Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις συνθήκες εργασίας σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα και να αποκτήσουν πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία θα έχουν 12 μαθητευόμενοι και μαθητευόμενες ΕΠΑΛ, οι οποίοι ξεκίνησαν την περίοδο μαθητείας τους στο Νοσοκομείο Νάουσας, σε τέσσερις διαφορετικές ειδικότητες.
Οι μαθητευόμενοι προέρχονται από τέσσερις ειδικότητες, με τις περισσότερες θέσεις να αφορούν τον τομέα της Νοσηλευτικής.
Συγκεκριμένα, οι ειδικότητες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι:
-
Βοηθός Νοσηλευτή: 9 θέσεις
-
Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
-
Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ
-
Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών
Μέσα από τη μαθητεία, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις που απέκτησαν κατά τη φοίτησή τους, να γνωρίσουν τη λειτουργία ενός νοσηλευτικού ιδρύματος και να αναπτύξουν επαγγελματικές και κοινωνικές δεξιότητες.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου Νάουσας ευχαρίστησε τον διευθυντή του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Βέροιας, Βαπτιστή Παντή, και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Αθανάσιο Αλατζόγλου, για τη συνεργασία τους στην υλοποίηση του προγράμματος.
Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και της επαγγελματικής εκπαίδευσης, καθώς προσφέρει στους νέους τη δυνατότητα να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και να προετοιμαστούν για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.















