Μαραγκός: «Πιστεύω ότι θα νικήσουμε και τον ΠΑΟΚ»

maragkos11

Ο εκ των πολυτιμότερων ποδοσφαιριστών της Βέροιας στο ματς με τον Λεβαδειακό, αν όχι ο πλέον καθοριστικός (άνοιξε το σκορ στο 84', παρότι αμυντικός και η ομάδα του νίκησε με 2-0 στη Βοιωτία), Στέλιος Μαραγκός, μίλησε στο sport-fm.gr στον Αποστόλη Λιβάνιο και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους στόχους της «βασίλισσας του βορρά», που φαίνεται πως έχει εξασφαλίσει την παραμονή, όπως και για το εντός έδρας ματς του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ. Έδειξε ότι πιστεύει πολύ στο ότι θα έρθει η νίκη. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στον συμπαίκτη του (μέχρι το καλοκαίρι), Νίκο Καλτσά, ο οποίος από την επόμενη σεζόν θα φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, πιστεύει ότι ο μεσοεπιθετικός της ομάδας της Ημαθίας θα κληθεί σύντομα στην Εθνική.

Η ομάδα σας έκανε κοιλιά, μετρώντας τρεις ήττες και μια ισοπαλία στα τελευταία ματς του πρωταθλήματος, αλλά επέστρεψε στις επιτυχίες στο ματς με τον Λεβαδειακό. Το σχόλιο σου για αυτό το ματς. Τι είχατε σε αυτό παιχνίδι και φθάσατε στον στόχο σας;

«Έχω έρθει στην ομάδα εδώ και λίγο καιρό. Από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είχα ενσωματωθεί, αλλά έπαιξα πρώτη φορά κόντρα στον ΠΑΣ. Πράγματι, είχαμε πολλά αρνητικά αποτελέσματα, κάναμε κοιλιά, αναίτια και δεν μπορέσαμε να εξηγήσουμε τον λόγο που συνέβαινε αυτό, αλλά την εβδομάδα που μας πέρασε, μιλήσαμε με τον προπονητή. Αναλύσαμε όλα τα θέματα και κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, στη συνολική του λειτουργία. Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και με τον Λεβαδειακό ήμασταν σοβαροί, φαίνεται πως είχαμε παραμελήσει το αμυντικό κομμάτι και ευτυχώς με τον Λεβαδειακό πήραμε τους τρεις βαθμούς».

Αρχικός στόχος της Βέροιας είναι η παραμονή. Πλέον όμως έχετε 34 βαθμούς, απέχετε 12 από την επικίνδυνη ζώνη και θα πάρετε και αυτό με τη Νίκη Βόλου, οπότε έχετε άλλους τρεις εξασφαλισμένους. Φαίνεται ότι εύκολα ή δύσκολα θα σωθείτε. Συμφωνείς με αυτό και αν πλέον θέτετε νέους στόχους;

«Είχε μπει ως στόχος στην αρχή της σεζόν η γρήγορη σωτηρία και μια καλή πορεία. Φαίνεται να επιτυγχάνεται και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο έρθει να έρθει. Δεν θα πούμε όχι στην πεντάδα, αν μπορέσουμε γιατί έχουμε μείνει πίσω. Θα διεκδικήσουμε όμως να κάνουμε μια αξιοπρεπέστατη πορεία μέχρι το τέλος».

Σε προσωπικό επίπεδο, ένα σχόλιο για τη φετινή σου πορεία. Έκανες καλό πρώτο μισό στη σεζόν με 12 εμφανίσεις με την Κέρκυρα, όμως άλλαξες ποδοσφαιρική στέγη και στην τρίτη σου εμφάνιση αν δεν κάνω λάθος με τη Βέροια πέτυχες γκολ, αν και αμυντικός. Μίλα μου για τους στόχους σου και περιέγραψε μου λίγο το γκολ...

«Ξεκίνησα από την Κέρκυρα. Έκανα ένα καλό πρώτο εξάμηνο, αλλά τα πράγματα ήρθαν κάπως περίεργα και έφθασε η πρόταση της Βέροιας. Ήρθαν οι διοικήσεις των δύο ομάδων σε συμφωνία και ήρθα έξι μήνες νωρίτερα (σ.σ. είχε υπογράψει για καλοκαίρι). Αυτό ήταν ευχάριστο και για τις δύο πλευρές και για εμένα φυσικά. Το περιβάλλον για εμένα είναι καλό, καθώς κατάγομαι από εδώ. Αισθάνομαι πολύ καλά και τα παιδιά στην ομάδα με αγκαλιάσανε από νωρίς. Έτυχε να πετύχω εγώ το γκολ. Το χάρηκα πάρα πολύ, γιατί έδωσα χαρά στους ανθρώπους τους δικούς μου».

Είπες στην κάμερα της Nova ότι είχατε συνεννοηθεί να αλλάζετε θέσεις στα στημένα. Τους μπερδέψατε, τους ανακατέψατε την άμυνα;

«Είναι κάτι που δουλεύουμε στις προπονήσεις με τον κύριο Γκρανέρο. Έχουμε καλούς εκτελεστές και ο Μπεν και ο Καλτσάς είναι εξαιρετικοί εκτελεστές και βοηθάνε πάρα πολύ στον τομέα αυτόν. Υπάρχει ένα τρικ στα στημένα, το οποίο φυσικά δεν μπορώ να αποκαλύψω. Το δουλεύουμε στις προπονήσεις, το δουλέψαμε και αυτήν την εβδομάδα και βγήκε στον αγώνα».

Όπως είπες και πριν ήταν να πας το καλοκαίρι στη Βέροια. Ήρθε αυτή η ξαφνική αλλαγή, είχες μιλήσει και με άλλες ομάδες, υπήρξε ενδιαφέρον. Το 'χες στο καθόλου στο μυαλό σου ότι μπορεί να φύγεις ή προέκυψε εντελώς ξαφνικά;

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και δεν είχα σκεφτεί ότι θα έρθω στη Βέροια. Με είχαν ενημερώσει οι άνθρωποι της Βέροιας ότι θα εξαντληθεί το συμβόλαιο μου και ως επαγγελματίας δεν μπορούσα να κάνω και διαφορετικά. Αυτό θα έπραττα. Είχα κάποιες επαφές με άλλες ομάδες, αλλά η πρόταση της Βέροιας ήταν αυτή που με κάλυπτε και κάλυπτε και τα θέλω της Κέρκυρας σαν ΠΑΕ. Οπότε, έτσι όπως έγιναν τα πράγματα ήταν η καλύτερη επιλογή».

Το πρώτο παιχνίδι της Βέροιας είναι με τον ΠΑΟΚ το Σάββατο, ενώ στον πρώτο γύρο η ομάδα είχε χάσει με 4-0. Τώρα, όμως παίζετε στο γήπεδο σας και ο αντίπαλος δείχνει σε κακή κατάσταση. Ποιες οι σκέψεις σου για αυτό το ματς;

«Ερχόμαστε από μια σημαντική νίκη και η ψυχολογία μας είναι πολύ καλή και αυτό φάνηκε και αυτές τις δύο ημέρες στα αποδυτήρια που είμαστε όλοι χαρούμενοι και ευδιάθετοι μετά από πολύ καιρό. Για τον ΠΑΟΚ ισχύει το αντιστρόφως ανάλογο. Υπάρχει πολύ πίεση στην ομάδα και νομίζω ότι θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι. Είναι με την πλάτη στον τοίχο και θέλουν πολύ το παιχνίδι, αλλά πιστεύω ότι θα τους κερδίσουμε. Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή. Είμαστε σε καλή ομάδα».

Θέλω να κάνεις ένα σχόλιο για τον κύριο Γκρανέρο. Φημολογείτο ότι βρισκόταν σε δύσκολη θέση μετά τα τελευταία αποτελέσματα, αλλά κακά α ψέματα την έχει πάει καλά την ομάδα, βάσει των δεδομένων της και των στόχων της.

«Δεν γνωρίζω αν ήταν σε καλή θέση και είμαι από αυτούς που διαβάζανε τα σχετικά δημοσιεύματα. Είναι πολύ καλός προπονητής και γνώστης του ποδοσφαίρου. Πρόκειται για πάρα πολύ καλό άνθρωπο. Είναι δίπλα μας, είναι σαν φίλος μας. Μας βοηθάει πολύ στο αγωνιστικό και στο ψυχολογικό κομμάτι. Ήρθα στην ομάδα και με έριξε κατευθείαν στα βαθιά. Μου μίλησε, μου εξήγησε το πλάνο του, το πώς θέλει να κινούμαι εξωαγωνιστικά και στο γήπεδο. Είναι κατατοπιστικότατος. Είναι πολύ καλός προπονητής».

Είπες νωρίτερα ότι το περιβάλλον στην ομάδα είναι πολύ καλό. Θέλω όμως να μου πεις τι έχεις συναντήσει γενικότερα στην ομάδα στο διοικητικό κομμάτι. Πρόκειται για νέο χρηματοδότη στον σύλλογο, νέο ιδιοκτήτη.

«Διοικητικά η ομάδα βγάζει μια υγεία. Ο κύριος Καρυπίδης και οι συνεργάτες του αγαπάνε αυτό που κάνουν και φαίνεται. Είναι πάντα κοντά στην ομάδα και μας ακολουθάνε στα παιχνίδια και μεσοβδόμαδα έρχονται στις προπονήσεις. Μιλάνε και μαζί μας, για ότι χρειαστούμε. Κανείς δεν έχει παράπονο με την έως τώρα λειτουργία της ομάδας και ελπίζω ότι τα επόμενα παιχνίδια θα πάνε ακόμη καλύτερα τα πράγματα για την ομάδα».

Θέλω την άποψη σου και για τον Νίκο Καλτσά, που κάνει εξαιρετική σεζόν. Έχει κάνει ουσιαστικά το βήμα παραπάνω, καθώς έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, που θα τεθεί σε ισχύ από το καλοκαίρι και μετά. Είναι δεύτερος σκόρερ στη Super League με 11 γκολ, πίσω από τον Μήτρογλου, που έχει 13. Ένα σχόλιο για τις ικανότητες του και για την πορεία του φέτος.

«Ό, τι και να πω για τον Νίκο μπορεί και να παρεξηγηθώ (σ.σ. γέλια), διότι είναι ξάδερφος μου. Είναι εξαιρετικός παίκτης. Πίστευα και πιστεύω πάντα στις ποδοσφαιρικές του ικανότητες και φέτος τις έδειξε με εμφατικό τρόπο. Το να βάζεις έντεκα γκολ με μια επαρχιακή ομάδα και όχι με κάποια από τις μεγάλες, είναι πολύ δύσκολο. Έχει κάνει πολύ καλή επιλογή με το να πάει στον Παναθηναϊκό. Νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια θα κάνει ακόμη μεγαλύτερα πράγματα και έχω την εντύπωση ότι θα κληθεί στην Εθνική σύντομα».

Δεν είναι και στη θέση του να πετυχαίνει τόσα γκολ...

«Το να πετυχαίνει έντεκα γκολ σαν δεξί εξτρέμ είναι κάτι ασυνήθιστο για τα δικά μας δεδομένα, τα ελληνικά. Δύσκολα το συναντάς».