Ελευθερόπουλος: "Στο 2-0 τελείωσε το παιχνίδι" - Πογιέτ: "Μετά το γκολ ήμουν ήρεμος"

eleftheropoulos

Χωρίς να πει πολλά στη συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος τόνισε για το παιχνίδι: «Κάναμε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, τηρουμένων των αναλογιών, αφού η ΑΕΚ είναι σε σούπερ κατάσταση. Εμείς προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε τον αντίπαλο να κυκλοφορήσει τη μπάλα από πίσω. Το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό. Αν γινόταν το 0-1 θα είχαμε μία διαφορετική εικόνα στο παιχνίδι. Δεν έγινε όμως... Η ΑΕΚ στην αντεπίθεση έκανε το 1-0 και από στημένη φάση έκανε το 2-0 και εκεί τελείωσε το παιχνίδι».

Για το διαζύγιο με τον Πανθρακικό;

«Δεν θέλω να μιλήσω γι' αυτό. Υπάρχουν πολλά που έχουν γίνει. Έχω ακούσει πολλά ψέματα, αλλά γενικά δεν θέλω να μιλήσω από σεβασμό με τα παιδιά που συνεργάστηκα 4 μήνες. Πάντως οι περισσότεροι έχουν παράπονα από έναν προπονητή, αν κάνει δυο ήττες στο πρωτάθλημα, ενώ φαίνεται πως ένας προπονητής δεν πρέπει να έχει παράπονα από κανέναν... Ήταν μία δύσκολη απόφαση, αλλά δεν θέλω να μιλήσω άλλο γι' αυτό».

Ο Πογιέτ 

Η ΑΕΚ περιμένει Ζεκουλίνι και Πέκχαρτ ως το βράδυ, ο Πογιέτ από την άλλη περιμένει και μία... έκπληξη ως τρίτη μεταγραφή τη Δευτέρα! Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο Πογιέτ στη συνέντευξη Τύπου, μετά το ματς, «φωτογραφίζοντας» την απόκτηση ενός γρήγορου περιφερειακού επιθετικού...

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής στη συνέντευξη Τύπου:

«Από πού να αρχίσω...; Ήταν ένα παιχνίδι που ξέραμε και βλέπαμε ότι η ομάδα θα ήταν κουρασμένη. Σκέφτηκα πάρα πολύ να αλλάξω κάποιον παίκτη, απ' αυτούς που είναι πολλοί σημαντικοί, αλλά τελικά πήρα την απόφαση να διαλέξω την απόφαση να διαλέξω την ομάδα που κερδίζει μέχρι τώρα και είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες. Πιστεύω ότι η Βέροια ήρθε και ξεκίνησε πάρα πολύ καλά. Ήρθε να μας πιέσει και να μας κάνει να τρέξουμε. Ίσως αυτό μας δημιούργησε αμφιβολίες κυρίως στην αρχή. Υπάρχουν κάποιες στιγμές σε ένα ματς που κάποια ομάδα είτε μπορεί να αντιδράσει είτε να πέσει ψυχολογικά. Αυτό έγινε σε 2 στιγμές στο ματς. Έτσι ήρθε και η στιγμή του πρώτου γκολ. Μετά το γκολ ήμουν ήρεμος γιατί έβλεπα ότι ήμασταν σε κατάσταση που ήθελα να έχουμε στο ξεκίνημα: δηλαδή τον έλεγχο του αγώνα. Μετά έγιναν κάποια πράγματα... Είναι η τύχη που ακολουθεί μία ομάδα που πηγαίνει καλά και το γκολ του Αραβίδη βοήθησε. Γενικά σαν άνθρωπος ειμαι πάρα πολύ θετικός. Αλλά αν κάποιος μου έλεγε την 1η Ιανουαρίου πως θα κέρδιζα τα οκτώ ματς που θα έρχονταν θα πίστευα πως είναι... μεθυσμένος!

Συνοπτικά ειμαι ικανοποιημένος αυτό το μήνα. Οι επιτυχίες ανήκουν στους παίκτες μας. Ελπίζω σήμερα αύριο να έρθουν κάποιοι παίκτες για να μας βοηθήσουν κυρίως στη φυσική κατάσταση. Τώρα θέλω να κερδίσουμε εννέα ματς, γιατί όχι και δέκα...».

Για τον αριθμό παικτών στο ρόστερ;

«Μπορούμε να περιμένουμε... Να περιμένουμε λίγο γιατί στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου ίσως δουλεύουμε με 24 και 25 παίκτες και με όχι μεγάλο αριθμό παικτών. Λόγω εμπειρίας πρέπει να αναγνωρίσω σε όλους τους τεχνικούς διευθυντές είναι η δυσκολία της δουλειάς τους να μετακινούν παίκτες από τη μία ομάδα στην άλλη, χωρίς να χάνει και η ομάδα χρήματα».

Για το αν σκέφτεται το μέλλον του στην ΑΕΚ και της παραμονής του;

«Αυτό νομίζω είναι μία απόφαση που θα ληφθεί από δυο πλευρές. Μπορεί να με θέλουν αύριο, μπορεί και όχι. Αύριο είναι μία ημέρα... κλειδί, κυρίως για δυο λόγους: για τους παίκτες που θέλουμε να έρθουν, αλλά και κάποιους που θα φύγουν, ώστε να μη συνεχίζουμε να δουλεύουμε με πολλούς παίκτες. Ίσως σκέφτεστε ότι η αυριανή ημέρα ίσως σπρώξει την κατάσταση προς την παραμονή ή όχι... Παίζουν όλα ρόλο για την τελική απόφαση».

Υπάρχει ενδεχόμενο για κάποια έκπληξη, πέρα από τον Ζεκουλίνι και τον φορ, αφού είχε ζητήσει και έναν γρήγορο περιφερειακό επιθετικό;

«Μπορεί! Μπορεί να γίνει αύριο... Ελπίζω».

Αν έχουν ικανοποιηθεί τα «θέλω» του με Ζεκουλίνι και επιθετικό;

«Ο πρόεδρος μου το ξεκαθάρισε: δεν θα ερχόταν κανείς που εγώ δεν θα ήθελα. Παρ' όλο που ξέρετε πάρα πολλά, έχουν γίνει ακόμη περισσότερα... Έχουν γίνει διαπραγματεύσεις, πολλά πράγματα... Θέλω να σας πω πως αυτοί οι παίκτες ήταν πάντα στη λίστα. Ας μην πούμε ποιος ήταν νούμερο ένα ή δυο. Αλλά πάντα αυτοί οι παίκτες ήταν στη λίστα. Θέλω να πω πως ειμαι χαρούμενος... Αν όλα πάνε καλά, με αυτές τις δυο μεταγραφές, είναι αποτέλεσμα επαφών των Μιλοβάνοβιτς και Ντε Μπαρτόλο και αν όλα πάνε καλά έχουμε τελειώσει».