Με ροζ φιόγκους στολίστηκαν τα δέντρα μπροστά από το Δημαρχείο Βέροιας, το πρωί της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.
Μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βέροιας – Ημαθίας «Άγιος Παρθένιος», εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, πολίτες και παιδιά από το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και ΚΔΗΦ «Βήματα Μαζί» συμμετείχαν στον συμβολικό στολισμό, μεταφέροντας ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.
Με κεντρικό σύνθημα «Μην αφήνεις στην τύχη, κλείσε ραντεβού για τις προληπτικές εξετάσεις», η πρωτοβουλία υπενθυμίζει τη σημασία του τακτικού προληπτικού ελέγχου και τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η έγκαιρη διάγνωση στην αντιμετώπιση της νόσου.
Ο Οκτώβριος είναι αφιερωμένος διεθνώς στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Βέροιας, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Βέροιας – Ημαθίας «Άγιος Παρθένιος» και ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας συνδιοργανώνουν δράσεις που προβάλλουν την αξία της πρόληψης και εκφράζουν τη συμπαράσταση στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν τη νόσο.
Οι εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης συνεχίζονται την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, στις 11:00 το πρωί, με συμβολική πορεία στους δρόμους της Βέροιας, με αφετηρία το Δημαρχείο. Τα μηνύματα της δράσης είναι «Περπατάμε για τη ζωή» και «Η πρόληψη σώζει ζωές».
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στις 19:00, με τον συμβολικό φωτισμό του Δημαρχείου Βέροιας σε ροζ χρώμα, τιμώντας τον μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.
















