tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ποιες απαντήσεις έδωσε στην λογοδοσία ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια η διαδικασία λογοδοσίας του δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη. Η διαδικασία αφορούσε το διάστημα των πρώτων δυο μηνών του 2024.

Στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους Δημοτικούς Συμβούλους της μειοψηφίας, ο κ. Γκυρίνης απάντησε ως εξής:

Πορεία έργων: Δυο έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη το 2024 είναι η ανάπλαση της Πλατείας Ηρώου και η δημιουργία Κυνοκομείου. Και τα δυο έργα βρίσκονται σε διαδικασία διαγωνισμών για την ανάδειξη αναδόχου.

Αναφορικά με άλλα έργα είπε: Ολοκληρώθηκε η πλατεία των Ντόπιων, οι εργασίες στις πλατείες Ελευθερίας και ΟΣΕ προχωράνε, για την αποχέτευση στην Μελίκη δόθηκε παράταση στον εργολάβο για να τελειώσει το έργο (μένει ο βιολογικός της Μελίκης).

Ειδικό Σχολείο Αλεξάνδρειας: Το προηγούμενο διάστημα εξασφαλίστηκε η έκταση που απαιτούνταν και αυτό που απομένει πλέον είναι να ανοίξει πρόγραμμα χρηματοδότησης για την κατασκευή του σχολείου.

Αποκομιδή απορριμμάτων: Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, περνάει μια φορά την εβδομάδα από παντού και αδειάζει τους κάδους με προοπτική για καλύτερη συχνότητα. Η υπηρεσία είναι σε καλό επίπεδο και θα πάει καλύτερα. Υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Μπορεί να υπάρξει πρόβλημα μετά από πολυήμερες αργίες.

Οδοποιία: Στην οδοποιία, αναμένεται σύντομα έναρξη εργολαβίας στον δρόμο του Λουτρού. Στην ίδια εργολαβία περιλαμβάνονται παρεμβάσεις και στην Αλεξάνδρεια στις οδούς Αριστοτέλους, Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το επόμενο διάστημα θα μελετηθεί νέο έργο οδοποιίας (και αγροτική και αστική). Επίσης υπάρχουν άλλες δυο μελέτες αγροτικής οδοποιίας που περιμένουν έγκριση.

Γέφυρα Παλαιού Προδρόμου: Υπάρχει υψηλή ετοιμότητα για την κατασκευή της γέφυρας που έπεσε σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Η γέφυρα που θα έβαζε ο Στρατός, βασιζόταν πάνω σε ασαφής διαδικασίες. Η ΜΟΜΚΑ ενημέρωσε ότι μέσα στον Μάρτη θα τοποθετήσει μεταλλική γέφυρα, έργο που δεν λύνει ολοκληρωτικά το θέμα. Βοηθάει αλλά δεν λύνει το πρόβλημα (δεν μπορεί να σηκώσει μεγάλα φορτία). Το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά με την κατασκευή της νέας γέφυρας.

Σκούπα καθαρισμού: Θα υπάρχει μηχάνημα – σκούπα σε κάθε ενότητα. Χρειάζεται προσωπικό για να τεθούν σε λειτουργία.

Άτυπες χωματερές: Γίνονται κατά διαστήματα καθαρισμοί αλλά δεν επαρκεί διότι οι πολίτες επανέρχονται και κάνουν απόθεση απορριμμάτων.
Κατασκευή 5Χ5 ή παιδικής χαράς στην Καβάσιλα: Το 5Χ5 είναι δαπανηρό και δεν μπορεί να γίνει. Θα γίνει όμως μια καινούργια παιδική χαρά. Θα γίνουν παρεμβάσεις σε όλες τις παιδικές χαρές των χωριών.

Αρδευτικό Κυψέλης: Θα τοποθετηθούν νέα ρολόγια στο δίκτυο άρδευσης της Κυψέλης

Ανταποδοτική ανακύκλωση: Το πρόγραμμα ανακύκλωσης δεν προχωρά καλά στον δήμο Αλεξάνδρειας. Έχει υποβληθεί πρόταση για χρηματοδότηση για ανταποδοτικές γωνιές ανακύκλωσης σε διάφορα σημεία του δήμου (προϋπολογισμός 3,5 εκ ευρώ). Αυτή είναι η απάντηση της διοίκησης στο ζήτημα της ανακύκλωσης. Θα είναι σημεία που θα περιφρουρούνται και θα καθαρίζονται. Το επόμενο διάστημα έρχονται οι εγκρίσεις για έργα.

Δείτε την διαδικασία στο παρακάτω βίντεο

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69