tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το βιβλίο της «Βεργόνα της Βέροιας η γοργόνα» θα παρουσιάσει η Παρασκευή Κοτσάλου

Οι εκδόσεις Παρέμβαση και το βιβλιοπωλείο ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Παρασκευής Κοτσάλου «Βεργόνα της Βέροιας η γοργόνα», την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 και ώρα 7μμ, στον πολυχώρο Ελιά.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Κλοκίδης, αρχαιολόγος

Δέσποινα Καρυπίδου, φιλόλογος

Παρασκευή Κοτσάλου, συγγραφέας

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Ζήσης Χ. Πατσίκας

- - - 

Το βιβλίο με τίτλο «Βεργόνα, της Βέροιας η γοργόνα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παρέμβαση, είναι ένα μυθολογικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, με προτεινόμενες δραστηριότητες για τα παιδιά.

Την εικονογράφηση του βιβλίου επιμελήθηκε η ίδια η συγγραφέας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια ξενάγηση στο Μουσείο της Βέροιας και της Βεργίνας αλλά και σε άλλους τόπους μακρινούς και παράξενους μέσα από τους μύθους.

Ένα μυθολογικό παραμύθι γ1α μικρούς και μεγάλους που βασίζεται σε αληθινά όμως αρχαιολογικά ευρήματα και αναφορές ιστορικών κείμενων της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Η ιστορία της Μέδουσας-Γοργόνας με την δική της οπτική και αφήγηση.

Ένα γαϊτανάκι από ιστορίες, που συνδυάζουν τους μύθους και τις παραδόσεις του τόπου, με την πορεία και τα ταξίδια του μεγάλου στρατηλάτη καθώς και τις σύγχρονες

αρχαιολογικές ανασκαφές.

Οι ήρωες και οι μύθοι τους όπως έφτασαν στις μέρες μας με παραλλαγές και η πραγματική ιστορία της πρώτης γοργόνας...

kotsalou voul

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Παρασκευή (Βούλα) Κοτσάλου ζει μόνιμα στη Βέροια.

Είναι απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κι εργάζεται στην Δημοτική Βιβλιοθήκη «Θεανώ Ζωγιοπούλου» της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.

Είναι μανιώδης αναγνώστης βιβλίων και αρχαίων κειμένων και μότο της είναι η φράση του Αντισθένη, «Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις».

Αρθρογραφούσε στο τριμηνιαίο περιοδικό της ΚΕΠΑ τα «Πολιτιστικά δρώμενα». Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε τοπικές εφημερίδες (Λαό και Ημερήσια), ενώ αρθρογραφεί μέχρι σήμερα για θέματα αποσυμβολισμού Ελληνικής μυθολογίας σε περιοδικό ιστορικών και αρχαιοελληνικών θεμάτων.

Εδώ και αρκετά χρόνια διατηρεί blog που ασχολείται με θέματα αποσυμβολισμού της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και συγκριτικής θρησκειολογίας.

Ασχολείται με την ζωγραφική, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά. Δάσκαλος της ήταν ο αείμνηστος ζωγράφος της Βέροιας Θωμάς Βαφείδης, ενώ παράλληλα έχει τελειώσει και την σχολή ζωγραφικής της ΑΒC. Εκτός από τη ζωγραφική έχει ασχοληθεί με την τέχνη του vitraux -τεχνική Tiffany, καθώς και την τέχνη του ψηφιδωτού.

Έχει συμμετάσχει με έργα της σε πολλές ομαδικές εκθέσεις της Νομαρχιακής Aυτοδιοίκησης του Nομού Ημαθίας και το 2004 πραγματοποίησε την πρώτη της ατομική έκθεση.

Είναι παντρεμένη με τον Αδάμo Πάπαρη και μητέρα 2 παιδιών.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69