Επέστρεψε στις νίκες η Βέροια κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με 1-0

veria  panath

Την παραμονή της στην κατηγορία εξασφάλισε η Βέροια. Με προπονητή τον Στέφανο Γαϊτάνο κέρδισε δίκαια τον κακό Παναθηναϊκό με 1-0 και επέστρεψε στις νίκες. Η Βέροια ήταν καλύτερη, πιο απειλητική και αν ήταν πιο προσεκτική στο τελείωμα των φάσεων θα είχε σημειώσει και άλλο γκολ. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός ήταν σκιά του εαυτού του και δεν απείλησε σε κανένα σημείο την Βέροια.

Στο πρώτο μέρος η Βέροια ήταν ουσιαστικότερη και πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Έπαιξε πολύ καλή άμυνα, έκλεισε όλους τους διαδρόμους προς το τέρμα του Καντιμοίρη και δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να απειλήσει.

Στον αντίποδα, η Βέροια έψαξε τις αντεπιθέσεις και πολλές φορές με κορυφαίο τον Μαργκάν έφερε σε δύσκολη θέση την άμυνα του Παναθηναϊκού (πολύ νωρίς κίτρινες κάρτες οι Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης). Σε μια από αυτές, έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Στο 20' ο Γεωργιάδης βγήκε στην αντεπίθεση, έσπασε την μπάλα στον Μπεν ο οποίος μόνος απέναντι στον Στιλ έκανε το σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση με τα πόδια!

Ο Παναθηναϊκός στο 22' δημιούργησε την μοναδική ευκαιρία του στο πρώτο μέρος. Ο Νάνο έκανε την σέντρα από τα αριστερά, ο Μαυρίας στο δεύτερο δοκάρι προσπάθησε να σκοράρει στην κίνηση αλλά δεν τα κατάφερε και η μπάλα πέρασε άουτ.

Το σκορ άνοιξε στο 36'. Ο Κάμπορα έκλεψε την μπάλα από τους κεντρικούς αμυντικούς του ΠΑΟ, συνεργάστηκε με τον Μπεν μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος έπειτα από ωραία ντρίπλα σούταρε κι έγραψε το 1-0.

Από εκεί και μετά το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς άλλες ευκαιρίες. Για την Βέροια πλήγμα ήταν η αποχώρηση του Μπαργκάν στο 45'. Ο επιθετικός της Βασίλισσας τραυματίστηκε σε μια προσπάθεια αντεπίθεσης και αντικαταστάθηκε από τον Ντουμίτρου.

Η Βέροια μπήκε πολύ απειλητικά στο δεύτερο μέρος κι έφτασε δυο φορές κοντά στο γκολ. Στο 47' είχαμε σουτ του Μπεν από τα αριστερά, μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ και στο 50' έπειτα από φάση διαρκείας, ο Ταυλαρίδης έδιωξε πριν πλασάρει ο Κάμπορα, στην συνέχεια της φάσης η μπάλα στρώθηκε στον Μπεν, ο οποίος σούταρε από τα αριστερά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 57' είχαμε την πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό, με τον Καρέλη να σουτάρει από το ημικύκλιο της περιοχής, έπειτα από ατομική ενέργεια αλλά ο Καντιμοίρης μπλόκαρε. Στο 58' πάλι ο Καρέλης προσπάθησε να μπει σφήνα ανάμεσα σε Μαραγκό, Καντιμοίρη και να κλέψει αλλά ο τερματοφύλακας μπλόκαρε.

Στο 71' είχαμε μεγάλη ευκαιρία για τη Βέροια! Ο Μπεν εκτέλεσε το κόρνερ απ' τα αριστερά, ο Βεργώνης μέσα από την περιοχή έπιασε την καρφωτή κεφαλιά αλλά ο Στιλ απέκρουσε εντυπωσιακά!

Στο 89' ο Πράνιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Καντιμοίρης έδιωξε με γροθιές και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι.

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Ακρίβος, Σταθόπουλος)

ΒΕΡΟΙΑ: Καντιμοίρης, Μαραγκός, Όστοϊτς, Μαλόν, Αμαραντίδης, Βεργώνης, Μπαλάφας, Μπαργκάν (45' Ντουμίτρου), Γεωργιάδης (64' Τατός), Μπεν, Κάμπορα (76' Νέτο).

ΠΑΟ: Στιλ, Νάνο, Καρέλης (69' Κλωρίνης), Μέντες (46' Λαγός), Πράνιτς, Πέτριτς, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Μαυρίας, Νίνης (59' Ατζαγκούν), Τριανταφυλλόπουλος.