tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αυτοί είναι μερικοί τρόποι αποθήκευσης εσωτερικού χώρου

Η εσωτερική διακόσμηση περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα στυλ, το καθένα με τα μοναδικά του χαρακτηριστικά και αισθητική. Παρακάτω θα εξερευνήσουμε διάφορα στυλ διακόσμησης και αποθήκευσης σε εσωτερικούς χώρους, τύπους ντουλάπας, τα υλικά τους και τη πιθανή τοποθέτησή τους μέσα σε ένα σπίτι.

Ξεκινώντας από το μοντέρνο στυλ το οποίο χαρακτηρίζεται από καθαρές γραμμές, μονόχρωμη χρωματική παλέτα και χρήση υλικών όπως γυαλί και ατσάλι, μπορούμε να προσαρμόσουμε συρόμενες ντουλάπες σε αυτό το στυλ που είναι συχνά κομψό, με ελαφρύ υλικό.

Το σύγχρονο σχέδιο είναι παρόμοιο με το μοντέρνο αλλά με περισσότερη ελευθερία στον πειραματισμό των υλικών. Συχνά περιλαμβάνει ένα μείγμα και απο τα δύο στυλ, με ντουλάπες που είναι λειτουργικές αλλά ταυτόχρονα και κομψές.

Ο μινιμαλισμός δίνει έμφαση στον ανοιχτό χώρο, στα ουδέτερα χρώματα και στις απλές γραμμές. Πολλές ντουλάπες σε αυτό το στυλ είναι συχνά ενσωματωμένες, διακριτικές και εξαιρετικά λειτουργικές.

Το βιομηχανικό design συνήθως διακρίνεται για τα ακατέργαστα, ημιτελή υλικά όπως το εκτεθειμένο τούβλο, μέταλλο και ξύλο. Εδώ μια μεταλλική συρόμενη ντουλάπα μπορεί να έχει πιο στιβαρή εμφάνιση.

Αυτό που συναντάμε περισσότερο είναι το σκανδιναβικό στυλ, γνωστό για την απλότητα, την πρακτικότητα και την ομορφιά του. Οι ντουλάπες είναι συχνά σε λευκό χρώμα και συνήθως ανοικτού τύπου ή κατασκευασμένες από ανοιχτόχρωμο ξύλο, δίνοντας έμφαση στις καθαρές γραμμές και τη λειτουργικότητα.

Στην κλασική σχεδίαση σπιτιού τα πράγματα περιπλέκονται. Εδώ έχουμε κλασικές στις λεπτομέρειες στις ντουλάπες και πληθώρα αξεσουάρ. Τα ντουλάπια είναι περίτεχνα στολισμένα με λεπτομέρεια στην ξυλουργική.

Η Ρουστίκ τεχνοτροπία δίνει έμφαση στη φυσική και  τραχιά ομορφιά των υλικών. Χρησιμοποιεί ακατέργαστα και ημιτελή υλικά, συμπεριλαμβανομένου του ξύλου και της πέτρας. Οι ντουλάπες  είναι συχνά στιβαρές και χειροποίητες.

Τύποι Ντουλάπες

Οι περισσότερες ντουλάπες τοποθετούνται αυτόνομα, ειδικά όταν ο χώρος είναι παλιός και δεν υπάρχει η δυνατότητα για κατασκευή εντοιχισμένης ντουλάπας. Είναι ανεξάρτητες και μπορούν να μετακινηθούν εύκολα κάτι που τις κάνει ευέλικτες στην τοποθέτηση.

Αντίθετα οι εντοιχισμένες συρόμενες ντουλάπες έρχονται να δέσουν με την υπόλοιπη σχεδίαση του σπιτιού. Είναι προσαρμοσμένες για να χωρούν σε έναν συγκεκριμένο χώρο ενός δωματίου, όπου μπορούμε να αποθηκεύσουμε κυρίως ρούχα αλλά  και διαφορά άλλα πράγματα  προσωπικής χρήσης.

Πολλές συρόμενες ντουλάπες χρησιμοποιούνται και στις γκαρνταρόμπες, που είναι ένας  ξεχωριστός χώρος αφιερωμένος στην αποθήκευση ρούχων και αξεσουάρ. Διαθέτουν πόρτες που ανοίγουν οριζόντια, ιδανικές για εξοικονόμηση χώρου. Πολλές από αυτές έχουν επένδυση από καθρέφτη για να δίνουν την αίσθηση της πολυτέλειας αλλά και για πρακτικούς λόγους.

Υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ντουλαπιών

Μασίφ ξύλο: Μια παραδοσιακή και δημοφιλής επιλογή, διαθέσιμη σε μια σειρά φινιρισμάτων.

MDF (Ινοσανίδες μεσαίας πυκνότητας): Οικονομικό, ανθεκτικό και εύκολο στην προσαρμογή.

Μοριοσανίδα: Είναι προσιτή, ελαφριά, και αρκετά οικονομική.

Μέταλλο: Είναι ο βασιλιάς των υλικών, και προσδίδει στην ντουλάπα μια πιο βιομηχανική ή μοντέρνα εμφάνιση.

Γυαλί: Χρησιμοποιείται σε ντουλάπες  με σύγχρονη και μινιμαλιστική αισθητική, επίσης μπορεί να κάνει τους χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι.

Για τη βέλτιστη αξιοποίηση των χώρων, συμβουλευτείτε τους ειδικούς σχεδιαστές εσωτερικής διακόσμησης για να σας κατευθύνουν καλύτερα με τις επιλογές που έχετε να κάνετε. Μπορούν να παρέχουν εξατομικευμένες συμβουλές με βάση τις συγκεκριμένες διαστάσεις του σπιτιού, τις ανάγκες αποθήκευσης και το στυλ που επιθυμείτε για να διατηρήσετε στο χώρο σας. Το έμπειρο μάτι του σχεδιαστή δεν θα διασφαλίσει μόνο ότι η κατασκευή ντουλαπιών θα εξυπηρετήσει τον λειτουργικό τους σκοπό αλλά παράλληλα θα βελτιώσει τη συνολική αισθητική του χώρου διαβίωσής σας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69