Νίκη χωρίς να φορτσάρει η Βέροια - Κέρδισε με 2-0 τη Νίκη Βόλου

veria niki vo2

Τη νίκη χωρίς να φορτσάρει πήρε η Βέροια με αντίπαλο τη Νίκη Βόλου. Η "Βασίλισσα" με γκολ των Κάμπορα, Καλτσά επιβλήθηκε με 2-0 και πήρε χωρίς άγχος του τρεις βαθμούς. Η Βέροια ήταν καλύτερη, σκόραρε στο πρώτο μέρος απέναντι σε κλειστή άμυνα, είχε υπομονή στο δεύτερο ημίχρονο και χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα έφτασε στο δεύτερο γκολ και τη νίκη.

Η Βέροια πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στο 8' με κεφαλιά του Βεργώνη, η μπάλα όμως απομακρύνθηκε από αμυντικό, ακολούθησε σουτ του Καλτσά αλλά η μπάλα κόντραρε και δεν απείλησε τον Δημιζά.

Η Νίκη Βόλου απάντησε στην ευκαιρία της Βέροιας στο 13'. Ο Αργύρης έπιασε αμαρκάριστος κεφαλιά στην περιοχή της Βέροιας αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Βέροιας σημειώθηκε στο 16'. Ο Κάμπορα από αριστερά έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι στον Βεργώνη, ο αρχηγός της Βέροιας έκανε αμαρκάριστος ένα σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Η Βέροια συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και να ψάχνει τρόπους διάσπαση της πολυπρόσωπης αντίπαλης άμυνας ενώ από την άλλη η Νίκη εκτός από την αμυντική λειτουργία είχε στόχο να τρέξει στις αντεπιθέσεις. Μια τέτοια αντεπίθεση έκανε στο 23', η μπάλα έφτασε στον Μουζακίτη, έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Το σκορ άνοιξε στο 38'. Ο Μπαργκάν βγήκε από αριστερά, έκανε την σένρα και ο Κάμπορα με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έγραψε το 1-0.

Στο 42' η Νίκη απείλησε με ισοφάριση. Σε αντεπίθεση, στην πλάτη της Βεροιώτικης άμυνας πετάχτηκε ο Μουζακίτης, μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ αλλά ο Καντιμοίρης που είχε βγει, απόκρουσε με τα πόδια.

Οι δυο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές. Η Βέροια διατήρησε τον έλεγχο αλλά η Νίκη προσπάθησε να ανέβει ψηλότερα στο γήπεδο διότι είχε το σκορ εις βάρος της.

Η πρώτη απειλή της Βέροιας στο δεύτερο μέρος σημειώθηκε στο 47'. Ο Καλτσάς ξεχύθηκε από δεξιά, έκανε την παράλληλη σέντρα στην μικρή περιοχή αλλά ο Μπεν δεν μπόρεσε να την σπρώξει στα δίχτυα.

Το ματς άνοιξε αλλά φάσεις στις δυο περιοχές δεν είχαμε. Στο 69' είχαμε μια λάθος απόκρουση για τους αμυντικούς της Νίκης, η μπάλα έφτασε στον Καλτσά αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ. Στο 77' είχαμε άλλη μια ευκαιρία για την Βέροια. Ο Καλτσάς μπήκε από τα δεξιά, έκανε την συρτή σέντρα στο πρώτο δοκάρι, προσάθησε να σκοράρει με τακουνάκι ο Μπεν αλλά η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού και κατέληξε κόρνερ.

Στο 83' η Νίκη απείλησε με ισοφάριση όταν ο Μαρινάκης έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Σκούρτης έκανε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 84' η Βέροια έγραψε το 2-0 και σφράγισε τη νίκη της. Ο Μπεν πετάχτηκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, έφυγε μόνος τους, μπήκε στην περιοχή, πάσαρε απέναντι στον αμαρκάριστο Καλτσά και αυτός στο άδειο τέρμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 85' είχαμε ένα δυνατό σουτ του Μάρτινς που πέρασε αουτ και στο 87' ο Καλτάς έφυγε μόνος του, μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε από τον Δημιζά. Στο 90' ο τερματοφύλακας της Νίκης απόκρουσε κοντινή κεφαλιά του Βούκιτς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Γεωργαράκος, Καραϊσαρίδης)

ΒΕΡΟΙΑ: (Γκρανέρο) Καντιμοίρης, Μαλόν, Βέρτζος, Ραούλ Μπράβο, Αμαραντίδης, Βεργώνης, Βάσκες (86' Άρτσε), Μπαργκάν (81' Ντουμίτρου), Μπεν, Καλτσάς, Κάμπορα (68' Βούκιτς).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Τζαναβάρας) Δημιζάς, Μαρινάκης, Τσουκάνης (65' Σταμπολζίεφ), Μαχλελής (81' Τζιώρας), Αργύρης, Ίβενς, Καρασαλίδης, Αναστασόπουλος, Μουζακίτης, Μάρτινς, Σκούρτης.