tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μουσική βραδιά με στόχο την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών πραγματοποιήθηκε στην Βέροια

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» διοργάνωσε εκδήλωση με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, που τιμάται στις 25 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση λόγου και μουσικής με τίτλο «Δωσ’ μου ένα όραμα ν’ αντισταθώ» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα στον Χώρο Τεχνών Βέροιας.

Επρόκειτο για μια συγκινητική εκδήλωση που με αυτήν έκλεισε η θεματική εβδομάδα των δράσεων κοινωνικής ευαισθητοποίησης του Συλλόγου για την μάστιγα της εποχής, την κακοποίηση των γυναικών.

«Ο τίτλος της εκδήλωσης, πέρα από την σημειολογική του αναφορά στο δρώμενο παραπέμπει και στην ιδρυτική σύσταση του Έρασμου συγκεφαλαιώνοντας τους αγώνες δεκαεπτά ετών κατά της έμφυλης βίας» είπε στον χαιρετισμό της, η πρόεδρος του Συλλόγου, Γιούλη Φωστηροπούλου.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης, αναφέρθηκε στις υπηρεσίες του Δήμου που βρίσκονται κοντά σε όσες γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα και τόνισε ότι οι γυναίκες που έρχονται αντιμέτωπες με σωματική, λεκτική και σεξουαλική βία, θα πρέπει να βρουν το θάρρος να μιλήσουν και να αντιμετωπίσουν το αύριο.

Στο βίντεο που ακολούθησε προβλήθηκε η ταυτότητα και ο απολογισμός του Έρασμου. Ένα συνοπτικό και περιεκτικό βίντεο με το πολυετές έργο του Συλλόγου που κινήθηκε σε δύο άξονες. Στην αντιμετώπιση της βίας και την πρόληψη του φαινομένου.

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε η Σχολική Χορωδία Βέροιας και η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΙΓΕΣ» Βεργίνας, που υπό την καθοδήγηση της μουσικού Ελένης Αναγνώστου, που είχε και την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια της εκδήλωσης, ερμήνευσε τραγούδια ‘γροθιά’ κατά της έμφυλης βίας.

Η εκδήλωση άνοιξε με το τραγούδι «Ελένη Τοπαλούδη», που έγραψε ο Φοίβος Δεληβοριάς, αφιερωμένο στη μνήμη της φοιτήτριας που βιάστηκε και δολοφονήθηκε πριν από πέντε χρόνια στη Ρόδο.

Ακούστηκαν τα τραγούδια: Τραγουδάμε δίχως φόβο, Της τρίχας το γεφύρι, Πέρα στους πέρα κάμπους, Λίγα ψίχουλα, Η Μαριάνθη των ανέμων, Σίδερο με ατμό, Ο άνθρωπός μου, Η φωνή, Μενούσης, Τακούνια για καρφιά, Τασούλα, Κράτα λίγο ακόμα, Προσευχή.

Ανάμεσα στα τραγούδια διαβάστηκαν λογοτεχνικά αποσπάσματα σχετικά με τη βία κατά των γυναικών. Τα κείμενα διάβασαν οι: Ελένη Αμανατίδου,  Χριστίνα Καραλή, Ευδοξία Μανωλοπούλου, Φράξη Τζίμα, Όλγα Χειμωνίδου, Κλειώ Χατζοπούλου, Ντίνα Παντούλη και Σπύρος Καραγιάννης.  

Κείμενά τους επίσης διάβασαν οι: Έλσα Κορνέτη, Πόπη Φιρτινίδου, Γιώτα Φωτιάδου – Μπαλαφούτη.

Στην εκδήλωση συμμετείχε φιλικά η Ερμηνεύτρια και Μουσικός Μάγδα Θεοσίδου.  

Έπαιξε και χόρεψε η Δέσποινα Γιάγκογλου.

Στα κρουστά ήταν η Όλγα Αλεξίου.

Στην κιθάρα ήταν ο Κωστής Χαλάτσης.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το 3ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Βέροιας, όπου στο Φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, συνέλεξε τρόφιμα, που θα χρησιμοποιηθούν για τα πακέτα αγάπης που θα διανείμει ο Σύλλογος σε κοινωνικά ευάλωτες οικογένειες, κατά την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

View this gallery on Flickr  

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69