tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Προβολή της πολυβραβευμένης ελληνικής ταινίας «Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ» στην Αλεξάνδρεια

Η Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με το International Alexandria Short Film Festival θα πραγματοποιήσει την προβολή της πολυβραβευμένης ελληνικής ταινίας «Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ» του Δημήτρη Μπαβέλλα με τους Μάκη Παπαδημητρίου και Μιχάλη Σαράντη.

Ημέρες προβολών

Σάββατο 2/12 20:00

Κυριακή 3/12 19:00

Διάρκεια 98’

Έτος 2019

Εισιτήριο/Οικονομική ενίσχυση 5 ευρώ

Σημεία προπώλησης :

ΕΛΤΑ COURIER Αλεξάνδρεια (Αλ. Παπάγου 23Α)

ΚΑΦΕΝΕΟΝ (Ε.Ο Αλεξάνδρειας -Κοζάνης 67)

Η ταινία είναι κατάλληλη άνω των 15 ετών.

Trailer εδώ

Η υπόθεση της ταινίας

Ο Αντώνης Τιτσάνης και ο Χρήστος Φερτάκης συγκατοικούν σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Άνεργοι και πλήρως αποκομμένοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο, ζουν με ελάχιστα έσοδα από μικροδουλειές ή με τα χρήματα του Χρήστου από το ταμείο ανεργίας.

Τους ενώνει ο κοινός, πλατωνικός τους έρωτας για την Λώρα Ντουράντ, μια μυθική πορνοστάρ της δεκαετίας του ’90, τα ίχνη της οποίας έχουν χαθεί μυστηριωδώς.

Όταν τα πράγματα στη ζωή τους πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, οι δύο φίλοι αποφασίζουν να αναζητήσουν τη Λώρα.

Βραβεία

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής για την Καλύτερη Ταινία Μυθοπλασίας (GRAND JURY PRIZE/BEST FICTION FEATURE), Ειδική Μνεία για τη Σκηνογραφία (SPECIAL ACHIEVEMNENT/Art Direction),

Διάκριση για τη Διεύθυνση Φωτογραφίας (SPECIAL NOMINATIONS/ Best Cinematography) στο 14ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Red Rock.

Διάκριση για το Σενάριο (Best Hook in a Fiction Feature / Δημήτρης Μπαβέλλας, Κατερίνα Κλειτσιώτη) στην Αγορά του 14ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Red Rock (RED FILM MARKET 2020).

Καλύτερη ξενόγλωσση Ταινία Δρόμου στο Φεστιβάλ Βίντεο &Φιλμ του Μπέρκλεϋ (2020).

Βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας / Σάουντρακ / Φωτισμού στη χειμερινή έκδοση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Creation (online).

Βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας /Βραβείο Πρωτότυπης Ιστορίας / Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας / Βραβείο Α’ Αντρικού Ρόλου / Βραβείο Β’ Αντρικού Ρόλου στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Σμύρνης (online).

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Σαράντης, Αννα Καλαϊτζίδου, Υβόννη Μαλτέζου, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Νίκος Χατζόπουλος, Ηλίας Κουνέλας, Μαίρη Μηνά, Κρις Ραντάνοφ, Γιώργος Μπουσούνης, Αναστασία Πλέλλη, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Άγγελος Παπαδημητρίου, Μαρία Σκουλά και άλλοι Φιλική Συμμετοχή: Δάνης Κατρανίδης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπαβέλλας

Σενάριο: Δημήτρης Μπαβέλλας, σε συνεργασία με την Κατερίνα Κλειτσιώτη

«Μετά την επέλαση του weird wave, με τα πάνω του και τα κάτω του, το ελληνικό σινεμά μπορεί πλέον καυχιέται για μια απολαυστική rock & roll οδύσσεια, μια πραγματικά διασκεδαστική εμπειρία που με τα χρόνια δικαιούται να αποκτήσει το δικό της cult following, όπως η Λώρα Ντουράντ, η αινιγματική πορνοστάρ που αποτελεί το ιερό δισκοπότηρο των δύο πρωταγωνιστών της.» Απόστολος Κίτσος (κριτικός κινηματογράφου)

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69