Αποχωρεί το καλοκαίρι ο Τραπεζανλίδης από τον Φίλιππο - "Νιώθω απίστευτη κούραση" δήλωσε

Την απόφαση του να αποχωρήσει από την προεδρία και από την διοίκηση του Φιλίππου το καλοκαίρι γνωστοποίησε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Τραπεζανλίδης. Ο ισχυρός άνδρας του Βεροιώτικου συλλόγου δήλωσε ότι αποχωρεί από τον σύλλογο λόγω κούρασης και μετά από ώριμη σκέψη. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Το καλοκαίρι 2014 που σας δήλωσα ότι θα συνεχίσω, η στιγμή ήταν ιστορική διότι αν δεν έμενα δεν μπορώ να φανταστώ ποια θα ήταν η τύχη του συλλόγου. Πήρα μια μεγάλη απόφαση και κράτησα στις πλάτες μου όλο το σωματεία. Με έφθειρε αυτό το πράγμα, κάθε εβδομάδα να προσπαθώ να καλύψω τις ανάγκες του σωματεία. Με δυο τμήματα μεγάλα και ανταγωνιστικά και χωρίς βοήθεια.

Θέλω να σας ανακοινώσω ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσω από την προεδρία του συλλόγου και από την διοίκηση. Η απόφαση πάρθηκε μετά από πολύ σκέψη. Είμαι φιλόδοξος και αγαπάω αυτό που κάνω. Ήμουν εδώ χωρίς σκοπιμότητα γιατί αγαπούσα αυτό που έκανα. Είναι δύσκολη στιγμή για εμένα. Έδωσα πολλά πράγματα και νιώθω απίστευτη κούραση. Το έργο ήταν πετυχημένο. Εύχομαι να έρθουν νέοι άνθρωποι και να πετύχουν περισσότερα από αυτά που πέτυχα. Θεωρώ ότι έκανα καλό στην ομάδα και δεν έκανα κακό σε κανένα. Αν μου ζητηθεί να βοηθήσω με τις γνώσεις μου θα το κάνω».

Μικρή αναδρομή

Ο πρόεδρος του Φιλίππου έκανε και μια μικρή αναδρομή – απολογισμό: «Είμαι σε ένα από τους ιστορικότερους συλλόγους της Ελλάδας, με προέδρους που πέρασαν κι έβαλαν πολλά λεφτά. Το βάρος που είχα ήταν πολύ μεγάλο. Διαδέχθηκα μια κατάσταση με επιτυχίες. Με φιλοδοξία, προσπάθεια και σπαταλώντας χρήματα έφερε σε πολύ υψηλό επίπεδο τον σύλλογο. Ξεκίνησα από το μπάσκετ, την μεγάλη μου αγάπη, από την Γ' Εθνική και σήμερα είμαστε στην Α2, μια κατηγορία που είναι για μένα καλύτερη και από την Α1. Κάνουμε προσπάθεια παραμονής. Πέρσι προσπαθήσαμε για την υπέρβαση αλλά δεν τα καταφέραμε. Φέτος κάναμε ένα ρόστερ για την παραμονή στην κατηγορία και να εδραιωθεί εκεί. Εδώ πρέπει να βοηθήσει ο κόσμος. Το ματς του Σαββάτου είναι κρίσιμο.

Στο χάντμπολ, μετά από μια περσινή αναγνωριστική χρονιά, ανέβασα φέτος το επίπεδο και διεκδικούμε την έξοδο στην Ευρώπη. Παρότι περάσαμε τρία χρόνια δύσκολα, ξεκινώντας από πέρσι δημιούργησα τις προϋποθέσεις φέτος για να φτάσει η ομάδα εκεί που αξίζει.

Δημιουργήσαμε νέα τμήματα όπως η Ρυθμική και η Ακροβατική, που μας έφεραν επιτυχίες, το βόλεϊ, το οποίο με την συμβολή κάποιων ανθρώπων έχει καλύτερη πορεία από το προηγούμενα χρόνια. Ο σύλλογος βρίσκεται σε πολύ καλύτερο επίπεδο και ανταγωνιστικό.

Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές του μπάσκετ Δημήτρη Γκίμα και Χρήστο Μπλατσιώτη που ήμασταν 8 χρόνια μαζί, τον Ηλία Λαζό που τα τελευταία χρόνια ήταν δίπλα μου, τους Χρήστο Τζουβάρα και Τάσο Χατζηπαρασίδη που πέρσι σώσαμε την ομάδα και φέτος κάνουμε αυτή την πορεία. Στην Γ' Εθνική όταν ξεκίνησα στο γήπεδο ήταν συγγενείς και φίλοι και τώρα το γήπεδο είναι γεμάτο. Δεν έχω ακούσει άσχημα πράγματα στην κερκίδα για εμένα και τους ευχαριστώ. Θα παραδώσουμε μια αξιοζήλευτη κατάσταση και οι επόμενοι που θα έρθουν θα λειτουργήσουν με αξιοπιστία. Όλα τα είχα αναλάβει εγώ και δεν επιβάρυνα το σωματείο.
Ο Φίλιππος είναι μεγάλο σωματείο, δεν πρέπει να τον αφήσουμε στην τύχη του. Πρέπει να προετοιμάσουμε το δρόμο. Πρέπει μέχρι το τέλος της σεζόν να στηρίξουμε το μπάσκετ να μείνει στην Α2 και το χάντμπολ να κερδίσει την έξοδο στην Ευρώπη».

Ερωτήσεις - απαντήσεις

Σε ερώτηση αν είναι κάτι που τον πίκρανε και τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση απάντησε: «Δεν είναι ούτε επαγγελματικοί ούτε οικονομικοί οι λόγοι. Είναι πολλά τα χρόνια και αυτό το βάρος με κούρασε και αποφάσισα να σταματήσω. Η απόφαση ελήφθη μετά από ώριμη σκέψη. Θεωρώ ότι έδωσα πολλά, υπάρχει όμως και το καλύτερο».

Σε ερώτηση αν υπάρχει διάδοχη κατάσταση σημείωσε: «Όχι, δεν έχω προετοιμάσει κάτι. Δεν θα έφευγα νύχτα, ούτε θα άφηνα τον σύλλογο στη μέση της σεζόν».

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι που μπορεί να αλλάξει την απόφασή του απάντησε: «Όχι, η απόφαση είναι τελεσίδικη».

Σε ερώτηση αν μετάνιωσε που εκτός από το τμήμα μπάσκετ ανέλαβε την προεδρία και τις ευθύνες όλου του συλλόγου απάντησε: «Όχι δεν το μετάνιωσα. Εκείνη την περίοδο υπήρχε ένα ζήτημα και αν δεν αναλάμβανα την προεδρία του συλλόγου θα υπήρχε πρόβλημα».

Σε ερώτηση αν έχει να λάβει χρήματα από τον σύλλογο σημείωσε: «Δεν έχω δεσμεύσει τίποτα στον σύλλογο ούτε έβαλα δανικά χρήματα. Όποιος μπαίνει στον σύλλογο χάνει χρήματα και χρόνο».