Έχασε με το...έτσι θέλω η Βέροια από τον Ολυμπιακό - Προκλητικός ο Ιωαννίδης

veria osfp ver

Την ήττα με 0-2 γνώρισε από τον Ολυμπιακό η Βέροια. Έχοντας απέναντί της μια εχθρική διαιτησία και έναν προκλητικό διαιτητή, βρέθηκε να παίζει από το 12' με παίκτη λιγότερο σε μια φάση που κανείς δεν κατάλαβε τι έγινε. Παρότι έπαιξε με παίκτη λιγότερο άντεξε, παρά τα εις βάρος της σφυρίγματα μέχρι το 70'. Τότε δέχθηκε το γκολ, έχασε και παίκτη με δεύτερη κίτρινη κι εκεί τελείωσαν όλα.

Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς τέρματα. Οι δυο ομάδες μπήκαν να παίξουν ανοιχτό ποδόσφαιρο ωστόσο στο 12' οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν. Ο διαιτητής Ιωαννίδης απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Μπαλάφα και άφησε την Βέροια με δέκα παίκτες. Ο παίκτης της Βέροιας δέχτηκε την πρώτη κίτρινη κάρτα για ένα φάουλ και στη συνέχεια αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα, μια απόφαση που δεν κατάλαβε κανείς αφού ο παίκτης της Βέροιας δεν είπε κάτι.

Ακόμη και με παίκτη λιγότερο, η Βέροια δημιούργησε την πρώτη και μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου σαρανταπεντάλεπτου. Στο 18' ο Καλτσάς εκτέλεσε το κόρνερ απ' τα δεξιά, ο Μπατιόν έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μέγιερι!

Από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα, πήρε τον έλεγχο και έκλεισε την Βέροια. Έχοντας τον έλεγχο, ο Ολυμπιακός δημιούργησε δυο καλές ευκαιρίες για γκολ.

Στο 19' μετά από γύρισμα του Μανιάτη από τα αριστερά, ο Φορτούνης έπιασε το πλασέ στο δεύτερο δοκάρι αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 25' μετά από γύρισμα του Ντοσεβί από τα δεξιά, ο Μήτρογλου πετάχτηκε στην πλάτη της Βεροιώτικης άμυνας αλλά δεν μπόρεσε με προβολή να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Από εκεί και μετά η υπεροχή του Ολυμπιακού ήταν άκαρπη επειδή η άμυνα της Βέροιας ήταν καλά στημένη ενώ από την άλλη, όσες φορές οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγουν στην αντεπίθεση, οι προσπάθειές του κόπηκαν από τους αμυντικούς των φιλοξενουμένων.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έλεγξε το ματς έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα όμως την μεγάλη ευκαιρία την είχε η Βέροια στο 63'. Ο Ντουμίτρου βγήκε στην αντεπίθεση αλλά αντί να δώσει στον Καλτσά που ήταν ολομόναχος προσπάθησε να σκοράρει από δύσκολη γωνία απ' τα αριστερά και ο Μέγιερι μπλόκαρε

Η άμυνα της Βέροια λύγισε στο 71'. Φορτούνης και Μήτρογλου συνεργάστηκαν με τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα μέσα από την περιοχή για το 0-1!

Στο 76' η Βέροια έμεινε με εννέα παίκτης. Ο Μπατιόν δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα και αποβλήθηκε.

Οι ερυθρόλευκοι σφράγισαν τη νίκη τους στο 87'. Ο Ελαμπντελαουί έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Ντοσεβί στο δεύτερο δοκάρι διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του.

Στις καθυστερήσεις οι δυο ομάδες είχαν από μια ευκαιρία. Ο Μήτρογλου από κοντά πλάσαρε άουτ ενώ ο Ναζλίδης λίγο αργότερα έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Μανιάτης έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ, πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωαννίδης (Βλάσης, Γεωργαράκος)

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Μαλόν, Ραούλ Μπράβο (68' Γεωργίαδης), Βέρτζος, Όστοϊτς, Μπαλάφας, Μπατιόν, Βεργώνης (75' Ναζλίδης), Καλτσάς, Μπαργκάν, Ντουμίτρου (68' Βάσκες).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού (62' Χάρα), Αυλωνίτης, Σιόβας, Μανιάτης, Κασάμι, Φορτούνης (73' Ντουρμάζ), Αφελάι (62' Τσόρι), Ντοσεβί, Μήτρογλου.