Για τρίτη χρονιά στην Βέροια ο Βριλλητός

vrilitos 65

Η οργανωτική επιτροπή του 4ου Διεθνούς Τουρνουά Αναπτυξιακών Ηλικιών Χάντμπολ «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» ανακοίνωσε κι επισήμως ότι ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2016» θα διοργανωθεί στην πόλη της Βέροιας.

Είναι η 3η συνεχόμενη χρονιά που η «Μέκκα» του ελληνικού χάντμπολ θα φιλοξενήσει το τουρνουά, το οποίο την φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 22-27 (Παρασκευή έως Μεγάλη Τετάρτη) Απριλίου 2016.

Το Διεθνές Τουρνουά «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2016» θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό, αφού για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος εκτός από Σύλλογοι και Εθνικές ομάδες σε δύο διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες.
Συγκεκριμένα στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ Νο 4» θα συμμετέχουν 16 ομάδες (8 από την Ελλάδα και 8 από το εξωτερικό) Παμπαίδων Α΄(γεννημένοι 2002-2003), καθώς και 4-6 Εθνικές ομάδες Παίδων (γεννημένοι 2000-2001).

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα κλειστά γυμναστήρια «Φιλίππειο» και «ΔΑΚ Βικέλας», ενώ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πλούσιες θα είναι και οι παράλληλες δράσεις του τουρνουά.

Κοτσιώνης: «Πιστοί στις αρχές μας»

Ο εμπνευστής και Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» Δημήτρης Κοτσιώνης τόνισε: «Το ταξίδι του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» συνεχίζεται κάνοντας στάση για 3η συνεχόμενη χρόνια στη «μητρόπολη» του ελληνικού χάντμπολ τη Βέροια. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδη, τον Αντιδήμαρχο και Πρόεδρο του ΚΑΠΑ Θεόφιλο Κορωνά και τον Φίλιππο Βέροιας που για άλλη μια χρονιά στέκονται στο πλευρό μας, δείχνοντας εμπράκτως την αγάπη τους για το τουρνουά και την θέληση τους να παραμείνει και φέτος ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» στη Βέροια. Είμαι σίγουρος ότι και το 4ο τουρνουά θα μας χαρίσει μοναδικές στιγμές, μένοντας πάντα πιστοί στις αρχές μας και τους βασικούς πυλώνες, που είναι αγωνιστικοί, κοινωνικοί, πολιτιστικοί και επιμορφωτικοί, με γνώμονα πρώτα το παιδί και το «ευ αγωνίζεσθαι». Όλο το επιτελείο του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες, ώστε η φετινή διοργάνωση να είναι ακόμα πιο πετυχημένη, πιο δυναμική, γεμάτη δράσεις και πολλές εκπλήξεις».

Βοργιαζίδης: «Εχέγγυο η αγάπη της Βέροιας για το χάντμπολ»

Ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης επεσήμανε: «Ξανασμίγουν οι δρόμοι του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» με την Βέροια σε ένα καινούργιο ταξίδι, το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα φέρει μεγαλύτερες χαρές και συγκινήσεις από το περσινή διοργάνωση. Είναι μεγάλη χαρά για την πόλη μας που θα υποδεχθεί για μια ακόμα φορά το «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» και είμαστε σίγουροι ότι μετά το πέρας της όλοι θα μιλάμε για μια ακόμα πετυχημένη εκδήλωση. Εχέγγυο αυτών είναι η αγάπη της Βέροιας για το χάντμπολ, το μεράκι του Δημήτρη Κοτσιώνη και της Κατερίνας Ψωμιάδου, αλλά και η θέληση του Δήμου Βέροιας για την πραγματοποίηση του τουρνουά. Οι συμμετέχοντες- καλεσμένοι του τουρνουά θα μπορέσουν να γνωρίσουν τον τόπο του Μεγάλου Αλεξάνδρου την Βεργίνα, να δουν το βήμα του Αποστόλου Παύλου, την φυσική ομορφιά της περιοχής μας, να απολαύσουν τις γαστρονομικές γεύσεις της, καθώς και την φιλοξενία των κατοίκων της».

Κορωνάς: «Ακόμα καλύτερο από πέρσι»

Ο Αντιδήμαρχος Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς και Πρόεδρος του ΚΑΠΑ (Κέντρο Αθλητισμού, Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής) επεσήμανε: «Για εμάς είναι ιδιαίτερη χαρά που αυτό το τουρνουά θα ξαναγίνει στη Βέροια. Η επιθυμία μας αυτή είχε εκδηλωθεί και από πέρσι, όταν τονίσαμε ότι αυτό το τουρνουά θέλουμε να παραμείνει στη Βέροια για όσο υπάρχει. Όσον αφορά την πλευρά ΚΑΠΑ παρά το επιτυχημένο «3ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» βάζουμε τον πήχη ακόμα ψηλότερα. Έχουμε την προσδοκία ότι η φετινή διοργάνωση θα είναι ακόμα καλύτερη από τις προηγούμενες. Δεδομένου ότι το επίπεδο των Εθνικών ομάδων εξ' ορισμού είναι πολύ υψηλό, θεωρώ ότι αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση η παρουσία των Εθνικών ομάδων Παίδων στη Βέροια για την διάδοση του αθλήματος. Το γεγονός ότι θα εμφανιστούν διαφορετικές σχολές χάντμπολ σε επίπεδο πλέον και Εθνικών ομάδων, θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι στην ανάπτυξη των υποδομών του αθλήματος στη πόλη μας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα».

Φύκατας: «Διοργάνωση- κεφάλαιο για την ανάπτυξη του χάντμπολ στην Ελλάδα»

Ο Πρόεδρος του Φιλίππου Βέροιας Γιώργος Φύκατας δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για τον Φίλιππο που θα συμμετέχει ως συνδιοργανωτής για άλλη μια χρονιά στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ». Είναι ένα τουρνουά που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θεσμός. Πρέπει όλη η πόλη και όλο το άθλημα να το στηρίξουν, ώστε κάθε χρόνο να μεγαλώνει. Συγχαρητήρια στην Οργανωτική Επιτροπή και ιδιαίτερα στον Δημήτρη Κοτσιώνη για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει. Είναι ένα τουρνουά που σφύζει από υγεία με πολλές παράλληλες δράσεις. Είναι μια διοργάνωση- κεφάλαιο για την ανάπτυξη του χάντμπολ στην Ελλάδα».