Στα σχολεία επέστρεψαν σήμερα, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές σε όλη τη χώρα, με την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς να ξεκινά με τον καθιερωμένο αγιασμό.
Από νωρίς το πρωί, οι αυλές των σχολείων γέμισαν ξανά με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς. Για τους μεγαλύτερους ήταν η επιστροφή σε γνώριμους χώρους και η επανένωση με φίλους και συμμαθητές, ενώ για τα παιδιά που πέρασαν για πρώτη φορά το κατώφλι του σχολείου η ημέρα είχε ξεχωριστή σημασία, με ανάμεικτα συναισθήματα ενθουσιασμού και αγωνίας.
Μετά τον αγιασμό, ακολούθησαν οι πρώτες οδηγίες από τις διευθύνσεις και τους εκπαιδευτικούς, ενώ σε πολλές σχολικές μονάδες οι μαθητές παρέλαβαν τα βιβλία τους και ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα και τη λειτουργία της νέας χρονιάς.
Η σημερινή ημέρα είχε περισσότερο χαρακτήρα υποδοχής και προσαρμογής, πριν αρχίσει από τις επόμενες ημέρες η κανονική εκπαιδευτική διαδικασία.
Έτσι, μετά τη θερινή ανάπαυλα, τα σχολεία άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους και μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, με μαθητές και εκπαιδευτικούς να επιστρέφουν στα θρανία και στις καθημερινές τους υποχρεώσεις.
















