Σανίκης: "Θα επαναφέρουμε τον Φίλιππο στην θέση που του αρμόζει"

hanth veroia34

Το καλοκαίρι, μετά από μια πετυχημένη καριέρα στην Γερμανία και μια χρονιά στην ΑΕΚ, επέστρεψε στον Φίλιππο, στην ομάδα που ανδρώθηκε και πανηγύρισε τις πρώτες επιτυχίες. Ο Γρηγόρης Σανίκης, επέστρεψε στην Βέροια για να κλείσει την καριέρα του στον Φίλιππο ωστόσο μιλώντας στον «Πληροφοριοδότη» δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παίξει έναν χρόνο ακόμη. Στις ερωτήσεις που του έγιναν, δεν διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομά τους και να σχολιάσει την κατάσταση που βρήκε στον σύλλογο αλλά και να μας πει την άποψή του για το μέλλον. Ας δούμε τι είπε:

Βρισκόμαστε πριν τα πλέι οφ. Πιστεύεις ότι η ομάδα φέτος πέτυχε τον στόχο της;

Οι στόχοι που μπήκαν από την αρχή της χρονιάς έχουν επιτευχθεί και με το παραπάνω. Η ομάδα βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και έφτασε να βρίσκεται με το ένα πόδι στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα, το…ταβάνι αυτής της χρονιάς δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη. Στα πλέι οφ θα κριθούν όλα.

Τι εννοείς όταν λες «μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας»;

Όταν επέστρεψα στον Φίλιππο βρήκα μια αγωνιστική κατάσταση με σοβαρές παθογένειες και διοικητικά τον σύλλογο σε περίεργο σταυροδρόμι. Ως προς το πρώτο σκέλος, η ομάδα πάλευε για παραμονή και επιτύγχανε τις τελευταίες αγωνιστικές. Διοικητικά υπήρχε μια δυστοκία για πολλούς λόγους. Υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που ήθελαν να το τρέξουν αλλά δεν έφτανε μόνο αυτό.

sanikis german

Το καλοκαίρι δόθηκε η εντύπωση ότι έγινε ένα νέο ξεκίνημα

Καθίσαμε όλοι μαζί το καλοκαίρι και προσπαθήσαμε να βάλουμε κάποιες βάσεις. Μπήκαν νέα άτομα να βοηθήσουν στο οργανωτικό κομμάτι και αναζητήθηκαν νέοι οικονομικοί πόροι, άλλες φορές με θετική κατάληξη και άλλες όχι. Στον λιγοστό χρόνο που είχαμε να αντιδράσουμε, πιστεύω ότι τα καταφέραμε αρκετά καλά. Ξεκινήσαμε με εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Παρά το δύσκολο ξεκίνημα που είχαμε, η ομάδα είναι μέσα στους στόχους και διεκδικεί μετά από χρόνια την έξοδο στην Ευρώπη.

Η απόφαση του προέδρου Γιώργου Τραπεζανλίδη να αποσυρθεί θα δημιουργήσει πρόβλημα;

Η απόφαση του κ. Τραπεζανλίδη να αφήσει την θέση του προέδρου είναι κατανοητή και σεβαστή. Τον ευχαριστούμε για όσα προσέφερε. Ξέρω ότι γίνονται κάποιες κινήσεις για να βρεθεί διάδοχη κατάσταση, ικανή να οδηγήσει την ομάδα με ασφάλεια σε ένα καλύτερο μέλλον.

Θα είναι καλύτερο το μέλλον;

Πιστεύω ότι από εδώ και πέρα τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα και σύντομα θα επαναφέρουμε τον σύλλογο εκεί που τον κατατάσσει το όνομά του.

Στο αγωνιστικό μέρος, πρώτος αντίπαλος στα πλέι οφ είναι ο Ποσειδώνας. Πώς βλέπεις τους αγώνες με την ομάδα του Λουτρακίου;

Σε αυτή την φάση των αγώνων, φρόνιμο είναι να μην διαλέγεις αντίπαλο αλλά να κάνεις ότι μπορείς καλύτερο με αυτόν που θα σου τύχει. Ο Ποσειδώνας Λουτρακίου έχει έμπειρους παίκτες με ταλέντο. Δεν θα έρθει για να χάσει. Εμείς έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας, παλέψαμε όλη τη χρονιά γι αυτό, θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε για να προκριθούμε στην ημιτελική φάση.

Τέλος, θα συνεχίσεις και του χρόνου στον Φίλιππο ή θα αποσυρθείς;

Όταν επέστρεψα, είχα σκοπό να παίξω μια χρονιά τιμής ένεκεν και να κλείσω την καριέρα μου στον Φίλιππο, εδώ που ξεκίνησα. Στην πορεία, παρά τα προβλήματα τραυματισμών, βλέπω ότι η ομάδα χρειάζεται την αγωνιστική και την ηθική στήριξη από έμπειρους παίκτες. Εάν καταφέρουμε και βγούμε Ευρώπη και διορθώσω κάποια προβλήματα τραυματισμών, ενδεχομένως να παίξω έναν χρόνο ακόμη.