tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μία διαφορετική Πινακοθήκη στο ΕΝΕΕΓΥΛ Βέροιας

Μαθητές/τριες του ΕΝΕΕΓΥΛ Βέροιας στα πλαίσια του προγράμματος “Μία διαφορετική Πινακοθήκη στο Σχολείο μας” με τις υπεύθυνες καθηγήτριες Καλογερίδου Ελπίδα (Εικαστικών), Ευθυμιάδου Ελευθερια (Φιλόλογος) και σύνοδο την κυρία Ινεγλη Κυριακή (ΕΒΠ) επισκέφθηκαν τον χώρο του κου Πρωτοψάλτου, γνωστού σκηνογράφου, ενδυματολόγου και καθηγητή Καλών Τεχνών του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ήταν μια σπουδαία ευκαιρία για τα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά έναν άνθρωπο με σπουδαίες διεθνείς συνεργασίες και να ξεναγήθουν στο ατελιέ του, μοναδικό για τα δεδομένα της πόλης μας.

"Ο κος Πρωτοψάλτου μας ταξίδεψε στον κόσμο των σκηνικών και των κοστουμιών. Μας μίλησε για το θέατρο,την όπερα,τις συνεργασίες του και την προσωπική του διαδρομή. Οι μαθητές/τριες είδαν από κοντά κάποιες από τις δημιουργίες του και ο ίδιος απάντησε πρόθυμα σε όλες τις απορίες τους. Η άψογη φιλοξενία ολοκληρώθηκε με κεράσματα του κου Πρωτοψαλτου προς τα παιδιά .

Στη συνέχεια, ακολούθησε επίσκεψη σε έναν άλλο μοναδικό χωρο της πόλης μας, την Γκαλερί Παπατζίκου, όπου φιλοξενείται ομαδική έκθεση χαρακτικής. Η κυρία Βίκυ Παπατζίκου μας υποδέχτηκε θερμά και μας παρουσίασε τους πίνακες του χώρου (χαρακτική, λιθογραφία, ζωγραφική). Οι μαθητές/τριες με ενθουσιασμό παρατήρησαν τα έργα και ακολούθησε μια όμορφη συζήτηση καθώς και ξενάγηση στο χώρο της Γκαλερί.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας στην πόλη κάναμε ένα μικρό διάλειμμα στο cafe Camares του κυρίου Φουρκιώτη, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία .

Επισφράγισμα αυτού του “εικαστικού ταξιδιού ” αποτέλεσε η υπόσχεση του κου Πρωτοψάλτου και της κας Παπατζικου ότι σύντομα θα επισκεφθούν το σχολείο μας. Σας περιμένουμε και σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία!", αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69