Το απόγευμα της Παρασκευής, 13ης Ιουνίου, στο Ναό των Αγίων Αναργύρων Βεροίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η καθιερωμένη εσπερίδα των «ΛΑ’ Παυλείων» για τους κατηχητές και τους κυκλάρχες της Μητροπόλεως που φέτος είχε ως θέμα: «Α’ Οικουμενική Σύνοδος: οι απαρχές της Κατήχησης».
Την εσπερίδα προλόγισε και παρουσίασε ο Αρχιμ. Παύλος Σταματάς, Αρχιερατικός Επίτροπος Αντιγονιδών και υπεύθυνος των κατηχητικών συνάξεων της Μητροπόλεως, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Μητροπολίτης Παντελεήμων.
Πρώτος ομιλητής ήταν ο Μιχαήλ Τρίτος, ομ. καθηγητής του Α.Π.Θ., ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η Α’ Οικουμενική Σύνοδος και η θεότητα του Λόγου» και δεύτερος ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. Σεβαστιανός Τοπάλης, Ιεροκήρυκας Ι. Μ. Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ορθοδοξία και Ορθοπραξία».
Στο τέλος πραγματοποιήθηκε γόνιμος διάλογος και όλοι οι συμμετέχοντες έτυχαν της φιλοξενίας της ενορίας των Αγίων Αναργύρων.













