Το Μακροχώρι κατέκτησε το πρωτάθλημα Νέων

makroxori varvares

Το Μακροχώρι κέρδισε τον τελικό του πρωταθλήματος Νέων. Επικράτησε στον τελικό με 4-1 της Αγίας Βαρβάρας και κατέκτησε τον τίτλο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και πίεσαν ψηλά, δημιουργώντας ευκαιρίες στην περιοχή του Αγροτικού Αστέρα. Στο 4' σε δυνατό σουτ του Παπακωνσταντίνου Δ. απέκρουσε σταθερά ο Λίκα. Στη συνέχεια, στο 8', παράλληλη σέντρα του Ταγκαλίδη μέσα στην περιοχή, γίνεται αποδέκτης ο Ασλανίδης αλλά στο σουτ που δοκίμασε απέκρουσε ο Λίκα σε κόρνερ. Καλή ευκαιρία για το Μακροχώρι, στο 12', με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σερασκιέρη, αλλά για μια ακόμη φορά απέκρουσε ο Λίκα, σε κόρνερ. Η πίεση του Μακροχωρίου καρποφόρησε, στο 17', με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιάκου, από πλάγια θέση, δημιουργήθηκε σύγχυση στην άμυνα του Αστέρα, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Μετά από αυτή την τροπή η ομάδα του Αστέρα πίεσε για την ισοφάριση και στο 22', στο δυνατό σουτ του Γκιάλπη, έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε διπλά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μανιόπουλου. Επόμενη καλή φάση λίγο πριν το ημίχρονο, στο 40' με απευθείας σουτ του Γκιάλπη, αλλά απέκρουσε τη μπάλα ο Μανιόπουλος, στη συμβολή των δοκών.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε καλά για την ομάδα του Αστέρα, που μπήκε για την ισοφάριση , αλλά στο 44', ο Παπακωνσταντίνου Δ. εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και έφυγε μονός στην αντεπίθεση και με πλασέ έκανε το 2 – 0.

Το δεύτερο γκολ των γηπεδούχων πάγωσε την ομάδα του Αγροτικού Αστέρα και στο 49' οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να τριπλασιάσουν τα τέρματα τους, με πλασέ του Σερασκιέρη, από τη μικρή περιοχή, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας του Αστέρα, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μακροχωρίου.

Παρόλο που η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα δέχθηκε 3 τέρματα κυρίως από λάθη της άμυνας του, δεν το έβαλε κάτω και πίεσε συνεχώς στην επίθεση, όταν στο 54' σε σέντρα του Γκιάλπη, απο πλάγια θέση, βρέθηκε ο Τσιλώνης στην πορεία της μπάλας, μέσα στην περιοχή αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει το Μανιόπουλο.

Το γκολ για την ομάδα του Αστέρα ήρθε στο 63´, με πολύ ωραία ενέργεια του Κοτσογιαννίδη, που πάσαρε στον Τόκα, μέσα στην περιοχή και αυτός με τη σειρά του πλάσαρε το Μανιόπουλο, κάνοντας το 3 – 1.

Παρόλο που το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν υπέρ των γηπεδούχων , η ομάδα του Αγροτικού Αστέρα βρέθηκε κοντά στο 3 – 2, στο 78', μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκιάλπη, έπιασε δυνατή κεφαλιά ο Τόκας, αλλά αυτή χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μανιόπουλου.

Τελικά η φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν το σκορ και να μπουν ξανά στον αγώνα και λίγο πριν τη λήξη, δέχθηκαν τέταρτο τέρμα, στο 79', σε αντεπίθεση των γηπεδούχων, έφυγε μόνος ο Αντωνιάδης και πλάσαρε το Νατσάλη.

Πολύ καλή η εικόνα του αγώνα με δυνατές μονομαχίες και φάσεις στις δυο περιοχές, αντάξιο για το επίπεδο των νέων ποδοσφαιριστών του Ν. Ημαθίας.
Μετά την αναμέτρηση ακολούθησε απονομή κυπέλων και μεταλλίων από τον κ. Κωνσταντίνο Πουλασουχίδη και τον Χαράλαμπο Κολεσίδη. Ένα κύπελλο για κάθε ομάδα και από ένα αναμνηστικό μετάλλιο σε κάθε παίκτη, για τη συμμετοχή του. Στο τέλος της ημέρας οι παίκτες των δυο ομάδων και οι προπονητές γευμάτισαν, στο κυλικείο του συλλόγου.

Συνθέσεις των ομάδων :

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ (Γιώργος Απόσογλου): Μανιόπουλος, Σταματίου, Μπατσίλας, Γιάκου, Μουρατίδης, Ταγκαλίδης, Σερασκιέρης, Ασλανίδης, Αντωνιάδης, Παπακωνσταντίνου Δ., Παπαδόπουλος. Αρχική ενδεκάδα
Αγωνίστηκαν επίσης οι: Παπακωνσταντίνου Γ. , Παπακωνσταντίνου Κ. , Σαντικίδης, Κούχιας, Καρατζάς, Κοντογιάννης , Γιούκας.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Κων/νος Κοτσογιαννίδης): Λίκα, Τσιούγγαρης, Ρηγόπουλος, Μαμίτσας, Τσιλώνης, Κοτσογιαννίδης, Τόκας, Ζέρβας, Παρασκευάϊδης, Τέτος, Γκιάλπης. Αρχική ενδεκάδα
Αγωνίστηκαν επίσης οι: Παντής,Πιστοφίδης Κ., Μιχαλόπουλος, Χατζηνικολάου, Κοντογιάννης, Πιστοφίδης Ι., Γκουνέλας, Νατσάλης, Δομουκτσής.