Με ευχές προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αλλά και αναφορά στις παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στις σχολικές μονάδες, συνοδεύει την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2026-27 ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης.
Στο μήνυμά του, ο δήμαρχος εύχεται στα παιδιά μια δημιουργική χρονιά, γεμάτη γνώση και επιτυχίες, καλώντας τα να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες ως ευκαιρίες και να συνεχίσουν να θέτουν στόχους.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στον ρόλο του σχολείου, όχι μόνο ως χώρου μετάδοσης γνώσεων, αλλά και ως περιβάλλοντος στο οποίο καλλιεργούνται η συνεργασία, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και οι αξίες της κοινωνικής συνύπαρξης.
Ο Παναγιώτης Γκυρίνης στέκεται επίσης στο έργο των εκπαιδευτικών, τους οποίους ευχαριστεί για την καθημερινή τους προσπάθεια, ενώ προς τους γονείς απευθύνει ευχές για δύναμη και ουσιαστική συνεργασία με τη σχολική κοινότητα.
Στο πρακτικό σκέλος, ο δήμαρχος επισημαίνει ότι η ασφαλής και ομαλή λειτουργία των σχολείων παραμένει προτεραιότητα για τον Δήμο Αλεξάνδρειας. Όπως αναφέρει, το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζονται εργασίες για την αντιμετώπιση αναγκών στις σχολικές εγκαταστάσεις, τη συντήρηση και αποκατάσταση χώρων, την καθαριότητα και τη βελτίωση της καθημερινότητας μαθητών και εκπαιδευτικών.
Παράλληλα, αναγνωρίζει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες και προβλήματα που χρειάζονται λύσεις, σημειώνοντας ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί σε συνεργασία με τις σχολικές μονάδες.
«Δεν σταματάμε την προσπάθεια», είναι το μήνυμα που στέλνει ο δήμαρχος, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος θα βρίσκεται δίπλα στις σχολικές κοινότητες και θα παρεμβαίνει ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν.
Κλείνοντας, εύχεται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή, δημιουργική και ασφαλή σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο.














