Πρωταθλητής Ελλάδος στους παίδες ο Φίλιππος

Ο Φίλιππος είναι και πάλι πρωταθλητής στους παίδες. Στο τελευταίο του παιχνίδι αναδείχθηκε ισόπαλος 28-28 με την ΑΕΚ αλλά έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων αναδείχθηκε πρωταθλητής.

Αυτό ήταν το 3ο συνεχόμενο χρυσό για τον Φίλιππο στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, 11ο στην ιστορία του, ενώ συνολικά έφτασε τους 56 τίτλους στο ελληνικό χάντμπολ –τους περισσότερους από κάθε άλλον σύλλογο- οι 39 εκ των οποίων στα τμήματα υποδομής.

Αγωνιστικά ο τελικός προσέφερε εντονες συγκινήσεις αφού οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ. Η ΑΕΚ που προηγήθηκε με 14-16 στο ημίχρονο, έχασε τη συγκέντρωση της στο ξεκίνιμα της επανάληψης, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στους παίχτες του Κύρου Σαράφη να κάνουν ένα επι μέρους 6-2 και να περάσουν μπροστά με 20-18 στο 40'. Η ΑΕΚ επέστρεψε και κατάφερε να περάσει εκ νέου μπροστά στο σκορ με 23-25 στο 55'. Ο Φίλιππος κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στο 59' ισοφαρίζοντας σε 27-27 για να ακολουθήσει το τελευταίο λεπτό που ήταν άκρως συναρπαστικό. Η ΑΕΚ στην επίθεση που ακολούθησε το τάιμ άουτ του Αλέξη Κοτελίδα, βρήκε τους διαδρόμους και με τον Κώστα Κοτσιώνη έκανε το 27-28 στο 59:35, κερδίζοντας και το δίλεπτο του Σαράφη. Ο Κύρος Σαράφης ζήτησε τάιμ άουτ και στην επίθεση που ακολούθησε, αφού η ΑΕΚ είχε δεχθεί προηγουμένως δίλεπτο, ισοφάρισε 5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με τον Καρανάτσιο να κάνει το 28-28 και να δίνει τον τίτλο στην ομάδα του, αφού η γρήγορη επίθεση που εκδήλωσε η ΑΕΚ βρήκε τη μπάλα στον αέρα.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ – ΑΕΚ 28-28.

Τα πεντάλεπτα: 3-2, 4-4, 6-8, 8-10, 10-13, 14-16 (ημχ), 16-17, 20-20, 20-20, 22-22, 23-25, 28-28.

Φίλιππος (Σαράφης): Χουδαβέρδογλου 1, Κατσαβός, Βασιλειάδης, Σαράφης 10, Μπογιατζής, Λυκοστράτης, Πετρομελίδης 1, Καρανάτσιος 1, Στεφανόπουλος, Πελέκης, Στανκίδης, Καραγιοβάνης 4, Τζωρτζίνης 8, Παπαγιάννης 3, Νιώπας, Ζαμάνης.

ΑΕΚ (Κοτελίδας): Πρωτέκδικος, Αθανασάκος 1, Μελίσσης 1, Ασλής, Κοβάνης 1, Στάθης 4, Κοτσιώνης 11, Βούλγαρης, Βασιλείου, Καρράς 4, Τσαμποδήμος, Παπαντωνίου 1, Βεζίρης 5, Παππάς, Σιγάλος, Ρούτσιας.

Διαιτητές: Νάσκος – Φωτακίδης. Δίλεπτα:4-5. Πέναλτι 4/5 – 3/4.

Οι διαιτητές έγραψαν στο φύλλο αγώνα: «Μετά τη λήξη του αγώνα ο προπονητής της Β’ ομάδας (ΑΕΚ) Κοτελίδας Αλέξανδρος απευθύνθηκε στους διαιτητέςμε τη φράση «είστε άχρηστοι». Επίσης ο συνοδός της ΑΕΚ Βασιλακάκης Αντώνιος απευθύνθηκε στους διαιτητές με τη φράση «να σας δώσουμε μία φανέλα του Φιλίππου». Επίσης απευθύνθηκε στους διαιτητές λέγοντάς τους ότι «τελειώσατε» και έκανε τη χαρακτηριστική κίνηση με το χέρι του μπροστά από το λαιμό του.

Το πρώτο της μετάλλιο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μικρών ηλικιών πανηγύρισε και η ΑΕΚ που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Δούκας επικρατώντας 33-29 της ΑΕΣΧ Πυλαίας.

Για την ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» ήταν το 8ο μετάλλιο στους Παίδες, ανεβαίνοντας στην 3η θέση της κατάταξης μετά από Φίλιππο Βέροιας (20) και Ιωνικός ΝΦ (9).

Η τελική κατάταξη
1. Φίλιππος Βέροιας
2. ΑΕΚ
3. ΑΣΕ Δούκα
4. ΑΕΣΧ Πυλαίας
5. Διομήδης Άργους
6. ΠΑΟΚ
7. Αερωπός Έδεσσας
8. ΧΑΝΘ

Οι κορυφαίοι του τουρνουά

Αριστερό εξτρέμ: Λευτέρης Κοβάνης (ΑΕΚ)
Αριστερό ίντερ: Κωνσταντίνος Κοτσιώνης (ΑΕΚ)
Πλέι μέικερ: Πανταλέων Αλεξανδρίδης (ΑΕΣΧ Πυλαίας)
Πίβοτ: Νίκος Δικαιούλιας (ΑΣΕ Δούκα)
Δεξιό ίντερ: Σωτήρης Σαράφης (Φίλιππος Βέροιας)
Δεξιό εξτρέμ: Νίκος Τζωρτζίνης (Φίλιππος Βέροιας)
Τερματοφύλακας: Δημήτρης Μπαμπατζανίδης (ΠΑΟΚ)
Καλύτερος αμυντικός: Λευτέρης Παγιάτης (ΑΣΕ Δούκα)
Πολυτιμότερος αθλητής (MVP): Σωτήρης Σαράφης (Φίλιππος Βέροιας)