Ηλιδανός fine art: Η Βέροια πλέον έχει τα αναμνηστικά που της αξίζουν! (φωτογραφίες)

Το @pametaxidaki.gr και ο @ilidanos σας παρουσιάζουν την μοναδική και χειροποίητη σειρά αναμνηστικών της όμορφής μας, Βέροιας!

17-09-2020 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα του “1ου Σχολείου Σκηνοθεσίας στη Σχολή του Αριστοτέλη …

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος μαθημάτων και master classes του Εργαστηρίου θεατρικής έρευνας “1ο Σχολείο Σκηνοθεσίας στη Σχολή του Αριστοτέλη – 2500 χρόνια μετά”, διάρκειας 55 ωρών, που διοργάνωσε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας από τις 8 έως 16 Σεπτεμβρίου 2020. 

17-09-2020 ΘΕΑΤΡΟ

ΘΕΑΤΡΟ

Νέο λογότυπο στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

Από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Η Εύξεινος Λέσχης Βέροιας στα προηγούμενα 65 χρόνια ζωής του ιστορικού συλλόγου χρησιμοποιούσε κατά καιρούς διάφορα σύμβολα του ποντιακού χώρου (μονοκέφαλο αετό, Αργώ, κλπ) για να δηλώνει την ταυτότητα της.

16-09-2020 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Road 77: Το νέο σημείο συνάντησης ταξιδιωτών κι όχι μόνο (φωτογραφίες)

Το Road 77 είναι το νέο σημείο συνάντησης ταξιδιωτών κι όχι μόνο, με υπηρεσίες take away και self-service. Βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, στο 1ο χλμ Βέροιας - Αγίας Βαρβάρας, κοντά στον κόμβο της Εγνατίας Οδού.

16-09-2020 ΕΞΟΔΟΣ

ΕΞΟΔΟΣ

"Μουλάν" και "Greenland: Το τελευταίο καταφύγιο" στο Σταρ

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του ΣΤΑΡ για το διάστημα 17/9 - 23/9. Αναλυτικά:

16-09-2020 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Αναβλήθηκε η επιστημονική ημερίδα "Το Ρουμλούκι κατά τον 19ο και 20ο αιώνα"

Σε συμμόρφωση προς τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας, λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας ανακοινώνει ότι η προγραμματισμένη για τις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2020 Επιστημονική...

15-09-2020 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Διακόπτονται για δυο εβδομάδες οι συναντήσεις στις χορωδίες και την θεατρική ομάδα του…

Λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που ανακοινωθήκαν για το Νομό Ημαθίας για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19,  δεν θα πραγματοποιηθούν οι πρόβες τις χορωδίας του δήμου Αλεξάνδρειας τα δύο επόμενα Σάββατα στις 12 & 19/9/2020.

11-09-2020 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Συναυλία στο ακριτικό Καστερλόριζο θα δώσουν οι αδελφοί Τσαχουρίδη

Oι αδελφοί Τσαχουρίδη χαρακτηρίζονται ως απρόσμενοι και ανατρεπτικοί, για αυτό και εκπλήσσουν με τη μουσική τους σε κάθε τους εμφάνιση. Από τον «Ευξείνιο» Μίκη Θεοδωράκη και την Ιταλική όπερα, μέχρι την Ethnic και παραδοσιακή μουσική του τόπου μας, τα δύο...

09-09-2020 ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Με τον Χρήστο Καλιοτζίδη τα μαθήματα λύρας της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας

Από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: "Η μουσική παιδεία του Πόντου αποκτά το πραγματικό της νόημα όταν διδάσκεται στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας όπου η ιστορία, η παράδοση και ο πολιτισμός είναι ιδέες ανεξίτηλες που υπηρετεί ο σύλλογος μας.

09-09-2020 ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στο “1ο Σχολείο Σκηνοθεσίας στη Σχολή του Αριστοτέλη

Το Σχολείο Σκηνοθεσίας είναι μια πρωτοβουλία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε συνεργασία με το Δήμο Νάουσας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας. Είναι ένα Εργαστήριο θεατρικής έρευνας, που εγκαινιάζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας με καλλιτεχνικό υπεύθυνο τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ...

08-09-2020 ΘΕΑΤΡΟ

ΘΕΑΤΡΟ

Αναβλήθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας (Veria International Guitar Festival) που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί 28-31 Οκτωβρίου 2020 αναβλήθηκε.

08-09-2020 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Αρτοκλασία θα πραγματοποιήσει η Θρακική Εστία Βέροιας

Η Θρακική Εστία Βεροίας, στα πλαίσια των 19ων ετησίων εκδηλώσεων της (ΠΙΣΤΗΣ και ΕΥΛΑΒΕΙΑΣ στον ΠΡΟΣΤΑΤΗ της ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ) παγκόσμια ημέρα Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού θα πραγματοποιήσει αρτοκλασία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου την ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020.

08-09-2020 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Δωρεάν μαθήματα γνωριμίας με τη μουσική και το χορό από το Δημοτικό Ωδείο…

Το Δημοτικό Ωδείο Νάουσας από την 1η Οκτωβρίου 2020 και για ένα μήνα δίνει την ευκαιρία σε όσους μαθητές και μαθήτριες, νέους και νέες σκέφτονται στο άμεσο μέλλον να ξεκινήσουν την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου, να λάβουν δωρεάν τα πρώτα...

08-09-2020 ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Διεθνές Φεστιβάλ Αστικής Τέχνης στη Νάουσα

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας, ο Σύλλογος Τέχνης «Πυρετός Χρωμάτων-Τέχνη σε δημόσιο χώρο» (Farbfieber-Kunst im Öffentlichen Raum) του Ντίσελντορφ της Γερμανίας, η Εταιρεία Ελλήνων Συγγραφέων στη Γερμανία, σε συνεργασία με την Κίνηση για τα Γράμματα και τις Τέχνες, συνδιοργανώνουν από...

08-09-2020 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Μαθήματα Αγγείου- Χειλιαβρίν στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

Στα πλαίσια της διάσωσης και διάδοσης της μουσικής παιδείας του Πόντου, η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας δημιούργησε την κατάλληλη υποδομή για την εκμάθηση των ποντιακών παραδοσιακών μουσικών οργάνων του Αγγείου(Τουλούμ) και του Χειλίαβριν (Γαβάλ ή φλογέρα).

07-09-2020 ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Παραμένουν λόγω κορονοϊού σε αναστολή τα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου "Αιγές" Βεργίνας

Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Αιγές" Βεργίνας ανακοινώθηκε ότι ύστερα από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο Ν. Ημαθίας και για προληπτικούς λόγους συνεχίζεται, μέχρι νεωτέρας, η αναστολή λειτουργίας όλων των τμημάτων, καθώς και όλων των δραστηριοτήτων - εκδηλώσεων του Πολιτιστικού...

07-09-2020 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ξεκινούν οι εγγραφές στην Μουσική Πολυφωνία

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής και Χορωδίας Βέροιας "Μουσική Πολυφωνία" ξεκινά τις εγγραφές νέων μελών για την χορωδία του.

06-09-2020 ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων κατά τους μήνες Σεπτέμβριο - Οκτώβριο

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας ενημερώνει τους επισκέπτες του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών εντός του Αρχαιολογικού Χώρου των Αιγών (Βεργίνα), του Νυμφαίου και του Αρχαίου Θεάτρου  εντός του Αρχαιολογικού Χώρου Μίεζας (Νάουσα), καθώς και του υπαίθριου Αρχαιολογικού Χώρου Αγίου...

05-09-2020 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ταινία μικρού μήκους από μαθητές του Μουσικού Σχολείου

"Μια αληθινή φιλία", ταινία μικρού μήκουςαπό το Μουσικό Σχολείο Βέροιας βασισμένη στο βιβλίο του Καζαντζάκη "Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά".

05-09-2020 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΚΕΠΑ Βέροιας: "Πολεμάμε τον φόβο κι όχι μεταξύ μας..."

Ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΚΕΠΑ η αναστολή των υπόλοιπων εκδηλώσεων του φεστιβάλ "Εύηχη Πόλη". Στην ανακοίνωσή της η ΚΕΠΑ αναφέρει:

04-09-2020 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Βέροια: Δεν θα γίνουν οι υπόλοιπες συναυλίες του φεστιβάλ "Εύηχη Πόλη"

Σε αναστολή των υπολοίπων εκδηλώσεων του φεστιβάλ "Εύηχη Πόλη" προχωρά ο δήμος Βέροιας. Η εκτελεστική επιτροπή του δήμου Βέροιας συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης και πήρε την απόφαση να μην διεξαχθούν οι υπόλοιπες συναυλίες του προγράμματος λόγω των αυξημένων κρουσμάτων...

04-09-2020 ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ηλεκτρονικές εγγραφές στα εκπαιδευτικά τμήματα της ΚΕΠΑ

Από σήμερα 3/9/2020 υπάρχει η επιλογή, της ηλεκτρονικής εγγραφής στα εκπαιδευτικά τμήματα της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, μέσω της ιστοσελίδα της.

03-09-2020 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Αυλαία για την «Βέροια Εύηχη Πόλη» με αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο (φωτογραφίες, βίντεο)

Αυλαία άνοιξε το μουσικό φεστιβάλ «Βέροια Εύηχη Πόλη». Στην πρεμιέρα της φετινής διοργάνωσης, η ΚΕΠΑ επέλεξε να τιμήσει έναν φίλο της Βέροιας που έφυγε πρόσφατα, τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο. Τραγούδια τους ερμήνευσαν δυο μεγάλα ονόματα του χώρου, δυο αγαπημένοι...

03-09-2020 ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανέβαλε εκδήλωση το Μονόγραμμα λόγω κορονοϊού

Το "Μονόγραμμα" το Δ.Σ.και ο μαέστρος Π. Ρίστας αναλογιζόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης λόγω έξαρσης κορονοϊού, αποφάσισαν να ματαιώσουν την προγραμματισμένη και σε συνεργασία με Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας, εκδήλωση-συναυλία με σολίστ τον καλλιτέχνη Γεράσιμο Ανδρεάτο που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις...

02-09-2020 ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΚΕΠΑ Βέροιας: Μια θέση για κάθε εισιτήριο από το VIVA

Από την ΚΕΠΑ Βέροιας έγινε γνωστό ότι για το φεστιβάλ Εύηχη Πόλη, όλα τα εισιτήρια μέσω VIVA.GR αφορούν μονές θέσεις. ΚΑΘΕ ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ .

02-09-2020 ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Εύηχη Πόλη: Διευκρινήσεις για την ομαλή προσέλευση του κόσμου

Από την ΚΕΠΑ Βέροιας, για την ομαλή προσέλευση του κόσμου στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ Εύηχη Πόλη, εξέδωσε τις οδηγίες για τη χρήση των εισιτηρίων VIVA.GR καθώς και των καρτών ελεύθερης εισόδου.

02-09-2020 ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκινούν τα μαθήματα της Θεατρικής Ομάδας Ενηλίκων δήμου Αλεξάνδρειας

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας ανακοίνωσε ότι ξεκινούν τα μαθήματα της Θεατρικής Ομάδας Ενηλίκων της, τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου στις 7 μ.μ. 

02-09-2020 ΘΕΑΤΡΟ

ΘΕΑΤΡΟ

Ξεκινούν τα τμήματα της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας

Εξήντα πέντε χρόνια δημιουργικής προσφοράς στη διατήρηση των παραδόσεων του Ελληνισμού του Πόντου συμπληρώνει φέτος η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας. "Μέσα σε αυτό το διαχρονικό πλαίσιο ανάδειξης της ταυτότητας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς συνεχίζουμε τις προσπάθειες να κρατήσουμε ζωντανή την γνήσια...

01-09-2020 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Βέροια: Αναβλήθηκε η θεατρική παράσταση "Το τάβλι"

Από το Κινηματοθέατρο Σταρ ανακοινώθηκε η αναβολή της θεατρικής παράστασης "Το τάβλι". Στην ανακοίνωση του το Σταρ αναφέρει:

01-09-2020 ΘΕΑΤΡΟ

ΘΕΑΤΡΟ

Ξεκινούν οι δραστηριότητες των Χορωδιών της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας

Οι Χορωδίες της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αλεξάνδρειας ξεκινούν τις δραστηριότητές τους!

01-09-2020 ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Θεατρική ομάδα θα δημιουργήσει η Λέσχη Κινηματογράφου Αλεξάνδρειας

Η Λέσχη κινηματογράφου και πολιτισμού Αλεξάνδρειας ΚΙΝΗΜΑΤΟΔΡΑΣΙΣ ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας της θεατρικής ομάδας Θέρως στο πλαίσιο των δράσεων του συλλόγου.

01-09-2020 ΘΕΑΤΡΟ

ΘΕΑΤΡΟ

Αλλαγή σκυτάλης στην προεδρία του πολιτιστικού συλλόγου "Ευστάθιος Χωραφάς" - Η νέα διοίκηση

Ανακοινώθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Πατρίδας "Ευστάθιος Χωραφάς". Στην θέση του προέδρου, στην θέση του Αντώνη Καγκελίδη που αποχωρεί σιγά - σιγά, ψηφίστηκε ο Γιώργος Λαβασίδης. Αναλυτικά το νέο σχήμα είναι:

01-09-2020 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Τακτική γενική συνέλευση και εκλογές στον Πολιτιστικό Φιλαθλητικό Όμιλο Ράχης

Από το ΔΣ του Πολιτιστικού Φιλαθλητικου Ομίλου Ράχης ανακοινώθηκαν τα εξής: Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Φιλαθλητικού Ομίλου Ράχης Ημαθίας σύμφωνα με το καταστατικό του, καλεί όλα τα μέλη του την Κυριακή 06/9/2020 και ώρα 18:00 στο κτήριο του πολιτιστικού Κέντρου...

31-08-2020 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Ξεκινούν οι εγγραφές στα τμήματα του Ωδείου της Μητρόπολης

Από το Ωδείο και τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας ανακοινώθηκε ότι από την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 αρχίζουν οι εγγραφές σε όλα τα τμήματα στην Βέροια & Νάουσα.

31-08-2020 ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

"Οι ευχούληδες", "After 2: Μετά την σύγκρουση" και "Tenet" στο Σταρ

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Κινηματοθεάτρου ΣΤΑΡ από τις 3/9 έως τις 9/9. Αναλυτικά: ΟΙ ΕΥΧΟΥΛΗΔΕΣ 2: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ (ΜΕΤΑΓΛ) - TROLLS WORLD TOUR Προβολές: Πέμπτη 3/9 – Δευτέρα 7/9 – Τρίτη 8/9 στις 20.00 (Θερινή αίθουσα – Μη υποχρ, χρήση μάσκας)

31-08-2020 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Αρχαίο Θέατρο Μίεζας: Αναβλήθηκε η παράσταση "Ελένη", κανονικά η παράσταση "Από θέση ισχύος…

Εν όψει των εκτάκτων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του Covid 19 που ισχύουν από την 29η Αυγούστου 2020 και στην Π.Ε. Ημαθίας, η προγραμματισμένη παράσταση: "Ελένη" του Γιάννη Ρίτσου στο αρχαίο θέατρο της Μίεζας, την Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020...

31-08-2020 ΘΕΑΤΡΟ

ΘΕΑΤΡΟ

Ποιες ταινίες βραβεύτηκαν στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας όπως κρίθηκαν από την 5 μελή κριτική επιτροπή της διοργάνωσης καθώς και το Βραβείο κοινού όπως κρίθηκε από το ίδιο το κοινό :

31-08-2020 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Εύηχη Πόλη: Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο με Παπακωνσταντίνου, Πασχαλίδη, Πολυχρονίδη

Μια συναυλία αφιέρωμα στον συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, τον συνθέτη της καρδιάς μας, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Άλσους Βέροιας «Μελίνα Μερκούρη», την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, 9.00μ.μ.

31-08-2020 ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Εύηχη Πόλη: Η Ζωή Τηγανούρια με λαϊκά και tango την Παρασκευή στην Βέροια…

Η μουσικοσυνθέτης και βιρτουόζος του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια, πλαισιωμένη από τον Βεροιώτη μουσικό  Στάθη Γκαντζούρα και την  Άννα Κατσούλη στο τραγούδι , κουαρτέτο εγχόρδων και ορχήστρα σύγχρονης μουσικής θα παρουσιάσει την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Άλσους στην Βέροια, ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα...

31-08-2020 ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Εύηχη Πόλη: Ο Σταύρος Ξαρχάκος την Κυριακή στην Βέροια σε ένα σπάνιο μουσικό…

Ο Σταύρος Ξαρχάκος θα παρουσιάσει, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Άλσους Στην Βέροια το ξεχωριστό και σπάνιο αφιέρωμα «5 Λαϊκές Μορφές Με Τρόπον Εντόνως Ερωτικόν», που ενώνει τη νεότερη μουσική ιστορία της χώρας.

31-08-2020 ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Εύηχη Πόλη: Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ το Σάββατο στην Βεργίνα

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Βέροια εύηχη πόλη», θα παρουσιάσει το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020 στο Μουσείο Βασιλικών των Αιγών στη Βεργίνα, μία συναυλία με έργα εμπνευσμένα από την Αρχαιότητα.

31-08-2020 ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Την Τετάρτη ανοίγει η αυλαία του μουσικού φεστιβάλ "Βέροια Εύηχη Πόλη" - Πως…

Η «Εύηχη Πόλη», ο μεγαλύτερος μουσικός θεσμός στην πόλη ζωντανεύει και φέτος μέσα από 4 μεγάλες παραγωγές με ελεύθερη είσοδο, σε Βέροια και Βεργίνα. 

30-08-2020 ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Γεμάτο το Εκκοκκιστήριο Ιδεών την δεύτερη μέρα του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού…

2η ημέρα για το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας η χθεσινή με το κοινό να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα και να γεμίζει τον χώρο του Εκκοκκιστηρίου Ιδεών στην Βέροια πάντα με τις απαραίτητες αποστάσεις και μέτρα προστασίας από την πανδημία.

29-08-2020 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η παράσταση «Από Θέση Ισχύος – Η δύναμη του δημόσιου λόγου» στην Βέροια

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ, θα παρουσιάσει στην Βέροιοα, την Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 9.15μμ, την παράσταση «Από Θέση Ισχύος – Η δύναμη του δημόσιου λόγου». Λόγοι και διαγγέλματα που εκφωνήθηκαν σε κρίσιμες καμπές της αρχαίας Ελληνικής ιστορίας, από ανθρώπους σε θέση ισχύος...

28-08-2020 ΘΕΑΤΡΟ

ΘΕΑΤΡΟ

Ξεκίνησε στην Βέροια το 6ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας

Πραγματοποιήθηκε χθες στον ιδιαίτερο χώρο του Εκκοκκιστηρίου Ιδεών στην Βέροια η έναρξη του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας.

28-08-2020 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Οι σημαντικότερες 7 ταινίες για να κατανοήσετε τον 007

Απομένουν περίπου 2,5 μήνες μέχρι το ντεμπούτο της νέας ταινίας του 007 «No Time To Die». Αφού η προβολή της αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο, η ημερομηνία κυκλοφορίας της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα προβλέπεται για τις 12 Νοεμβρίου 2020. Στις ΗΠΑ θα κάνει...

28-08-2020 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η έκθεση "Rememory" του Αλ. Τσάκωνα στη Νάουσα

Με τίτλο “REMEMORY” ο Αλέξανδρος Τσάκωνας παρουσιάζει την καινούργια του έκθεση ζωγραφικής στη Νάουσα.

26-08-2020 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Έναρξη εγγραφών στην Εστία Μουσών

Ξεκινούν από την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 οι εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά, στο Δημοτικό Ωδείο Νάουσας “Εστία Μουσών”.Περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του ΔΩΝ: τηλ. 2332024234. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: πρωί 08.30π.μ.-13.30μ.μ. απόγευμα 18.00μ.μ.-20.00μ.μ.

26-08-2020 ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Νέα διοίκηση στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κωστοχωρίου

Ολοκληρώθηκε η απολογιστική και εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Κωστοχωρίου. Στην απολογιστική συνέλευση έγινε εκτενής συζήτηση για το έργο που επιτεύχθηκε, προβλήθηκε μάλιστα video που έδινε την σημερινή εικόνα σε σχέση με την εικόνα του παρελθόντος...

26-08-2020 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Προκράτηση θέσεων στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας

Έρχεται το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας από 27 έως 29 Αυγούστου στο Εκκοκκιστηριο ΙΔΕΩΝ στην Βέροια. Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ οι λάτρεις του κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 53 ταινίες μικρού μήκους από 24 χώρες...

25-08-2020 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέξανδρου Ακριτίδη “Ο θησαυρός του Γαλακτού” στα Παλατίτσια

Η Κοινότητα Παλατιτσίων και οι Εκδόσεις Αποστακτήριο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του συγγραφέα, Αλέξανδρου Ακριτίδη, “Ο θησαυρός του Γαλακτού”, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020, στις 7:30 μμ, στο Κονάκι Παλατιτσίων.

25-08-2020 ΒΙΒΛΙΟ

ΒΙΒΛΙΟ

Συγχαρητήριο μήνυμα Τροχόπουλου για την διεθνή αναγνώριση του Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας

Συγχαρητήριο μήνυμα για την διεθνή αναγνώριση του Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας εξέδωσε ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του πολιτιστικού φορέα του δήμου Γιώργος Τροχόπουλος. Συγκεκριμένα αναφέρει:

24-08-2020 ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Χρηματοδότηση για την Εύηχη Πόλη εξασφάλισε η ΚΕΠΑ Βέροιας

Χρηματοδότηση για την διεξαγωγή του φεστιβάλ Βέροια Εύηχη Πόλη, εξασφάλισε η ΚΕΠΑ Βέροιας. Ο κ. Κορωνάς ενημέρωσε τους Δημοτικού Συμβούλους ότι για πρώτη φορά φέτος το φεστιβάλ θα επιχορηγηθεί με 20.000 ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού και ευχαρίστησε τον υφυπουργό Απόστολο...

24-08-2020 ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα της Ιορδάνας Μπαραμάνη "Θα μπορούσε να ήταν κι αλλιώς"

Κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα της Ιορδάνας Μπαραμάνη "Θα μπορούσε να ήταν κι αλλιώς".

24-08-2020 ΒΙΒΛΙΟ

ΒΙΒΛΙΟ

Πέθανε ο μεγάλος Έλληνας τραγουδιστής Γιάννης Πουλόπουλος

Σε ιδιωτικό θεραπευτήριο λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ χθες πέθανε ο Γιάννης Πουλόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής και απόλυτα ταυτισμένος με το Νέο Κύμα.

24-08-2020 ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα εκπαιδευτικά τμήματα της ΚΕΠΑ Βέροιας

Από σήμερα 24 Αυγούστου 2020 αρχίζουν οι εγγραφές και επανεγγραφές στα τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας. Η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα (απολύμανση χώρου – εξοπλισμού κλπ)...

24-08-2020 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Εκλογές στο Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας

Tακτική Γενική Συνέλευση, θα πραγματοποιήσει το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020 στις 10:30 π.μ., στο ΣΤΑΡ [θερινό σινεμά] Μητροπόλεως 57 Βέροια. Aν δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα γίνει την επόμενη Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020, στις 10:30...

22-08-2020 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Με τους "Tales from the box" ξεκίνησε το Μουσικό Περίπτερο της ΚΕΠΑ Βέροιας…

Με το μουσικό συγκρότημα "Tales from the box" ξεκίνησε την πορεία του το περιπλανώμενο μουσικό περίπτερο της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας στα τρίστρατα της αγοράς. Η πρώτη συναυλία πραγματοποιήθηκε στην διασταύρωση των οδών Προφήτη Ηλία και Ιπποκράτους και κράτησε συντροφιά σε περαστικούς...

21-08-2020 ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Τρωάδες: Μια παράσταση που αποτυπώνει τον παραλογισμό του πολέμου

Φορώντας τις μάσκες του και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα το θεατρόφιλο κοινό της πόλης αψήφησε τις δυσκολίες των καιρών και απόλαυσε   μια καλοστημένη   παράσταση, τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, μια  συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και...

21-08-2020 ΘΕΑΤΡΟ

ΘΕΑΤΡΟ

Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας: H Διεθνής αναγνώριση και καταξίωση της ΚΕΠΑ, αλλά και της…

Γράφει ο Γιάννης Καμπούρης Δεν το κρύβω με χαρά αλλά και ικανοποίηση πληροφορήθηκα την έκδοση από την καναδική εκδοτική εταιρεία μουσικών έργων "Les Productions d'Oz" και διάθεση στο διεθνές κοινό των παρτιτούρων,  των βραβευμένων έργων του διαγωνισμού σύνθεσης του διεθνούς φεστιβάλ κιθάρας 2019...

20-08-2020 ΜΟΥΣΙΚΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Δεν υπάρχουν άρθρα σε αυτήν την κατηγορία. Εάν εμφανίζονται υποκατηγορίες σε αυτήν τη σελίδα, μπορεί να περιέχουν άρθρα.