Τι δήλωσαν Γκίμας, Τακιανός μετά το Φίλιππος - Λευκάδα

Μετά τον αγώνα Φίλιππος Βέροιας με Δόξα Λευκάδας οι Δημήτρης Γκίμας και Φώτης Τακιανός μίλησαν στους δημοσιογράφους. Αναλυτικά τα όσα είπαν:

Φώτης Τακιανός : «Στο σημερινό παιχνίδι και οι δυο ομάδες έπαιζαν για τον δικό της στόχο η κάθε μια και η κάθε μια έδωσε τα πάντα για να παραμείνει στο στόχο της. Ξέραμε ότι θα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι. Καταφέραμε και το κερδίσαμε και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Είχαμε μια δύσκολη εβδομάδα με δύο παίκτες να αντιμετωπίζουν σοβαρή ίωση και ένα σοβαρό τραυματισμό. Παρόλα αυτά όλα τα παιδιά υπέρβαλλαν εαυτό. Είμαστε ευχαριστημένοι από το πρώτο μέρος του αγώνα αλλά όχι από την εικόνα του δεύτερου αλλά και εν γένει ότι πολλές φορές καταφέραμε και δημιουργήσαμε αξιόπιστες διαφορές χωρίς όμως να μπορέσουμε να τις συντηρήσουμε. Αυτό είναι ένα κομμάτι που θα πρέπει να δούμε στην προπόνηση. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Φιλίππου για την προσπάθεια που καταβάλει. Εύχομαι καλή δύναμη σε ότι γίνει από δώ και πέρα και να πραγματοποιήσει τους στόχους της. Εύχομαι Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους»

Δημήτρης Γκίμας : «Συγχαρητήρια στην Δόξα Λευκάδας και εύχομαι να πετύχει τους στόχους της. Για εμάς σήμερα είναι μια στιγμή λίγο δύσκολη γιατί νομίζω σήμερα οι όποιες μαθηματικές πιθανότητες θα είχαμε έχουν εκμηδενιστεί. Όπως είπα και στα παιδιά στα αποδυτήρια δεν είχα κανένα παράπονο από την σημερινή τους προσπάθεια και ότι είμαι υπερήφανος παρόλα τα λάθη που έγιναν. Σήμερα ανοίξαμε περισσότερο το rotation και είμασταν ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος.

Η Δόξα είναι καλύτερη ομάδα από εμάς και πιστεύω ότι δίκαια κέρδισε. Δεν θα πω ότι φταίνε οι διαιτητές για την ήττα. Αλλά.....Αλλά.... όπως κάνουμε λάθη εμείς σαν προπονητές, όπως κάνουν οι παίκτες έτσι κάνουν λάθη και οι διαιτητές. Εγώ από την πλευρά μου όταν κάνω λάθος επιλογές, χάνω το παιχνίδι. Μπορεί επίσης να χάσω την δουλειά μου, όπως και ένας παίκτης να χάσει το συμβόλαιο του. Υπάρχουν συνέπειες δηλαδή. Εδώ σε αυτό το γήπεδο επί ένα χρόνο έρχονται διαιτητές που δεν παίζουν καλά. Δεν είμαι διαιτητής και ούτε τον παριστάνω αλλά μιλώ με βάση την πολύχρονη εμπειρία μου.

Είναι κάποιοι διαιτητές οι οποίοι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ. Το να θέλουν να επιβάλουν κάποιοι, ορισμένους διαιτητές δεν μπορεί να συμβαίνει. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ... Όπως είδατε σήμερα αποβλήθηκα για τις διαμαρτυρίες. Και δικαίως αποβλήθηκα. Αλλά αυτό το βλέπουμε κάθε φορά. Ρε παιδιά δεν γίνεται κάθε φορά αυτό. Υπάρχουν φάσεις που λες ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ αυτό το πράγμα. Ο Ότοβιτς μάτωσε, είμαστε μπροστά το βλέπουμε όλοι, τον έχει χτυπήσει, εσκεμμένα ή όχι δεν το εξετάζω. Να μην μιλήσουμε; Να μην διαμαρτυρηθούμε... ; Μα ο διαιτητής είναι στα δύο μέτρα. Με τον ίδιο διαιτητή έχουν συμβεί ανάλογα περιστατικά σε κρίσιμα παιχνίδια που θα ήταν χρονιά για μας. Δεν θέλω να μιλάω σαν τον Μαλεζάνη που έκανε βαθμολογία μόνος του. Αν...αν... κι αν.... Αυτόν ποιος θα τον τιμωρήσει (σ.σ διαιτητή); Αφού ο άνθρωπος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.

Αύριο θα γράψουν οι Γκρίζοι Λύκοι ότι είχαν παράπονα και ότι είμαι γραφικός. Τα λέω λοιπόν εγώ εκ των προτέρων. Είμαι γραφικός, έχω παράπονα . Στην ζωή μου μιλάω για διαιτησία 2-3 φορές τον χρόνο. Δεν γίνεται να μιλάω και τις 3 φορές για τον ίδιο άνθρωπο. Τα λέμε...τα ξαναλέμε... Ο συγκεκριμένος....ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Ο καθένας έχει ορισμένα στάνταρ. Δεν μπορεί να τα ξεπεράσει. Κάποιος πρέπει να κρίνει αυτούς τους ανθρώπους.... Δεν θέλω να πω περισσότερα, σέβομαι κάποιους ανθρώπους και καταστάσεις. Με το ζόρι πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να γίνουν διεθνείς ; Θα έρθει κάποιος σε εμένα να μου πει με το ζόρι να αναλάβω την Εθνική Ελλάδος ; Μα αφού ξέρω ότι δεν κάνω. Το ξέρω... Αυτοί πρέπει με το ζόρι να γίνουν Α1 ; Aύριο θα πρέπει να γίνουν διεθνείς ; Πρέπει να έρχονται 60 χλμ για να παίρνουν το μεροκάματο ; Εγώ δεν λεω ότι χάσαμε από τους διαιτητές. Η Δόξα είναι καλύτερη ομάδα και ο κόουτς (σ.σ. Τακιανός) είναι καλύτερος από εμένα. Αυτό τι θα πει ; Ότι επειδή εγώ έχω ένα γνωστό, επειδή είμαι αρεστός ή είμαι του κόμματος, για να μην πω περισσότερα, θα γίνω εγώ προπονητής της Εθνικής και ο κόουτς (σ.σ. Τακιανός) θα γίνει προπονητής στο Λιανοκλάδι ;

Ξέρω ότι μετά από αυτά θα βγούνε και θα πούνε τα χίλα μύρια, ότι ο προπονητής της Βέροιας είναι ελεεινός, άθλιος και τι είναι αυτά που λέει κλπ κλπ. Εκατό φορές έχουμε δει το ίδιο έργο. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ.... Κύριοι. Και αυτό δεν το βλέπουμε μόνο εμείς εδώ στη Βέροια, το έχουν δει και σε άλλα γήπεδα... Να τον κάνουμε διεθνή λοιπόν... Αυτό είναι το πρώτο θέλω να σχολιάσω.... Το δεύτερο είναι η ΕΡΤ. Εμείς εδώ στην περιοχή δεν πληρώνουμε ΕΡΤ ; Πληρώνουμε. Δεν βλέπουμε ΕΡΤ; Βλέπουμε. Η ΕΡΤ δεν έχει το πρωτάθλημα της Α2 ; Το έχει. Η Α2 δεν έχει 15 ομάδες ; Έχει. Η ΕΡΤ έχει καλύψει τις 14. Όχι τον Φίλιππο. Δεν το λέμε τόσο καιρό.... Αλλά φτάνει... Οι παίκτες αυτοί δεν έχουν συγγενείς, δεν έχουν φιλοδοξίες ; Δεν έχουν προσωπικότητες; Δεν έπρεπε να τους δείξει τη τηλεόραση ; Μάλλον όχι.....

Θέλω να πώ στον κόσμο ότι θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος για το καλύτερο στις τρείς τελευταίες αγωνιστικές. Η ομάδα, οι παίκτες και οι διοικήσεις δεν τελειώνουν. Ο Φίλιππος υπήρχε πριν 30 χρόνια και θα υπάρχει και για τα επόμενα 30. Και θα έρθει ξανά η στιγμή που θα είμαστε και πάλι στην Α2. Κάναμε ότι μπορούσαμε. Στο τέλος της χρονιάς θα πούμε και περισσότερα.

Εύχομαι καλό Πάσχα σε όλους και καλή Ανάσταση.»