Χορήγηση κρατικών ενισχύσεων στον τομέα της εκτροφής χοίρων

Από χθες, Δευτέρα 27.6.2022, τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα υποβολής Αίτησης Άμεσης Επιχορήγησης κρατικών ενισχύσεων στον τομέα της εκτροφής χοίρων.

28-06-2022 ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Παράτασης της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ

Με βάση το χρόνο λειτουργίας και το ρυθμό εξέλιξης της  υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2022, στη νέα πλατφόρμα στο gov.gr και τα αιτήματα εκπροσώπων οργανώσεων αγροτών και ΚΥΔ  και προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η υποβολή τους από τους αγρότες, υπεγράφη...

27-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Δήλωση για ζημίες από την χθεσινή ανεμοθύελλα στους ανταποκριτές ΕΛΓΑ Αλεξάνδρειας, Βρυσακίου

Σε συνέχεια της Αναγγελίας ΑΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ 23-06-2022 ΕΛΓΑ και ΑΝΝΕΜΟΘΥΕΛΛΑ 23-06-2022 Κ.Ο.Ε., ανακοινώθηκε ότι οι παράγωγοι των οποίων τα αγροτεμάχια υπέστησαν ζημία, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση για ΔΕΝΔΡΩΔΕΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ στους κάτωθι Ανταποκριτές ΕΛΓΑ της Κοινότητας Αλεξάνδρειας και της Κοινότητας Βρυσακίου κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας:

24-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

ΕΛΓΑ: Παράταση καταβολής της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς

Η Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. αποφάσισε να παρατείνει την καταληκτική ημερομηνία καταβολής Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς για το έτος 2021, από την 30η Ιουνίου 2022 στις 30 Σεπτεμβρίου 2022.Η Διοίκηση έλαβε αυτή την απόφαση κατανοώντας τις αντιξοότητες, τις οποίες αντιμετωπίζουν οι αγρότες της...

24-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Υποβολή δηλώσεων για ζημιές από το χαλάζι στην ενότητα Αποστόλου Παύλου

Από τον Δήμο Βέροιας έγινε γνωστό ότι το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ ενέκρινε την υποβολή δηλώσεων ζημιάς από το ΧΑΛΑΖΙ της 17/6/22. Οι δηλώσεις υποβάλλονται με το κάτωθι πρόγραμμα ανάλογα με το που ανήκει το Χωράφι

23-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Οικονομική Ενίσχυση για τους πληγέντες, καλλιεργητές βιομηχανικών αχλαδιών ζητά ο Μπαρτζώκας

Το ζήτημα της ακαρπίας των δέντρων βιομηχανικών αχλαδιών και το αίτημα για άμεση ένταξη των πληγέντων παραγωγών σε  πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης φέρνει στη Βουλή ο Τάσος Μπαρτζώκας, ζητώντας την στήριξή τους.

22-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ξεκινούν οι αιτήσεις μεταβιβάσεων δικαιωμάτων ενίσχυσης

Τίθεται από σήμερα το απόγευμα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε λειτουργία, η εφαρμογή, μέσω της οποίας θα υποβάλλονται οι αιτήσεις μεταβιβάσεων δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης.

22-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Πορίσματα εκτίμησης ζημιών από τη βροχόπτωση Οκτωβρίου στις καλλιέργειες Νησίου

Ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε σήμερα στον δήμο Αλεξάνδρειας, τον πίνακα µε τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών από το ζημιογόνο αίτιο βροχόπτωση της 12/10/2021 στις καλλιέργειες παραγωγών της ∆/Τ.Κ Νησίου.

22-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες στην Ειρηνούπολη

Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες και οι παραγωγοί στην περιοχή της Ειρηνούπολης, στην Ημαθία, έπειτα από τη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή και διήρκεσε 15 λεπτά.

21-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Γεωργαντάς: Εντός Αυγούστου η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο

Επισπεύδεται, για τις αρχές Αυγούστου, η επιστροφή στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες,  του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο το οποίο κατανάλωσαν το πρώτο εξάμηνο του 2022 για τις καλλιέργειές τους.

21-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Δηλώσεις ζημιών από το χαλάζι σε Σταυρό και Ξεχασμένη

Οι παραγωγοί που έχουν υποστεί ζημία σε Δενδρώδεις και Λοιπές καλλιέργειες από το χαλάζι της 17ης Ιουνίου, στη Τ/Κ Σταυρού και την Τ/Κ Ξεχασμένης, μπορούν να μεταβούν στον τοπικό τους ανταποκριτή για την υποβολή σχετικής δήλωσης.

21-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ξεκινά στην ενότητα Ειρηνούπολης η υποβολή δηλώσεων για τις ζημιές από το χαλάζι

Ξεκινάει  η διαδικασία δηλώσεων για τις ζημιές που προκάλεσε σε καλλιέργειες η  χαλαζόπτωση στις 17/06/2022, στο αγρόκτημα της Δ.Ε. Ειρηνούπολης. 

21-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Λιγότερα έγγραφα ετησίως για την πιστοποίηση του «επαγγελματία αγρότη» από την διασύνδεση Μ.Α.Α.Ε…

Ακόμη ένα βήμα προς την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών που αφορούν τους επαγγελματίες αγρότες έγινε πραγματικότητα. Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε η διασύνδεση μεταξύ του Μητρώου Αγροτιών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (Μ.Α.Α.Ε.) και του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος της ΑΑΔΕ.

20-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Τόλκας: "Υπεύθυνη η ΝΔ για την αισχροκέρδεια και την πολιτική για λίγους εκλεκτούς…

Με δήλωσή του ο Άγγελος Τόλκας αναφέρεται στην ολοκληρωτική ζημία από χαλάζι με επίκεντρο τον Αρχάγγελο Νάουσας την περασμένη Παρασκευή. Μάλιστα, ειδική αναφορά στο γεγονός και στις ενέργειες του Βουλευτή κάνει και η Εφημερίδα των Συντακτών.

20-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Τρομακτική καταστροφή από χαλαζόπτωση στον Αρχάγγελο

Τρομακτική καταστροφή στις αγροτικές καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής Αρχάγγελου νομού Ημαθίας από την χθεσινοβραδινή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή με το χαλάζι να είναι μέγεθος καρυδιού.

18-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα αξιολόγησης του προγράμματος Νέων Γεωργών σε 7 από τις 13…

Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των αιτήσεων για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών (υπομέτρο 6.1, εγκατάσταση Νέων Γεωργών), το μεγαλύτερο που έχει προκηρυχθεί μέχρι σήμερα στη χώρα μας, τόσο σε ό,τι αφορά στο συνολικό του προϋπολογισμό (520 εκατ. ευρώ), όσο και σε ό,τι...

17-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Προσποιούνται τους υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ και προσπαθούν να εξαπατήσουν δικαιούχους αγροτικών ενισχύσεων

Το τελευταίο 24ωρο, ο ΟΠΕΚΕ έλαβε καταγγελία στην οποία αναφέρεται ότι, δικαιούχοι αγροτικών ενισχύσεων γίνονται αποδέκτες παραπλανητικών τηλεφωνημάτων από αγνώστους που συστήνονται ως υπάλληλοι του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. οι οποίοι, με αιτιολογία την άμεση κατάθεση οφειλόμενου ποσού ενίσχυσης από τον Οργανισμό, ζητούν...

16-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Μικρή παράταση στην υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης & μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής Αμπελουργικών εκτάσεων περιόδου 2022-2023   έως την 20 Ιουνίου 2022. Υπενθυμίζεται ότι από εφέτος η υποβολή αιτήσεων ένταξης...

15-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Δηλώσεις ζημιάς για πληγείσες καλλιέργειες σε Κοπανό, Λευκάδια, Μαρίνα, Πολλά Νερά, Γιαννακοχώρι και…

Μέχρι την Πέμπτη 23 Ιουνίου θα υποβάλλονται - σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΛΓΑ-  οι δηλώσεις των παραγωγών για τις ζημιές που υπέστησαν από χαλάζι που σημειώθηκε στις 8 Ιουνίου σε Κοπανό, Λευκάδια, Μαρίνα,  Πολλά Νερά, καθώς και για την βροχόπτωση...

15-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας: Ενημέρωσε τους αρμοδίους για τις ζημιές από την βροχόπτωση

Σε αλλεπάλληλες ενημερώσεις προέβησαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας (Χακίδης Α. & Βράνας Ι. ) προς τον τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά , τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο , και τον αντιπεριφερειάρχη...

14-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Βέροια: Υποβολή δηλώσεων για ζημιές από βροχόπτωση στα κεράσια

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 σημειώθηκε βροχόπτωση που έπληξε δενδρώδεις καλλιέργειες κερασιού, στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας του Δήμου Βέροιας (Μαυροδένδρι).

14-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

ΕΛΓΑ: 25 συμβασιούχοι γεωπόνοι στο κατάστημα της Βέροιας

Με απόφαση του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου προσλαμβάνονται από σήμερα 130 Γεωπόνοι συμβασιούχοι, οκτάμηνης διάρκειας μέσω ΑΣΕΠ, για την ενίσχυση των Υποκαταστημάτων του ΕΛΓΑ με ανθρώπινο δυναμικό , ώστε με ταχύτητα να εξελιχθεί το εκτιμητικό έργο του...

14-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Μέχρι την Δευτέρα οι δηλώσεις ζημιάς από πρόσφατη χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες στο Γιαννακοχώρι

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον ΕΛΓΑ, ο Δήμος Νάουσας γνωστοποιεί ότι όσοι κτηματίες έχουν υποστεί ζημιά από χαλάζι στις 28-5-2022, στο Γιαννακοχώρι, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς μέχρι τις 13-6-2022, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, στα τηλ. 2332350340 (Μυρούλα Ανθοπούλου) και...

08-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Μέχρι τις 10 Ιουνίου οι δηλώσεις ζημιάς από χαλαζόπτωση στο Ροδοχώρι

Ο Δήμος Νάουσας γνωστοποιεί – σύμφωνα και με ενημέρωση από τον ΕΛΓΑ – ότι μέχρι την Παρασκευή 10 Ιουνίου θα υποβάλλονται οι δηλώσεις των παραγωγών που υπέστησαν ζημιά στο Ροδοχώρι από τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το Σάββατο 28-5-2022.

01-06-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ανοιχτή εκδήλωση στην Βέροια με ομιλητή τον Βεσυρόπουλο για τα μέτρα φορολόγησης αγροτών

Η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών – ΕΘΕΑΣ,  σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Ημαθίας, θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή  ενημερωτική εκδήλωση, στις 04/06/2022  ημέρα Σάββατο  και ώρα  20.00 μ.μ., στην «ΕΛΙΑ» στη Βέροια.

31-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Χαλαζόπτωση έπληξε ορεινές περιοχές Βέροιας και Νάουσας

Πυκνή χαλαζόπτωση έπληξε περιοχές της Ημαθία σήμερα το απόγευμα. Συγκεκριμένα έπληξε ορεινές περιοχές του δήμου Βέροιας (Φυτεία, Τρίλοφο, Κωστοχώρι) και ορεινές περιοχές του δήμου Νάουσας (Ροδοχώρι, Γιαννακοχώρι).

28-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Αγροτική ημερίδα στη Νάουσα με θέμα τους εργάτες γης

Ο Ενιαίος Σύλλογος Αγροτών Νάουσας σε συνεργασία με την Διεπαγγελματική Πυρηνοκάρπων σας καλεί στην ημερίδα με θέμα: Εργάτες γης προβλήματα και προτεινόμενες λύσεις.

27-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

ΕΚΕ: "Σωστό αραίωμα για ποιοτικά ροδάκινα"

Από την Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδος (ΕΚΕ) ανακοινώθηκαν τα εξής σχετικά με την ποιότητα των φετινών ροδάκινων που θα προμηθευτεί φέτος η βιομηχανία:

26-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Μέχρι τις 2 Ιουνίου οι δηλώσεις παραγωγών για ζημιές σε πρώιμες ποικιλίες κερασιών…

Ο Δήμος Νάουσας γνωστοποιεί - σύμφωνα με ενημέρωση και από τον ΕΛΓΑ -  ότι για τις ζημιές που σημειώθηκαν από ανεμοθύελλα (στις 18-05-2022), σε πρώιμες ποικιλίες κερασιών, στα Πολλά Νερά, οι δηλώσεις των παραγωγών θα υποβάλλονται μέχρι τις 2 Ιουνίου...

26-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Γεωργαντάς από Βρυξέλλες: Διασφαλίστηκε η δυνατότητα μεταφοράς πόρων από την ΚΑΠ για την…

Η δυνατότητα μεταφοράς πόρων από την ΚΑΠ για τη στήριξη αγροτών, ιδιαίτερα κτηνοτρόφων, με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης διασφαλίσθηκε από την ΕΕ, ύστερα και από τις έντονες παρεμβάσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου...

25-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Το 10ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Ροδακινιάς θα πραγματοποιηθεί στη Νάουσα

Το 10ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Ροδακινιάς πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ISHS) από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας & Επιστήμης Τροφίμων).

23-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Λεπτομέρειες για την ένταξη στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων

Από τη Δ/νση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ημαθίας  ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. ΥΑ 1059/128533/13-5-2022(ΦΕΚ 2418/Β΄/17-5-2022), οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί  μπορούν να υποβάλλουν  μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ,  Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση και Αναλυτικό Πίνακα στοιχείων των αμπελοτεμαχίων ...

19-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΛΓΑ πίνακες επανεκτιμήσεων ζημιών για την περιοχή της Βέροιας

Από τον δήμο Βέροιας ανακοινώθηκε ότι το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ, απέστειλε:

19-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ψηφιακά η υποβολή αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου  Γεωργαντά, ψηφιακά θα γίνεται από φέτος η υποβολή αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελουργικών εκτάσεων.

18-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Βεσυρόπουλος: «Γενναία φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη συνεργασιών στον αγροτικό τομέα»

Κορυφαία τομή στη φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος στην ομιλία του στη Βουλή, το νομοσχέδιο για τα κίνητρα ανάπτυξης επιχειρήσεων μέσω μετασχηματισμών και συνεργασιών, με το οποίο παρέχονται, μεταξύ άλλων γενναία...

17-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Παρατείνεται η υποβολή δηλώσεων ζημιάς για τον παγετό της 21ης Μαρτίου στο Καμποχώρι

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ζημιάς για όσους παραγωγούς, είχαν υποστεί ζημιά από παγετό στο αγρόκτημα Καμποχωρίου την 21-03-2022 και δεν είχαν υποβάλλει δήλωση, σε κηπευτικά (σε συνεννόηση με τον επόπτη) και δενδρώδεις καλλιέργειες (για είδη και ποικιλίες που βρίσκονταν...

13-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ψηφιακό τείχος προστασίας ενάντια στις ελληνοποιήσεις

Το ψηφιακό «τείχος» προστασίας, "Artemis ΙΙ", μέσω του οποίου ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ θωρακίζει το υπάρχον σύστημα ισοζυγίων γάλακτος,  παρουσίασε η διοίκηση του Οργανισμού στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, στα γραφεία του ΕΛΟΓΑΚ στη Θεσσαλονίκη.

13-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας: Συναντήσεις με Λυκουρέντζο, Γεωργαντά για καρπόπτωση

Αλλεπάλληλες συναντήσεις είχαν χθες ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας (Χαλκίδης Α. & Βράνας Ι. ) με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο (στα πλαίσια της σύσκεψης που προκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κ. Καλαιτζίδης) και στην...

13-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Άμεση η ανταπόκριση του ΕΛΓΑ για την εξέταση του προβλήματος με…

Οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ σε Βέροια και Αθήνα, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας, τέθηκαν σε εγρήγορση προκειμένου να παρακολουθούν εμπεριστατωμένα την εξέλιξη του φαινομένου της καρπόπτωσης στις πρώιμες οπορωφόρες καλλιέργειες που παρατηρήθηκε πρόσφατα και να πράξουν ανάλογα...

12-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τον παγετό του Ιανουαρίου - Καταβολή αποζημιώσεων από τον…

Ψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία από τη Βουλή η τροπολογία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργου Γεωργαντά, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στον ΕΛΓΑ να καταβάλει προκαταβολή έως 60% για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες από τον...

12-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Γεωργαντάς: Πρώτη φορά αποζημιώσεις σε τέσσερις μήνες μετά την καταστροφή

Προκαταβολή έως 60% της εκτιμηθείσας αποζημίωσης θα δοθεί στους πληγέντες από τον παγετό του Ιανουαρίου του 2022, δηλαδή μόλις τέσσερις μήνες μετά την καταστροφή, από τον ΕΛΓΑ, ανακοίνωσε ο ΥπΑΑΤ, κ. Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ...

09-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Υποβολή αιτήσεων στο μέτρο πρώιμης συγκομιδής σταφυλιών

Από την Δ/νση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής  της Π. Ενότητας Ημαθίας  ανακοινώνεται  ότι όσοι επιθυμούν και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στο ¨Μέτρο πρώιμης συγκομιδής σύμφωνα με το άρθρο 47 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1308/2013¨, ΥΑ 955/115194/3-5-2022(ΦΕΚ 2192/Β/4-5-2022) ...

06-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ: "Το μπάχαλο με τον ΟΠΕΚΕΠΕ συνεχίζεται"

Από το τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής:

05-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Στη Βέροια ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ μετά από αίτημα Καλαϊτζίδη

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος ανταποκρινόμενος άμεσα σε αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, θα επισκεφθεί τη Βέροια τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 προκειμένου να ενημερωθεί από κοντά για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με την καρπόπτωση των...

05-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Από σήμερα οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα «Πράσινος Τρύγος»

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος  Γεωργαντάς, στο πλαίσιο αποκατάστασης της ισορροπίας  μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αμπελοοινική αγορά, θέτει σε ισχύ το πρόγραμμα του μέτρου πρώιμης συγκομιδής (πράσινος τρύγος) για το έτος 2022 ( Φ.Ε.Κ. : Β 2192 – 04.05.2022...

05-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Επιχειρησιακή Λειτουργία Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων

Από σήμερα 3-5-2022, οι ίδιοι οι δικαιούχοι, καθώς και περισσότερα από 490 Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μπορούν να προχωρήσουν στην οριστική υποβολή των δηλώσεων των δικαιούχων στο κυβερνητικό νέφος (gov.gr) για την λήψη των...

03-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας: Ενημέρωσε για καρπόπτωση το τοπικό κατάστημα ΕΛΓΑ

Συνάντηση στα γραφεία του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Βέροιας με την διευθύντρια κα Παππά Μαρία πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας, Βοργιάδης Χρήστος και Γκαλαϊτσης Δημήτριος, ενημερώνοντας για την καρπόπτωση που παρατηρείται σε νεκταρίνια, συμπύρηνα και επιτραπέζια ροδάκινα προκειμένου να...

03-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Μάρκετινγκ & Πρωτογενής Τομέας

Της Τουπεκτσή Λίνας, Φοιτήτριας Γεωπονίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Για την διάθεση των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα είναι απαραίτητη η ύπαρξη δομημένων και λειτουργικών αγορών, κατά προτίμηση σε κοντινή από την παραγωγή απόσταση, που θα εξασφαλίζουν την ανάπτυξη, την απασχόληση, τις ανταποδοτικές τιμές και την οικονομική...

03-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Πρωτοβουλία Καλαϊτζίδη για εκτίμηση της ζημιάς από την καρπόπτωση ροδακίνων

Με αφορμή το σοβαρό πρόβλημα της καρπόπτωσης που παρατηρείται σε επιτραπέζιες ποικιλίες ροδακίνων και βιομηχανικά ροδάκινα, οι εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης (πρόεδρος) και Γιάννης Βράνας (Γεν. Γραμματέας), επισκέφθηκαν σήμερα τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, και του...

03-05-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Ταξίδι Γιαννακάκη στην Αλβανία για εργάτες γης και συνεργασίες στον αγροτικό τομέα

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Απριλίου στην Αλβανία, στα γραφεία της Νομαρχίας της πόλης Ελμπασάν, επίσκεψη του προέδρου της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πυρηνοκάρπων κ. Χρήστου Γιαννακάκη και Αντιπροέδρου της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των...

27-04-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Τηλεδιάσκεψη της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, με πρωτοβουλία του…

Τηλεδιάσκεψη, μεταξύ του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντά και μελών από όλη την Ελλάδα της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Στέργιος Κύρτσος, διοργάνωσε και συντόνισε με πρωτοβουλία του ο Τάσος Μπαρτζώκας, έχοντας...

19-04-2022 ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Βεσυρόπουλος: Οι εκτάσεις στο Έλος Κλειδίου σε αγρότες για άλλη μια περίοδο

Σε συνάντηση που είχε σήμερα ο Υφυπουργός Οικονομικών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεωργαντά, συμφωνήθηκε να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση χρήσης των αγροτικών εκτάσεων στο Έλος Κλειδίου σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για άλλη μια...

19-04-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Έρχονται νέες πληρωμές για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ

Σε νέα πληρωμή προχωρά ο ΕΛΓΑ μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη, 19 Απριλίου, για τις αποζημιώσεις ζωικού κεφαλαίου και φυτικής παραγωγής από διάφορες ζημιές που προκλήθηκαν εντός του 2021.

18-04-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Οδηγίες της Διεπαγγελματικής για την καλλιέργεια συμπύρηνων ροδακίνων

Από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνόκαρπων ανακοινώθηκαν οι εξής οδηγίες σχετικά με την καλλιέργεια συμπυρηνων ροδακίνων:

15-04-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Στο gov.gr η Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης για το 2022

Σε μια σημαντική διευκόλυνση για τον Έλληνα παραγωγό προχωρούν τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς από το απόγευμα της Πέμπτης είναι διαθέσιμη στο gov.gr η πλατφόρμα για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης για το 2022.

14-04-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Παράταση των δηλώσεων ζημιάς ζητά ο "Μαρίνος Αντύπας"

Από τον Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας "Μαρίνος Αντύπας" ανακοινώθηκαν τα εξής: "Σε απόγνωση βρίσκονται πολλοί παραγωγοί δενδρωδών καλλιεργειών κυρίως ροδάκινων καθώς διαπίστωσαν ότι έχουν τεράστιες απώλειες στην παραγωγή. Το πρόβλημα προέκυψε από τους ισχυρούς και παρατεταμένους παγετούς του Μάρτη που είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρχει...

13-04-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Συμπύρηνα: Έλλειψη εργατών γης για τους παραγωγούς, ακριβή η ζάχαρη για τις βιομηχανίες

Σε μια καλή χρονιά όσον αφορά την ποσότητα αναμένεται να εξελιχθεί η φετινή παραγωγή συμπύρηνων ροδάκινων. Υπάρχουν προβλήματα όμως στην παραγωγή αλλά και στην μεταποίηση.

12-04-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Δηλώσεις ζημιάς για παγετό στην Ενότητα Απ. Παύλου - Πορίσματα ζημιών από χαλάζι

Από τον δήμο Βέροιας έγινε γνωστό ότι το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ: • ενέκρινε την υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τον ΠΑΓΕΤΟ της 21/3/22 για το ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ, ΔΙΑΒΑΤΟ, ΚΟΥΛΟΥΡΑ, Ν. ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑ & ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗ και

12-04-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Oι αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης 2022 μέσω του gov.gr

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ υπό την ηγεσία του Υπ.ΑΑΤ, κ. Γ. Γεωργαντά με τον Πρόεδρο,  κ. Δ. Μελά, καθώς και με τη Διοίκηση και τους Διευθυντές του Οργανισμού.

11-04-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Σε 4 αντί σε 2 χρόνια η εξόφληση τ των αγροτικών χρεών για…

Διευρύνεται ο χρόνος αποπληρωμής των οφειλών της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς στον ΕΛΓΑ, από δύο έτη σε τέσσερα, κατόπιν απόφασης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά, η οποία ελήφθη ύστερα από  εισήγηση του προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα...

08-04-2022 ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν άρθρα σε αυτήν την Κατηγορία. Ωστόσο, εάν εμφανίζονται υποκατηγορίες σε αυτήν τη σελίδα, μπορεί να περιέχουν άρθρα.