Γαϊτάνος: "Με σήκωσαν στα χέρια στα αποδυτήρια"

gaitanos st

Ο Στέφανος Γαϊτάνος μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 και την εκπομπή "Το δέκα το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη για τη νίκη της Βέροιας επί του Παναθηναϊκού.

Για το αν υπάρχουν ταλέντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Είμαι προπονητής της Κ20 και έχω την ευθύνη των Κ17 και των ακαδημιών. Εδώ και τρία χρόνια που έχει ανατεθεί αυτός ο σημαντικός ρόλος. Κατά περιόδους με τα προβλήματα που προκύπτουν με τους προπονητές της πρώτης ομάδας αναπληρώνω τα κενά. Φυσικά και έχει ταλέντα η Βέροια όπως και η Ελλάδα. Το θέμα είναι να τα αξιοποιούμε και να μην τα βάζουμε όταν τα παιχνίδια είναι πιο χαλαρά".

Για τα όσα είπε στους παίκτες πριν τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό: "Μίλησα στους παίκτες τρία μισάωρα. Την Παρασκευή για την πρώτη γνωριμία. Το Σάββατο στο ξενοδοχείο. Και μισή ώρα την Κυριακή. Η δική μου προσφορά ουσιαστικά ήταν δύο ομιλίες. Φάνηκε στο παιχνίδι ότι μπόρεσαν να πείσω τους παίκτες για κάποια πράγματα, και πως θα αντιμετωπίσουν ψυχολογικά το παιχνίδι και αγνωστικά. Δεν του χάιδεψα. Του έφερα μπροστά στην πραγματικότητα. Τους είπα ότι εσείς ήσασταν που είχατε την ομάδα πρώτη στον πρώτο γύρο. Δεν είστε παιχτάκια. Δεν μπήκα να τους νταντέψω. Τους είπα ο Γκρανέρο έφυγε, η διοίκηση δεν παίζει μπάλα, εγώ δεν είμαι μάγος, οπότε παίξτε αυτό που μπορείτε. Εγώ ήμουν σκληρός στην κουβέντα μαζί τους. Το γεγονός ότι η ομάδα έφτασε σε αυτό το σημείο βαραίνει εσάς. Ο Γκρανέρο έφυγε και ξέρετε πως είναι αυτό, είναι η εύκολη λύση".

Για το ότι νίκησε τον Παναθηναϊκό: "Από το αποτέλεσμα κρίνονται όλα. Αν δεν ερχόταν το αποτέλεσμα θα φαινόταν παράτολμο αυτό που σκέφτηκα. Η ομάδα δεν είχε παίξει ποτέ 4-4-2. Όταν αλλάζεις σύστημα φτάνεις σε θαυματουργά όρια. Από αγάπη ενδιαφέρον και διάθεση για το ποδόσφαιρο, επειδή βλέπω πολλούς αγώνες σε όλες τις κατηγορίες ήξερα καλά τον Παναθηναϊκό. Όταν παίρνει την μπάλες είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Πήραν εντολή ο Μπεν με τον Κάμπορα να στηθούν έξω από την περιοχή με το ξεκίνημα. Το δεύτερο ήταν όταν η μπάλα θα φύγει από την άμυνα, οι παίκτες να έρθουν στην περιοχή μας, γιατί η τεχνική του Παναθηναϊκού είναι τέτοια που θα σε περάσει εύκολα αν πιέζεις ψηλά. Στο δεύτερο κομμάτι ο Κάμπορα δεν κατανάλωσε πολλές δυνάμεις ούτε ο Μπεν. Ο Κάμπορα είχε πάρει εντολή να παίζει ανάμεσα στα ψηλά σέντερ φορ μπορούσε να κρατήσει μπάλα και ο Μπεν να μπορεί να χτυπάει μαζί με τον Μπαργκάν την δεξιά πλευρά του Παναθηναϊκού. Δεν υποτιμώ τον Τριανταφυλλόπουλο, απλά πιστεύω ότι η ταχύτητα του Μπεν νικάει τον Τριανταφυλλόπουλο. Ποντάρισα ότι ο Γεωργιάδης θα αντέξει και θα ισορροπήσει με τον Νάνο. Αυτό ήταν το σχέδιο και το πλάνο".

Για την πορεία του και το πώς στήνεται μία ομάδα: "Υπάρχει μία ηθική ικανοποίηση. Σαν προπονητής είχα την τύχη να έχω νίκες με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Δεν θέλω τίποτα άλλο μετά το χθεσινό παιχνίδι. Θα με θυμούνται ότι νίκησα το πρώην ΠΟΚ. Η δημιουργία νέων παικτών είναι κάτι που θέλω. Γίνεσαι και εσύ παιδί με τα παιδιά. Είναι το μέλλον. Ομάδες που δεν έχουν βρακί στον κώλο κάνουν μεταγραφές. Και βλέπουμε εικόνες όπως με τους παίκτες του ΟΦΗ που κλαίγανε. Αυτά γίνονται με μεταγραφές της λεζάντας, κάνεις υπερχρέωση στην ομάδα και στερείς το μέλλον της. Αυτό θέλω εγώ για την βασίλισσα. Το είπα και στον πρόεδρο, έρχομαι μεγάλο ρίσκο. Εγώ γεννήθηκα σε αυτή την ομάδα και είχα χρέος να την υπερασπιστώ. Αυτές οι ομάδες με πολλούς ξένους δεν μπορούν. Δεν μπορώ να μιλάω είκοσι ξένες γλώσσες εγώ. Μεγαθήρια δεν μπορούν ένα διαχειριστούν αυτή την κατάσταση.

Έρχεται η κάθε κουτσή Μαρία με είκοσι ξένους. Η κάθε ομάδα θα πάρει πέντε παιχταράδες. Αλλά θα έχεις και ένα ρόστερ με δικούς σου αξιόλογους νεαρούς. Θα τους δουλέψεις, θα τους βάλεις και κάποια στιγμή θα έχεις ένα κέρδος. Ο Μπεν είναι ένα καλό παράδειγμα. Ήρθε με τριάντα χιλιάδες ξεχασμένος από την Γαλλία και θα πάει στον Ολυμπιακό. Τον Νικολακη τον Καλτσά τον έχω από μωρό στα χέρια μου και πάει στον Παναθηναϊκό. Όταν δεν υπάρχει οργάνωση και δουλειά που πάνε αυτές οι ομάδες. Όταν στην Ελλάδα η προπόνηση εξαντλείται με 20 λεπτά κορόιδο, διπλό και φύγαμε που πας; Δεν έχω δει έναν προπονητή να πει θα κρατήσω τον πιτσιρικά να τον δουλέψω μετά την προπόνηση. Είναι γήπεδα αυτά που παίζουν; Και θα μου πεις τι θα έκανες ρε Γαϊτάνο; Αν ήμουν πρωθυπουργός θα έκανα ομάδα με δική μου επιτροπή για να διαπιστώσει ότι το γήπεδο είναι βάλτος όπως αυτό του Πανθρακικού. Εκεί δεν θα παίξεις με τίποτα. Όταν θα παίζεις σε γήπεδο με πλαστικό απαγορεύεται. Ο Ατρόμητος έχει σούπερ ομάδα νέων, αλλά το γηπέδο του Ηφαίστου είναι πλαστικό. Λες υποδομές και βάζεις τα παιδιά στον βούρκο. Δεν μπορείς να λες δεν βγαίνουν έλληνες νέοι παίκτες. Τι δώσαμε στο ελληνόπουλο τίποτα. Στον ξένο; Ένα ακριβό συμβόλαιο".

Για την υποδοχή μετά τη νίκη με τον Παναθηναϊκό και τι θα τους πει στη σημερινή προπόνηση: "Οι παίκτες με υποδέχτηκαν φανταστικά. Με σήκωσαν στα χέρια. Οι περισσότεροι είναι δικά μου παιδιά. Ο Καλτσάς μου είπε θα σου βάλω ένα γαλόνι. Θα τους πω αυτό που τους είπα στο ξενοδοχείο πριν φύγω. Ευχαριστώντας τους για την γνωριμία. Το ποδόσφαιρο δεν διαρκεί πολλά χρόνια. Παίξτε τώρα. Όταν κατέβουν τα φώτα θα είναι αργά. Τους είπα πως θα συμπεριφερθούν τώρα που τα φώτα είναι στραμμένα σε αυτούς".