Τον προστάτη τους, Άγιο Δαμιανό, τιμούν σήμερα, Κυριακή 1 Νοεμβρίου, οι Διασώστες, με αφορμή την εορτή των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, που αποτελούν διαχρονικά σύμβολα ανιδιοτελούς προσφοράς, αλληλεγγύης και φροντίδας προς τον συνάνθρωπο.
Η σημερινή ημέρα έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για τους ανθρώπους που υπηρετούν τη διάσωση και την επείγουσα βοήθεια, καθώς το έργο τους συνδέεται άμεσα με την προστασία της ανθρώπινης ζωής, συχνά κάτω από δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες.
Οι Άγιοι Ανάργυροι, που προσέφεραν τις θεραπευτικές τους υπηρεσίες χωρίς να δέχονται χρηματική αμοιβή, αποτελούν πρότυπα ανιδιοτέλειας και ανθρωπιάς. Οι αξίες αυτές βρίσκουν καθημερινά εφαρμογή στην αποστολή των διασωστών, οι οποίοι καλούνται να ανταποκριθούν σε επείγοντα περιστατικά, ατυχήματα, φυσικές καταστροφές και καταστάσεις όπου κάθε λεπτό μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό.
Με αφορμή τη σημερινή εορτή, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Ημαθίας, Φίλιππος Παπαστεργιόπουλος, απηύθυνε ευχές προς όλους τους διασώστες, υπογραμμίζοντας ότι ο βίος και το έργο των Αγίων Αναργύρων αποτελούν πηγή έμπνευσης για την ανιδιοτελή προσφορά και τη διαρκή μάχη για τη ζωή. faretra.info
Η ημέρα αποτελεί παράλληλα μια αφορμή αναγνώρισης της καθημερινής προσπάθειας των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Ημαθίας, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, προσφέροντας βοήθεια στους πολίτες που τη χρειάζονται.












