Μια από τις πιο όμορφες και αυθόρμητες στιγμές της συναυλίας της Ελένης Δήμου στη Βέροια εκτυλίχθηκε όταν η δημοφιλής ερμηνεύτρια εγκατέλειψε τη σκηνή του Χώρου Τεχνών και βρέθηκε ανάμεσα στους θεατές, τραγουδώντας χωρίς μικρόφωνο το αγαπημένο «Το μπαρ το ναυάγιο». Το κοινό ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό, τραγουδώντας μαζί της και χαρίζοντάς της ένα θερμό χειροκρότημα.
Η ιδιαίτερη αυτή στιγμή σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της μουσικής παράστασης «Ένας δρόμος τραγούδια», που παρουσιάστηκε το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, στον Χώρο Τεχνών «Θάνος Μικρούτσικος», σε μια βραδιά με αγαπημένες επιτυχίες, αναμνήσεις και συγκίνηση.
Λίγο νωρίτερα, τη σκυτάλη του προγράμματος είχε πάρει ο νεαρός συνθέτης και ερμηνευτής Ισίδωρος Πάτερος, παρουσιάζοντας δικά του τραγούδια. Στο διάστημα αυτό, η Ελένη Δήμου αποσύρθηκε για λίγο από τη σκηνή, προκειμένου να αλλάξει εμφάνιση, επιστρέφοντας στη συνέχεια με ένα εντυπωσιακό κόκκινο κοστούμι.
Η επιστροφή της συνοδεύτηκε από μια απρόσμενη κίνηση. Αντί να παραμείνει στη σκηνή, κατέβηκε στον χώρο των θεατών και άρχισε να ερμηνεύει, χωρίς τη χρήση μικροφώνου, το «Μπαρ το ναυάγιο», δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα οικειότητας και άμεσης επικοινωνίας με το κοινό.
Οι θεατές σιγοτραγουδούσαν μαζί με την ερμηνεύτρια, που εμφανώς χαρούμενη, ανταπέδιδε τα χαμόγελα, δείχνοντας να απολαμβάνει ιδιαίτερα την επαφή με τους ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί για να την ακούσουν.
Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε και η αναφορά στον Θάνο Μικρούτσικο. Με αφορμή τη μετονομασία του Χώρου Τεχνών προς τιμήν του σπουδαίου συνθέτη, η Ελένη Δήμου ερμήνευσε την «Πιρόγα», ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα τραγούδια του.
Η εμφάνιση στη Βέροια άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και αποτέλεσε μια από τις πιο όμορφες στάσεις της φετινής περιοδείας της Ελένης Δήμου.
Video: Κυριάκος Αστέρης
















