Γαϊτάνος: "Δεν ήταν τυχαία η πορεία στον πρώτο γύρο" - Βεργέτης: "Συγνώμη στον κόσμο μας"

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση και την άνετη νίκη της Βέροιας εμφανίστηκε ο τεχνικός της Βέροιας Στέφανος Γαϊτάνος. Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του σημείωσε: «Πιστεύω ότι αυτή η νίκη φέρνει την σωτηρία. Ήταν μια μεγάλη επιτυχία, σε δύσκολο σημείο, απέναντι σε μια ομάδα επιπέδου. Η Βέροια επιβεβαίωσε ότι απαρτίζεται από επαγγελματίες και καλά παιδιά, οι οποίοι με αποδέχθηκαν αυτό το λίγο χρονικό διάστημα, στον απόλυτο βαθμό, πειθάρχησαν στις εντολές μου κι έπαιξαν για την ομάδα όπως έπαιξαν σήμερα. Επιβεβαιώθηκε σήμερα ότι η πορεία της Βέροιας στον πρώτο γύρο δεν ήταν τυχαία και ο σημερινός αγώνας δεν θα έπρεπε να είναι αγώνας επιβίωσης. Με αυτή την εμπειρία, οι έχοντες την ευθύνη ας κάνουν μια νέα αρχή από αυτή τη νίκη. Για εμένα δεν ήταν εύκολο. Πήρα το ρίσκο γιατί αισθάνομαι ότι κάτι χρωστάω. Εύχομαι αυτό το χώμα να βγάλει και άλλους παίκτες που θα φέρουν επιτυχίες ώστε η ομάδα μας να είναι για πολλά χρόνια στην πρώτη εθνική και να κοσμεί το πρωτάθλημα. Αυτή η χρονιά θα είναι η απαρχή».

Σε ερώτηση αν έδωσε το στίγμα του στα τελευταία ματς, απάντησε: «Είπα στους παίκτες μου ότι περιμένω να δω τους πρωταγωνιστές που θα σηκώσουν το μεγάλο βάρος κι όχι τους παίκτες που περιμένουν την αλλαγή προπονητή. Ήταν σημαντικό να παίξουμε με αυτό τον τρόπο, να εξουδετερώνουμε τα αντίπαλα ατού και να βγαίνει μπροστά ένας πειθαρχημένος Ντουμίτρου και να συνεργάζεται με τον Μπεν. Απορώ κι εγώ πως φτάσαμε να βρισκόμαστε σε κίνδυνο. Με Νέρο και Βέρτζο χαμηλώσαμε την άμυνα και τα παιδιά έδειξαν ότι ήταν έτοιμα. Σε τέτοιες ομάδες δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί. Αυτοί που έμειναν έξω το αποδέχθηκαν και αυτοί που μπήκαν μέσα έκαναν την δουλειά τους».

Σε ερώτηση για τον αποκλεισμό του Ραούλ Μπράβο απάντησε: «Είδα ένα κενό και άρχισα να δοκιμάζω το Νέτο. Ο Ραούλ Μπράβο δεν ήταν με ΠΑΟ και Πλατανιά. Μετά τον Πλατανιά έφυγε με άδεια και όταν ήρθε δεν τον είδα έτοιμο. Είχα αποφασίσει να παίξω έναν παίκτη, είτε Μάσα είτε Γιαννιώτα, μαν του μαν και έτσι άφησα έξω τον Ραούλ Μπράβο».

Για την συνέχεια του ως προπονητή σημείωσε: «Όλες τις διαδικασίες τις κινεί ο πρόεδρος. Τον αρέσει να αιφνιδιάζει. Εμένα με αρέσει ο προγραμματισμός. Πρέπει να βρούμε έναν κοινό δρόμο για να μην αιφνιδιάζομαι κι εγώ. Δεν πήγα στον Πλατανιά και δεν πήγα μετά σε δυο προπονήσεις. Η φετινή χρονιά πρέπει να είναι χρονιά προβληματισμού και να δούμε μια Βέροια να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών. Χρειάζεται οργάνωση και υποδομή η Βέροια».

Ο προπονητής του Αστέρας Στάικος Βεργέτης ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο της ομάδας του. «Δεν υπάρχουν πολλά λόγια σε μια τέτοια μέρα, με τέτοια βαριά ήττα. Να ζητήσουμε συγνώμη από τον κόσμο μας. Μας στεναχωρεί η αγωνιστική ημέρα που είχαμε. Η Βέροια ήταν πολύ καλή ενώ εμείς όχι. Χάναμε εύκολα την μπάλα και η Βέροια βγήκε γρήγορα στις αντεπιθέσεις, σημείωσε γρήγορα δυο γκολ και πήρε την αποβολή. Πρέπει να ανασυνταχθούμε για την συνέχεια. Πρέπει να προσέξουμε πολύ» είπε ο τεχνικός του Αστέρα..