Άξιος κυπελλούχος ο Φίλιππος - Δηλώσεις πρωταγωνιστών

Στη συνέντευξη Τύπου προπονητές και παίκτες συμφώνησαν ότι ο Φίλιππος στέφθηκε δίκαια Κυπελλούχος Ελλάδας Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Γιώργος Κρανάκης (προπονητής Δούκα): «Μπράβο, πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του Φιλίππου, στους παίκτες, στον προπονητή, στον πρόεδρο που ξαναήρθε. Το είχε ανάγκη και η μητρόπολη του χάντμπολ, το είχαν ανάγκη και οι παίκτες. Περισσότερα συγχαρητήρια θα δώσω στους παίκτες μου. Ήμασταν άξιοι φιναλίστ. Για εμάς μετράει πολύ παρότι δεν πήραμε το κύπελλο, όπως είπε και ο πρόεδρος μας Κωστής Δούκας. Θέλαμε να κρατήσουμε χαμηλά το σκορ, παίζαμε απέναντι σε ποιοτικούς παίκτες. Μας ήξεραν και τους ξέραμε. Υπήρχε η κόπωση, αλλά τα καταφέραμε καλά, τρέξαμε και ήμασταν κοντά. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Δίκαια χάσαμε. Δεν είμαι στενοχωρημένος, το χαρήκαμε, τα δώσαμε όλα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας στο πρωτάθλημα».

Στέλιος Σεϊρεκίδης (προπονητής Φιλίππου): «Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του Δούκα. Άξιζε πραγματικά να είναι στον τελικό. Έκανε μεγάλη προσπάθεια και χθες και σήμερα. Ήταν σπουδαίοι στην άμυνα, μας δυσκόλεψαν πάρα πολύ. Σίγουρα είχαμε ποιότητα στην επίθεση, αλλά η άμυνα του Δούκα μας κράτησε χαμηλά. Αξίζουν συγχαρητήρια και στους παίκτες μου για την προσπάθεια τους. Προσπαθήσαμε να μην δεχθούμε πολλά γκολ και να προσαρμοστούμε στις συνθήκες του αγώνα. Αυτό το κύπελλο, εύχομαι να είναι το κίνητρο για τον Φίλλιπο, τους παράγοντες του και την πόλη. Εύχομαι ο κ. Φύκατας να συνεχίσει την προσπάθεια. Ο Φίλιππος είναι ιστορική ομάδα και μακάρι να συνεχίσει να επενδύει στο άθλημα και να πρωταγωνιστεί ακόμα περισσότερο».

Κώστας Ντούνης (δεξιός ίντερ Δούκα): «Συγχαρητήρια στους παίκτες του Φιλίππου, είναι άξια κυπελλούχοι. Εμείς κάναμε χθες μία υπερπροσπάθεια. Παίξαμε δύο παρατάσεις και πέναλτι. Θεωρώ ότι αυτό φάνηκε σήμερα, γιατί υπήρχε κόπωση. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε χαμηλά το σκορ και να τρέξουμε στην επίθεση. Κάποια τα κάναμε σωστά, κάποια άλλα όχι».

XAN303aΣάββας Καρυπίδης (MVP, δεξιός εξτρέμ Φιλίππου): «Σήμερα έγινε μια μεγάλη γιορτή για το ελληνικό χάντμπολ, μία μεγάλη διαφήμιση για το άθλημα μας. Όσοι είδαν το παιχνίδι νομίζω ευχαριστήθηκαν. Έπαιξαν δύο πολύ καλές ομάδες. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Δούκα, ήξερα ότι θα έχουμε δύσκολο έργο γιατί έχω δουλέψει χρόνια με τον Γιώργο Κρανάκη, του οποίου έχω και αδυναμία. Απέδειξε ότι με θέληση μπορείς να καταφέρεις πολλά. Το παιχνίδι είχε διακυμάνσεις. Στο τέλος είχαμε περισσότερες λύσεις. Θα σταθώ στην επιστροφή του Γιώργου Φύκατα και στους Νούλα, Μεταξά που είναι μέρα, νύχτα κοντά στην ομάδα. Ο τίτλος ανήκει στον Σύλλογο και στην πόλη. Ένα κομμάτι στην επιτυχία ανήκει και στον πρώην προπονητή μας Κώστα Τούτση και στον γυμναστή μας Γιάννη Τζουμάκα που δουλέψαμε μαζί αρκετούς μήνες».

Σε ερώτηση για το κίνητρο που έχει είπε: «Θα μπορούσα να παίζω σε μία ομάδα στην Ελλάδα και να κάνω την πλάκα μου. Μου αρέσει ο αθλητισμός, το παιχνίδι, το χαίρομαι πραγματικά. Όσο θα το χαίρομαι και θα είμαι υγιής θα προσπαθήσω να παίζω. Τα χρόνια πέρασα, είμαι στη Δύση της καριέρας μου. Είναι στην ιδιοσυγκρασία του κάθε ανθρώπου. Εγώ είμαι χαρούμενος με αυτό που κάνω».