tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με το έλκηθρο του έφτασε στην Βέροια ο Άγιος Βασίλης

Στην Βέροια προσγειώθηκε το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη.

Το απόγευμα της Κυριακής το έλκηθρο του Άη Βασίλη διέσχισε την πόλη μας, με τα καμπανάκια του να ακούγονται δυνατά και να τραβά τα βλέμματα των κατοίκων.

Στην στάση που έκανε στην πλατεία Ελιάς ο αγαπημένος άγιος μικρών και μεγάλων φωτογραφήθηκε με τους περαστικούς και τους κέρασε καραμέλες από τον σάκο με τα δώρα του.

Πρόκειται για έναν όμορφο θεσμό που έχει καθιερώσει εδώ και 20 και πλέον χρόνια ο  Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ασβεσταριωτών «Γκόνος Γιώτας» από το Μελίσσι του Νομού Πέλλας.

Ο Άγιος Βασίλης με το εντυπωσιακό έλκηθρο του, μαζί με την ομάδα που τον συνοδεύει, τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου, εθελοντών και οικογενειών με μικρά παιδιά επισκέπτονται κάθε χρόνο πόλεις των τεσσάρων νομών, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, και Κιλκίς.

ag vasilis mel 1

Ο κατασκευαστής του έλκηθρου Χρήστος Καπουσούζης είπε ότι φέτος είναι πολύ χαρούμενοι γιατί έφτιαξαν και δεύτερο έλκηθρο που βγαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα σε διάφορες πόλεις. Κάθε βράδυ από 1 έως και 31 Δεκεμβρίου, εκτός της ημέρας των Χριστουγέννων, τα έλκηθρα βρίσκονται και σε διαφορετική πόλη. Εχθές ήταν στην Κατερίνη, σήμερα στην Βέροια κι αύριο στην Κρύα Βρύση και τα γύρω χωριά.

Η δράση του συλλόγου έχει ως στόχο να δώσει κατευθύνσεις στον εθελοντισμό, την αγάπη, τον σεβασμό, καθώς τα μικρά παιδιά του συλλόγου ακολουθούν και θα συνεχίσουν το έθιμο. Επίσης υπάρχει ένας κουμπαράς που όποιος θέλει μπορεί να συνεισφέρει και τα έσοδα δίνονται σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Ακόμη γονείς δίνουν τα δώρα των παιδιών τους στον Άγιο Βασίλη κι αυτός τα μοιράζει όπου του ζητηθεί.

Μαζί με τον κ. Καπουσούζη ήταν και ο Γιώργος Λαγός χορηγός και υποστηρικτής της δράσης, που είπε ότι ο θεσμός δίνει μεγάλη χαρά στον κόσμο και πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια που έκαναν τα μέλη του συλλόγου με προσωπική εργασία και οικονομική ενίσχυση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69