tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ενα ντόνατ κάθε πρωί βελτιώνει την μνήμη και την ικανότητα συγκέντρωσης

Γνωρίζετε τι κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι κάθε πρωί; Μπορεί να μην το φαντάζεστε, αλλά.. τρώνε ντόνατς! Πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι η περιεκτικότητα σε ζάχαρη που έχουν τα ντόνατς είναι ακριβώς τόση ώστε να μην βλάπτει τον οργανισμό, αλλά και να βοηθάει τον εγκέφαλο να πάρει ένα σημαντικό boost στην αρχή της ημέρας, βοηθώντας τον να αφομοιώνει καλύτερα τις πληροφορίες και να παραμείνει συγκεντρωμένος κατά την διάρκεια της ημέρας.

Ενώ λοιπόν τα ντόνατς δεν είναι ακριβώς αυτό που θα λέγαμε superfood, αποδεικνύεται επιστημονικά ότι μπορεί να έχει τεράστια οφέλη στην καλή υγεία του εγκεφάλου, δίνοντας στο μυαλό σας με ό, τι χρειάζεται για να ξεκινήσει αποτελεσματικά τη μέρα.

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα συγκέντρωσης ή μνήμης, τότε πιθανότατα ο οργανισμός σας χρειάζεται περισσότερη ζάχαρη για να λειτουργήσει κανονικά. Η ζάχαρη χρησιμοποιείται ως πηγή ενέργειας για τον εγκέφαλο, ώστε να μπορεί να εκτελέσει σωστά όλες τις λειτουργίες.

Μία από αυτές τις λειτουργίες είναι να παράγει έναν σημαντικό χημικό νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται ακετυλοχολίνη, η οποία είναι σημαντική για την καλή μνήμη και την συγκέντρωση.

Οπως επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Gary L. Wenk, νευρολόγος και μοριακός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο: Ο εγκέφαλος δημιουργεί την ακετυλοχολίνη από την χολίνη, ουσία η οποία λαμβάνεται από τη διατροφή και από ακετυλομάδες που προέρχονται από το μεταβολισμό του σακχάρου. Χολίνη μπορούμε να παράξουμε όταν στη διατροφή μας υπάρχει η λεκιθίνη, ουσία που μπορεί να βρεθεί σε πολλά διαφορετικά προϊόντα αρτοποιίας όπως τα ντόνατς και τα cupcakes αλλά και στη στη σοκολάτα. Έτσι, ένα νόστιμο ντόνατ με επικάλυψη σοκολάτας για πρωινό, μπορεί να δώσει στον εγκέφαλο σας όλα όσα χρειάζεται για να συγκεντρωθεί και να απομνημονεύσει καλύτερα.

Για ντόνατς μοναδικής γεύσης και ποιότητας υλικών ο Mr. Tony αποτελεί την ιδανική επιλογή!

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69