Απαγορεύτηκε η οργανωμένη εκδρομή φίλων του ΠΑΟ στην Βέροια

pao veria

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με απόφαση της έκανε γνωστή την απαγόρευση  οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα στις 22/03/2015, ημέρα Κυριακή και ώρα 19:30, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ - Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, για την 29η αγωνιστική  του πρωταθλήματος  SUPER LEAGUE,  αγωνιστικής περιόδου 2014-2015, καθώς και την απαγόρευση διάθεσης εισιτηρίων σε αυτούς, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. 

Τα μέτρα τάξης

1. Η Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ, ως γηπεδούχος ομάδα, να εκδώσει μέχρι 3400 εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων των διαρκείας – ανταλλαγής, ως ακολούθως:  ΘΥΡΑ 1 : 800 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  ΘΥΡΑ 2 : 900 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  ΘΥΡΑ 3 : 50 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  ΘΥΡΑ 4 : 800 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  ΘΥΡΑ 5 : 350 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  ΘΥΡΑ 6 : 500 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ Η Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ να διαθέτει εισιτήρια μόνο από το εκδοτήριο της Θύρας 1 και αποκλειστικά για φιλάθλους της Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ.

2. Οι φίλαθλοι της Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ να καταλάβουν τις θέσεις στις κερκίδες Θυρών 1, 2, 3, 4 και 5.

3.Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ προκειμένου να παρακολουθήσουν την εν λόγω αναμέτρηση.

4. Τα λεωφορεία των αθλητικών αποστολών να σταθμεύσουν στον υποδειχθέντα ειδικό χώρο στάθμευσης έναντι Δημοτικού Σταδίου, επιτηρούμενα από αστυνομική δύναμη.

5. Με μέριμνα της Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ, τα μέλη και οι επίσημοι της φιλοξενούμενης ομάδας να φιλοξενηθούν στην Θύρα 3VIP.

6. Οι θύρες του Σταδίου Βέροιας να ανοίξουν δυόμιση ώρες πριν την έναρξη, ήτοι 17.00΄.

7. Η προσέλευση των φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ να γίνει μεμονωμένα.

8. Να πραγματοποιηθούν αυστηροί προέλεγχοι στους φιλάθλους, σε δύο (02) τουλάχιστον ζώνες περιμετρικά του Σταδίου Βέροιας, ώστε να αποκλεισθεί η μεταφορά εντός της εγκατάστασης απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, καθώς και η απομάκρυνση όσων τυχόν θα στερούνται εισιτηρίων.

9. Να αποκλεισθεί η πρόσβαση και η είσοδος στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας φιλάθλων που δεν θα διαθέτουν ηλεκτρονικό ονομαστικό εισιτήριο ή σφραγισμένο από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα εισιτήριο για τον εν λόγω αγώνα, καθώς επίσης και όσων βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

10. Οι φίλαθλοι που θα προσέλθουν για παρακολούθηση του εν λόγω αγώνα, να φέρουν μαζί τους την Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, πέραν του εισιτηρίου που θα κατέχουν.

11. Απαγορεύεται η κατάληψη διαδρόμων και κλιμάκων των εξεδρών από θεατές, καθώς και η κατοχή και διάθεση στο καταναλωτικό κοινό εμφιαλωμένων νερών, αναψυκτικών, ποτών, χυμών και άλλων ροφημάτων γενικώς, σε φιάλες, κύπελλα, κούπες ή κουτιά κάθε μορφής, ως επίσης και άλλα αντικείμενα που έχουν κατασκευασθεί από γυαλί ή κάθε άλλο εξαιρετικά σκληρό υλικό.

12. Να μην επιτραπεί η είσοδος στο Στάδιο Βέροιας, φιλάθλου φέροντα πανό ή πλακάτ με προκλητικό, υβριστικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο.

13. Σε περίπτωση που αναρτηθούν στις κερκίδες πανό, κατά τρόπο τέτοιο που να δυσχεραίνουν το έργο του συστήματος ηλεκτρονικής εποπτείας που έχει εγκατασταθεί στο Στάδιο ή περιέχειυβριστικό, ρατσιστικό περιεχόμενο με μέριμνα της γηπεδούχου ομάδας και κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομία, αυτά να απομακρύνονται.

14. Να μην επιτραπεί η είσοδος στο Στάδιο Βέροιας την ημέρα του αγώνα, του ιδιωτικού προσωπικού ασφαλείας που θα προσληφθεί από την ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ, πριν την ανάπτυξη των Αστυνομικών Δυνάμεων.

15. Η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ να προσλάβει σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 13 της υπ΄ αρίθμ. 38404 από 18-08-2009 ΚΥΑ «Έγκριση του Ενιαίου Κανονισμού Ασφαλείας Αθλητικών Εκδηλώσεων» προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας, για τη λήψη ΕΝΤΟΝΩΝ αστυνομικών μέτρων από 16.00΄ ώρα της 22-03-2015, σύμφωνα με την αναλογία και ελάχιστο για 1:80 θεατές, ήτοι 43 τουλάχιστον άτομα, το οποίο θα συνεργάζεται με την Αστυνομική αρχή, για την επιβολή των λαμβανομένων μέτρων ευταξίας με ειδικότερα καθήκοντα ως αναλυτικά ορίζονται στο άρθρο 41Δ του Ν. 2725/1999 όπως αυτό έχει προστεθεί – συμπληρωθεί – τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα, καθώς και να αποστείλει κατάσταση με τα στοιχεία ταυτότητος, τον αριθμό αδείας, τα ακριβή καθήκοντα, οι θέσεις και την διεύθυνση κατοικίας του προσληφθέντος για το σκοπό αυτό προσωπικού στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή (Α.Τ.-Τ.Α. Βέροιας), στην Δ.Ε.Α.Β. και στην διοργανώτρια Αρχή, στην οποία επιπλέον θα συμπεριλαμβάνονται και οι οριζόμενοι από την Π.Α.Ε. ΒΕΡΟΙΑ υπεύθυνοι κατά τομέα δραστηριότητας.

16. Αμφότερες Π.Α.Ε. με κάθε πρόσφορο μέσο να γνωστοποιήσουν στους φιλάθλους τους το περιεχόμενο της παρούσας απόφασης. 17. Οι παραβάτες της απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 41Γ§7, του άρθρου 41Δ§3&9 και του άρθρου 41Ζ του Ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. 18. Η ισχύς της απόφασης αυτής, αρχίζει από την δημοσίευσή της.-