Γεωργιάδης: «Κάποιοι παίκτες-ονόματα νόμιζαν ότι η Βέροια τους ανήκει»

georgiadis kalloni

Πολλοί, βλέποντας το ρόστερ της Βέροιας πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, έκαναν λόγο για είσοδο της ομάδας στα πλέι οφ. Ωστόσο, ο πρώτος γύρος για τη Βασίλισσα του Βορρά δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχοντας μόλις μία νίκη εντός έδρας κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης την 15η αγωνιστική και συνολικά 18 βαθμούς. 

Ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Γεωργιάδης, παραχώρησε συνέντευξη στο sport-fm.gr, κάνοντας τον απολογισμό του για τον πρώτο γύρο, για τα παιχνίδια με τις μεγάλες ομάδες, τα λεφτά που έχει ρίξει στη Βέροια ο Θόδωρος Καρυπίδης αλλά και τα... ονόματα που αποκτήθηκαν από την ομάδα το καλοκαίρι αλλά δεν προσέφεραν τίποτα! 

-Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε με νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, την πρώτη εντός έδρας για την Βέροια. Γιατί έπρεπε να φθάσουμε στην 15η αγωνιστική για να κερδίσει η Βέροια στην έδρας της;

«Καταρχάς, είχαμε όλα τα μεγάλα παιχνίδια με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην έδρα μας και σίγουρα δεν είναι εύκολο να νικάς αυτές τις ομάδες. Εμείς παλέψαμε όλα τα ματς, εκτός από αυτό με τον ΠΑΟΚ που χάσαμε εύκολα, όλα τα υπόλοιπα τα παλέψαμε και κριθήκαν στις λεπτομέρειες. Με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ χάσαμε με γκολ στο τέλος, ενώ και με τον Ολυμπιακό είχαμε τις ευκαιρίες μας. Όλο το πακέτο των εντός έδρας μας, μας δημιούργησε ένα ψυχολογικό θέμα που δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια αλλά τουλάχιστον πήραμε τους τρεις βαθμούς στο τελευταίο».

-Μου κάνατε μια πάσα τώρα με τα χαμένα εντός έδρας ματς που αναφέρατε με τους τέσσερις «μεγάλους», στα οποία δεν πήρατε κάποιον πόντο. Σε αυτά τα παιχνίδια μέτρησε η ποιότητα του αντιπάλου; 

«Σίγουρα η ποιότητα που έχουν αυτές οι ομάδες, το ρόστερ, οι παίκτες είναι προφανώς καλύτερα από της Βέροιας και κάθε μικρομεσαίας ομάδας, αυτό το γνωρίζουν όλοι. Εγώ θέλω να σταθώ και πάλι στο ότι παλέψαμε αυτά τα ματς και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει καλύτερα αποτελέσματα. Ωστόσο μεγάλο θέμα για εμάς ήταν ότι όταν ήρθαν αυτές οι ομάδες πήραν και πολλά εισιτήρια και δημιουργούν συνθήκες έδρας, κάτι που παίζει, επίσης, μεγάλο ρόλο. Το σίγουρο είναι, όμως, πως το παιχνίδι κρίνεται στον αγωνιστικό χώρο και αν είχαμε προσέξει περισσότερο κάποιες λεπτομέρειες, πιθανότατα να είχαμε πάρει άλλα αποτελέσματα».

-Τι πρέπει να κρατήσει η Βέροια από τον πρώτο γύρο και να πορευθεί με αυτό στον δεύτερο;

«Όπως ξαναείπα, σε όλα τα παιχνίδια και αυτά που κερδίσαμε και αυτά που χάσαμε κρίθηκαν στο γκολ και στις λεπτομέρειες. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η οργάνωση που έχει η ομάδα και την προσπάθεια που κάνουμε για να κερδίσουμε εντός και εκτός. Επίσης, πρέπει να κρατήσουμε τον χαρακτήρα που δείξαμε εκτός έδρας και πήραμε τα ματς και να το κάνουμε και στα εντός».

- Η Βέροια βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 8η θέση με 18 βαθμούς, πέντε πίσω από την 5η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Ο στόχος της Βέροιας είναι τα πλέι οφ; Διότι πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα αυτός ακουγόταν ότι ήταν ο στόχος...

«Δεν τέθηκε τέτοιος στόχος στην αρχή της σεζόν. Και αυτό γιατί δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να αλλάζεις ολόκληρο ρόστερ και επίπεδο. Πέρυσι η ομάδα σώθηκε την τελευταία αγωνιστική, είναι δύσκολο πράγμα να πεις πάω για τα πλέι οφ ξαφνικά, θέλει χρόνο. Εμείς ξεκινήσαμε με όνειρα, πήραμε κάποιους ποδοσφαιριστές ονόματα που δεν κατάφεραν να αποδώσουν τα αναμενόμενα για να μπορέσουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να είμαστε ψηλότερα στη βαθμολογία. Θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμα. Τα ονόματα στις φανέλες δεν παίζουν μπάλα. Το σύνολο παίζει μπάλα. Αυτό πρέπει να φτιάξουμε στον δεύτερο γύρο και είμαι σίγουρος πως θα πάμε πολύ καλύτερα».

- Έκανες την ίδια ακριβώς δήλωση μετά το τέλος του ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, λέγοντας ότι κάποιοι παίκτες ονόματα ήρθαν μόνο για να παίζουν και δεν αξίζει να παραμείνουν στο ρόστερ. Μπορείς να μας εξηγήσεις λίγο αυτή τη δήλωσή σου; Για ποιους… χτυπάει η καμπάνα;

«Κάθε ποδοσφαιριστής πρέπει να δείχνει τι αξίζει σε εμένα, στην ομάδα και στον κόσμο που έρχεται να μας δει κάθε Σάββατο και Κυριακή. Τώρα το ποιο είναι το όνομά σου, που έχεις παίξει παλιά και εάν έχεις φιλοδοξίες αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Το γήπεδο είναι καθρέφτης για κάθε ποδοσφαιριστή. Ήρθαν αρκετοί από αυτούς τους ποδοσφαιριστές και χτίσαμε την ομάδα πάνω τους αλλά δεν κατάφεραν να δείξουν την αξία τους για διάφορους λόγους. Είτε γιατί δεν είχαν όρεξη να βοηθήσουν, είτε γιατί πιστέψανε πως η Βέροια είναι… δική τους. Αυτά έβγαιναν στο γήπεδο και έτσι είχαμε προβλήματα στη δημιουργία και στο γκολ. Και εμείς περιμέναμε από αυτούς τους παίκτες να μας βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι, κάτι που δεν έγινε».

-Επί προσωπικού τώρα, δύο από τις σημαντικότερες μεταγραφές της Βέροιας το καλοκαίρι ήταν ο Αμπντούν και ο Μερεμπασβίλι. Αμφότεροι αποχώρησαν από την ομάδα, όμως. Ήταν προσωπική σου επιλογή ή των παικτών; 

«Ο Μερεμπασβίλι έχει κάνει προσφυγή, ήθελε μόνος του να φύγει δεν ήθελε να συνεχίσει. Προσωπικά δεν θέλω να μιλήσω για ονόματα, είπα και πριν ότι τα ονόματα δεν παίζουν μπάλα».

-Είχατε και ένα επεισόδιο με τον Αμπντούν στα αποδυτήρια μετά το τέλος του ματς με τον Ολυμπιακό…

«Κοιτάξτε, αυτά είναι θέματα που συμβαίνουν εσωτερικά σε κάθε ομάδα. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με κανένα ποδοσφαιριστή, ούτε με τον Αμπντούν. Εγώ έχω πρόβλημα γενικώς με τους ποδοσφαιριστές που δεν τα δίνουν όλα μέσα στο γήπεδο και δεν κάνουν αυτό που τους ζητάω εγώ, για το καλό της ομάδας. Πάνω από όλα είναι η ομάδα». 


-Θες να μας πεις μερικά λόγια για τον πρόεδρο, τον Θόδωρο Καρυπίδη, διότι δεν γνωρίζουμε τόσα πολλά γι’ αυτόν αφού με το ποδόσφαιρο ασχολείται τα δύο τελευταία χρόνια;

«Εγώ παρακολουθούσα τη Βέροια προ Καρυπίδη. Ο πρόεδρος έχει φτιάξει το αθλητικό κέντρο της ομάδας, έχει φτιάξει τα αποδυτήρια, το γυμναστήριο, τους χώρος, έχει επενδύσει χρήματα στις υποδομές. Φέτος, ανέβασε το μπάτζετ με τους παίκτες και τα ονόματα που ήρθαν, έχει ρίξει πολλά λεφτά στην ομάδα και προσπαθεί να μεγαλώσει τη Βέροια».

-Το όνειρο του προπονητή, Γιώργου Γεωργιάδη, ποιο είναι;

«Δεν μπορώ και δεν θέλω να κοιτάζω στο μέλλον. Είμαι πολύ καλά στη Βέροια, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, μακάρι να μπορέσω να μείνω χρόνια εδώ. Να μπορέσουμε μαζί με τον τεχνικό διευθυντή (σσ. Ζήση Βρύζα) και τον πρόεδρο να αλλάξουμε την ομάδα και να την πάμε ένα επίπεδο πάνω απ’ ότι είναι αυτά τα χρόνια. Έχουμε ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών με προσωπικότητα και θέληση και πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτούς για να μεγαλώσουμε τη Βέροια».

-Κόουτς, θα ήθελες να κάνεις και μια ευχή για το νέο έτος, μιας και έρχονται γιορτές;

«Θα ήθελα να κάνω μια ευχή για τον κόσμο της Βέροιας, να αγαπήσει πιο πολύ την ομάδα, να είναι δίπλα της, να έρχονται περισσότεροι και εμείς να τους ανταμείψουμε».