tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ανησυχία στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας για "ψαλίδι" από την κυβέρνηση εγκεκριμένων έργων - Απείχε η παράταξη Κουτσογιάννη

Ανησυχία προκάλεσε στη Νάουσα για το φημολογούμενο "κόψιμο" από την κυβέρνηση έργων με εγκεκριμένη χρηματοδήτηση που δεν συμβασιοποιήθηκαν. Το θέμα απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο με την αναφορά του κ. Καρανικόλα στα προ ημερησίας θέματα. Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, συζητήθηκαν θέματα της καθημερινότητας και σχολιάστηκε αρνητικά η αποχή της παράταξης Κουτσογιάννης.

Η προ ημερησίας συζήτηση

Στην ενημέρωση που έκανε πριν την ημερήσια διάταξη, ο δήμαρχος Νάουσας αναφέρθηκε στις ζημιές που δημιουργήθηκαν από την πρόσφατη βροχόπτωση όπως το ρήγμα στην Αγία Τριάδα.

Ως κόκκινο συναγερμό χαρακτήρισε ο κ. Καρανικόλας την διαρροή που έλεγε ότι οι ΟΤΑ θα πρέπει να επιστρέψουν στην πολιτεία τα χρήματα από εγκεκριμένα προγράμματα και αφορούν έργα που δεν έχουν συμβασιοποιηθεί ακόμη και το ύψος τους φτάνει τα 8 δις ευρώ σε επίπεδο χώρας. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι επίσημο ωστόσο στο άκουσμα και μόνο μιας τέτοιες εξέλιξης, δημιούργησε ανησυχία για το επόμενο διάστημα.

Αναφορικά με την πανδημία που πλήττει την χώρα, ο κ. Καρανικόλας σημείωσε ότι ο δήμος «τρέχει» διάφορα προγράμματα που αφορούν την μέριμνα των πολιτών και πρόσθεσε ότι όλα αυτά θα συνεχιστούν για η προσφορά τους είναι σημαντική. Σημαντική χαρακτήρισε και την υγειονομική θωράκιση του δήμου Νάουσας.

Στις ερωτήσεις που ακολούθησαν, ο κ. Λακηνάνος ρώτησε αν υπάρχουν συμβάσεις εργαζομένων σε αναστολή και αν αυτοί επιστρέψουν στις θέσεις τους χωρίς να χάσουν χρήματα όταν τελειώσει η κρίση. Επίσης ρώτησε αν υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και αν τους έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας αυτή την περίοδο. «Καμιά αναστολή σύμβασης δεν έγινε στον δήμο Νάουσας. Ήταν μια πολιτική απόφαση. Κανείς εργαζόμενος δεν θα μείνει χωρίς χρήματα» απάντησε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι έγιναν μετακινήσεις εντός δήμου για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν οι εργαζόμενοι που έμειναν χωρίς αντικείμενο. Επίσης απάντησε ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Η Ίλια Ιωσηφίδου από την πλευρά της είπε ότι η παράταξή εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο να κάνει όλες εκείνες τις ενέργειες για να μην χαθούν εγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις. «Στόχος μας είναι να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να μην χαθεί ευρώ» σχολίασε ο δήμαρχος.

Ο κ. Παυλίδης, ζήτησε από την Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί με τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής Ανθεμίων και Ειρηνούπολης και να ενημερώσει τους κατοίκους για τις προσθέσεις της. Σημείωσε ότι οι κάτοικοι του κάμπου ανησυχούν για τα έργα αποχέτευσης και τις ασφαλτοστρώσεις και αν αξιοποιηθούν τα ολυμπιακά έργα.  Ενημέρωση για θέματα αποχέτευσης έκανε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ λέγοντας ότι το έργο των εξωτερικών δικτύων προχωρά με γρήγορους ρυθμούς ενώ σύντομα θα συμβασιοποιηθεί και το έργο του βιολογικού καθαρισμού. «Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για Ανθέμια και Ειρηνούπολη» σχολίασε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ως παράδειγμα την επέκταση του συσσιτίου σε Ανθέμια και Ειρηνούπολη. Για τις ασφαλτοστρώσεις, ο κ. Καρανικόλας είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα δανείου και μειωθεί η έκταση του έργου.

Ο κ. Χατζηιωαννίδης τόνισε ότι η Νάουσα έχει κλωστοϋφαντουργεία και την τεχνογνωσία και μπορεί με την βοήθεια του κράτους να παράξει μάσκες για την προστασία από τον κορονοϊό. Επίσης σχολίασε αρνητικά κοπή δένδρων που έγινε από την δημοτική αρχή. «Είναι πολύ έξυπνη ιδέα να μπορέσουμε να παράξουμε μάσκες στη Νάουσα» σχολίασε ο δήμαρχος. Απάντηση για τα δένδρα που κόπηκαν έδωσε ο κ. Τζουβάρας σημειώνοντας ότι ήταν επικίνδυνες και υπήρχε αίτημα από την αστυνομία. «Ήταν σάπια και επικίνδυνα» σημείωσε ο κ. Τζουβάρας και πρόσθεσε ότι στην θέση των δένδρων που κόπηκαν θα φυτευτούν τέσσερις μανώλιες. Τα λεγόμενα του κ. Τζουβάρα επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος.

Με την ευκαιρία του κορονοϊού, ο Θεοδωρικάκος θέλει να κάνει το Υπουργείο μαγαζάκι του γι αυτό παίρνει πίσω από την τοπική αυτοδιοίκηση τα χρήματα για να κάνει ο ίδιος την διανομή, σχολίασε ο κ. Τσέλιος.

Στις καταστροφές της βροχόπτωσης αναφέρθηκε και ο κ. Τόσιος τονίζοντας ότι οι συστάδες που υπέστησαν ζημιές στο δάσος πρέπει να υλοτομηθούν και τα ξύλα να διατεθούν στους πολίτες. Με την πρόταση συμφώνησε και ο δήμαρχος.

Λεπτομέρειες για την ζημιά που προκλήθηκε σε δρόμο από την κατολίσθηση στην περιοχή της Αγίας Τριάδας από την βροχόπτωση και στις παρεμβάσεις που έγιναν για να δοθεί πρόσβαση από την πλευρά των κατασκηνώσεων, έδωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Τζουβάρας.

Απείχε από το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας η παράταξη Κουτσογιάννη

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, δεν συμμετείχε η παράταξη του Νίκου Κουτσογιάννη υποστηρίζοντας ότι αυτή την περίοδο θα πρέπει να συζητούνται μόνο θέματα επείγοντα.

Αντίθετη άποψη εξέφρασε ο δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας σημειώνοντας ότι ο δήμος οφείλει να προχωρήσει αξιοποιώντας τα τεχνολογικά εργαλεία.

«Γρήγορα ναι, πρόχειρα όχι» σχολίασε η κ. Ιωσηφίδου και ζήτησε να υπάρχει πιο εμπεριστατωμένο εισηγητικό των θεμάτων για να μπορούν να παρακολουθούν τα θέματα οι δημοτικοί σύμβουλοι.  Κριτική για την αποχή ασκήθηκε και από τους κ. Χατζηιωαννίδη, Τσέλιο.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69