Τούτσης: "Οι παίκτες μου έκαναν ότι είπαμε" - Αρβανίτης: "Καλύτερος ο Φίλιππος, δίκαια προκρίθηκε"

filippos aek diloseis

Την ανωτερότητα του Φιλίππου στα δυο Ευρωπαϊκά ματς αναγνώρισε στις δηλώσεις μετά το παιχνίδι της Βέροιας ο προπονητής της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης. Στις δηλώσεις του τόνισε: «Ο Φίλιππος σε αυτή την σειρά των αγώνων ήταν καλύτερος και δίκαια προκρίθηκε. Αμυντικά δεν σταθήκαμε μέσα στο γήπεδο και είχαμε μια δύσκολη επιθετική λειτουργία με πολλά λάθη, αγχωμένες ενέργειες και πολύ κακή συνολικά παρουσία. Ο Φίλιππος έχει πολύ καλό υλικό κι έχει συμμετοχή αυτό στην κακή μας παρουσία. Θα προσπαθήσουμε εσωτερικά να βρούμε τις λύσεις και να συνεχίσουμε με τους στόχους μας που είναι το κύπελλο και το πρωτάθλημα.

Ο προπονητής του Φιλίππου Κώστας Τούτσης σημείωσε: «Για να πετύχουμε τον στόχο μας έπρεπε να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που σχεδιάσαμε όλη την εβδομάδα. Είμαι ευχαριστημένος γιατί οι παίκτες ακολούθησαν σχεδόν στο 100% αυτά που είχαμε πει, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και η έκβαση του ματς ήταν φυσιολογική. Πληροφορηθήκαμε ότι πέρασε και το Λουτράκι. Υπάρχουν δυο ομάδες που εκπροσωπούν την χώρα στο Τσάλεντζ Καπ, ελπίζω να συνεχίσουν και οι δυο και να μην βρεθούν απέναντι».

Ο εκτρέμ της ΑΕΚ Διονύσης Γεωργιάδης υποστήριξε: «Ο Φίλιππος ήταν ανώτερος από εμάς και στα δυο παιχνίδια. Δουλέψαμε μέσα στην εβδομάδα κάποια πράγματα αλλά δεν τα κάναμε. Σήμερα δεν μπήκαμε στον αγωνιστικό και δεν δείξαμε ότι πάμε να κάνουμε κάτι καλό για να πάρουμε το παιχνίδι. Οι λόγοι είναι πολλοί. Πρώτα από όλα φταίμε εμείς οι αθλητές και οι προπονητές. Πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω, να δουλέψουμε και να βάλουμε την ομάδα πάνω από όλους για να πετύχουμε τους στόχους μας. Η αλήθεια είναι ότι τόσα χρόνια παίζουμε και προσπαθούμε να κάνουμε πρωταθλητισμό, είτε δεν έχουμε γήπεδο είτε δεν έχουμε άλλα πράγματα. Και πέρσι με τόσα προβλήματα διεκδικήσαμε την συμμετοχή μας στον τελικό. Είμαστε εκεί. Φέτος, αν εξαιρέσουμε ένα – δυο παιχνίδια, δεν έχουμε δείξει συνέπεια σε αυτό. Ένα μέρος του προβλήματος μας είναι και η διοίκηση που δεν έκανε την δουλειά σωστά, όπως έπρεπε. Πρέπει και αυτή να είναι συνεπής. Θέλω να πω κλείνοντας ένα συγνώμη στον κόσμο. Τόσα χρόνια ήμασταν εμείς γι αυτούς και αυτοί για εμάς. Φέτος δεν έχουμε καταφέρει να είμαστε εμείς γι αυτούς ενώ αυτοί είναι για εμάς. Ζητάμε υπομονή, συγνώμη και να έρχονται στο γήπεδο να μας υποστηρίζουν».

Ο εξτρέμ του Φιλίππου Σάββας Καρυπίδης υπογράμμισε: «Χαίρομαι που κληρωθήκαμε με την πρώην ομάδα μου την ΑΕΚ. Έτσι είναι ο αθλητισμός, ένας από τους δυο θα κέρδιζε. Για εμένα θα ήταν το ίδιο όποιος και αν περνούσε αν έπαιζε πολύ καλό χάντμπολ και διαφήμιζε το Ελληνικό χάντμπολ. Εμείς ήμασταν πιο τυχεροί σε αυτό το ζευγάρι. Θα ευχηθώ καλή συνέχεια στην ΑΕΚ, ξέρω ότι είναι ομάδα δυνατή, σκληροτράχηλη, στα προβλήματα αντέχει και τα παιδιά δίνουν πάντα την καρδιά τους. Αγωνιστικά, ήμασταν πολύ καλοί και συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας εξήντα λεπτά, παίξαμε πειθαρχημένα, κάναμε λιγότερα λάθη από την ΑΕΚ και πήραμε την διαφορά στο σκορ. Κλείνοντας θέλω να αφιερώσω τη νίκη μας στον φίλο της ομάδας Σωκράτη Δελαντώνη που έχασε τον πατέρα του. Ο Σωκράτης είναι ένας τέλειος χαρακτήρας και φίλος της ομάδας. Εγώ, οι συμπαίκτες μου, οι προπονητές και η διοίκηση εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας. Αφιερώνω τη νίκη και στον Ηλία Μάντζος που έφυγε πρόσφατα στην Κύπρο. Η ομάδα έπαιξε σήμερα και για τον Γρηγόρη Σανίκη που ήταν να παίξει σήμερα αλλά αρρώστησε ξαφνικά. Εύχομαι να τον έχουμε σύντομα κοντά μας στο ματς της Τρίτης με τον ΠΑΟΚ».

Ο τερματοφύλακας Φιλίππου Νίκος Ζλατάνος δήλωσε: «Τέλος καλό, καλά. Πετύχαμε τον στόχο μας, προκριθήκαμε. Ευχαριστώ όλους μου τους συμπαίκτες και τον κόσμο που μας αγκάλιασε και ήταν 8ος παίκτης μας. Συνεχίζουμε, αυτό το όνειρο δεν ξέρω που θα σταματήσει φέτος. Όλα είναι ιδανικά».

Ο πλέι μέικερ του Φιλίππου Γιώργος Μαστορογιάννης ανέφερε: «Μετά το ματς με την Κράσνονταρ στη Ρωσία νομίζω είχαμε μία βατή κλήρωση. Την ΑΕΚ την γνωρίζαμε καλά. Πήραμε καλό αποτέλεσμα εκτός έδρας, αλλά είναι σημαντικό ότι ολοκληρώσαμε την δουλειά εδώ στη Βέροια. Ο Φίλιππος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Με αυτή την νίκη- πρόκριση δίνουμε ζεστασιά και ζωντάνια για να προχωρήσουμε περισσότερο».