Όλα έτοιμα για την ΡοδακΟΙΝΟγνωσία της Μίεζας στον Κοπανό

Τριήμερο εκδηλώσεων με τίτλο ΡοδακΟΙΝΟγνωσία θα πραγματοπιήσει στις 5-6-7 Αυγούστου η Μίεζα στο Εμπορικό Κέντρο Κοπανού. Πρόκειται για ένα τριήμερο αφιερωμένο στο ροδάκινο, το κρασί, πλαισιωμένο με την προβολή των αρχαιολογικών χώρων και της πολιτιστικής παράδοσης. Για τις εκδηλώσεις μίλησαν στα τοπικά ΜΜΕ οι άνθρωποι του συλλόγου.

«Προσπαθήσαμε μέσα από αυτό τον τίτλο να παρουσιάσουμε ένα νέο προϊόν. Για πρώτη φορά ένας πολιτιστικός σύλλογος προσπαθεί να έχει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του δήμου» τόνισε ο κ. Δημητριάδης, πρόεδρος του συλλόγου .

Η εκδήλωση είναι στημένη ως εξής: Την Παρασκευή το απόγευμα, οι εκδηλώσεις ξεκινούν με το Γαστρονομικό κομμάτι. Θα παρουσιαστούν στους επισκέπτες συνταγές με βάση το ροδάκινο και το κρασί. Θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση με χορούς από την Μικρά Ασία και την Μακεδονία.

Το Σάββατο το πρωί θα γίνει ξεναγηθούν δημοσιογράφων στον αρχαιολογικό χώρο Μίεζας με στόχο να γίνει ευρύτερα γνωστός. Θα ακολουθήσει η ομιλία του οικονομολόγου Κωνσταντίνου Πορτοκάλη με θέμα τις εξαγωγές κρασιού στην Ρωσία (εκπρόσωπος του Ελληνορωσικού συνδέσμου φιλίας). Θα ακολουθήσει γαστρονομική εκδήλωση και το βράδυ θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις με χορούς από την Κρήτη και τον Πόντο.

Την Κυριακή το πρωί θα γίνει ξενάγηση δημοσιογράφων σε επιλεγμένους συνεταιρισμούς και θα ακολουθήσει ομιλία της κ. Άιντας Νίκα με θέμα εμπορική ταυτότητα σε ένα αγροτικό προϊόν στις αγορές του εξωτερικού. Το βράδυ θα ακολουθήσουν γαστρονομική εκδήλωση και πολιτιστικές εκδηλώσεις με χορούς του Πόντου από την Μίεζα.

«Μας ενδιαφέρει να βάλουμε φέτος τον θεμέλιο λίθο για κάτι μεγαλύτερο τη νέα χρονιά» σχολίασε ο πρόεδρος της Μίεζας.