tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η ΛΑΣ Βέροιας για τη διαχείριση των απορριμμάτων & την ανακύκλωση

Από την Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων & την ανακύκλωση. Αναλυτικά:

Με γνώματα τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων και με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία του λαού, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα, στους εργαζόμενους στην Καθαριότητα, διεκδικούμε ενιαίο δημόσιο κρατικό φορέα για έργα-επεξεργασία-τελική διάθεση αποβλήτων.

Είμαστε αντίθετοι: Σε ΣΔΙΤ - συμβάσεις παραχώρησης - κάθε είδους ιδιωτικοποίηση στην αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων.

Διεκδικούμε: Το κόστος προγραμμάτων-εξοπλισμού-έργων για τα απορρίμματα να γίνεται από κεντρικούς δημόσιους πόρους με προοπτική την κατάργηση των δημοτικών τελών.

Απορρίπτουμε: Τη μετατόπιση του οικονομικού βάρους της διαχείρισης των απορριμμάτων στην τσέπη του λαού του Δήμου Βέροιας μέσα από την λεγόμενη ανταποδοτικότητα(δημοτικά τέλη, τέλος ταφής, κ.ά.)

Διεκδικούμε: Εργαζόμενοι με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κάλυψη όλων των όρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στην καθαριότητα, γενναία προώθηση της πραγματικής ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή

Λέμε ΟΧΙ:

Στις πανάκριβες ΜΕΑ (Μονάδες Επεξεργασίας), που ουσιαστικά μετατρέπουν την ανακύκλωση σε επιδοτούμενο καύσιμο για τις τσιμεντοβιομηχανίες και το πληρώνει ο λαός.

Στην καύση των απορριμμάτων(άκρως επικίνδυνη για υγεία και φυσικό περιβάλλον) την οποία αποδέχεται και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων(ΦοΣΔΑ) Κεντρικής Μακεδονίας και αντίστοιχα και η τωρινή Διοίκηση του Δήμου Βέροιας.

Στην πορεία ιδιωτικοποίησης της Καθαριότητας του Δήμου μέσα από την υποβάθμιση της, των ελλείψεων σε προσωπικό και μέσα.

Στην σημερινή απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις μικρές και μεγαλύτερες χωματερές που υπάρχουν στην πόλη και στα χωριά του Δήμου Βέροιας με ότι σημαίνει αυτό για την υγεία του λαού μας και το περιβάλλον και για την οποία κατάσταση οι ευθύνες της Διοίκησης του Δήμου είναι τεράστιες.

Δεσμευόμαστε: Μείωση των ανταποδοτικών τελών της καθαριότητας για την κατοικία και τα μικρά εμπορικά καταστήματα. Αύξηση στις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις και αλυσίδες και τις ρυπογόνες βιομηχανικές μονάδες.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69