ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ Οίνοι Βιολογικής Καλλιέργειας

Διεύθυνση: Γιαννακοχώρι
Πόλη: Νάουσα
Τηλέφωνο: 2332051066
Φαξ: 2332051066
Κινητό: 6972408691
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: http://www.ktimakelesidi.gr
Υπεύθυνος: Μαρία Ανθοπούλου Κελεσίδου
Φιλικό Url: www.pliroforiodotis.gr/ktima-kelesidi
Βρείτε μας στο Facebook: ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ
 

Κτήμα Κελεσίδη

Επισκέψιμο οινοποιείο στο Γιαννακοχώρι


ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ

Στην καρδιά της οινοποιητικής ζώνης του Ξινόμαυρου, στο Γιαννακοχώρι Ημαθίας το «Κτήμα Κελεσίδη» παράγει ΠΓΕ Ημαθία και ΠΟΠ Νάουσα κρασιά με ιδιαίτερο μεράκι και προσωπική φροντίδα. Στο παραδοσιακό οινοποιείο μας, δημιουργούμε κρασιά από δικούς μας αμπελώνες, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας σεβόμενοι έτσι και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή.

Φιλοδοξία της οικογενειακής επιχείρησης «Κτήμα Κελεσίδη» είναι η παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας από βιολογικά σταφύλια που θα ξεχωρίζουν για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους και την ιδιαίτερη γεύση τους.

Χαρακτηριστικό του Κτήματος Κελεσίδη είναι η έμφαση στην ποιότητα, το μεράκι στην διαδικασία παραγωγής και η προσωπική φροντίδα των ανθρώπων μας.

Οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, σε συνδυασμό με την συλλογή των σταφυλιών την βέλτιστη στιγμή για το σταφύλι, δίνουν μοναδικούς λευκούς και ερυθρούς υψηλόβαθμους οίνους με «γεμάτο» χρώμα

Οι ερυθροί οίνοι έχουν σαν βάση το Ξινόμαυρο και είτε μονοποικιλιακοί είτε σε συνδυασμό με τις ποικιλίες Syrah και Merlot, ωριμάζουν για δεκαοχτώ τουλάχιστον μήνες σε καπνισμένα δρύϊνα βαρέλια. Μπορούν να καταναλωθούν άμεσα ή κάποιοι εξ’αυτών μπορούν να περιμένουν έως και δέκα χρόνια πλουτίζοντας άρωμα και γεύση.

Τα κρασιά του Κτήματος Κελεσίδη:

Mέρχαλι: Ερυθρό ξηρό, (απο σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας) ,100% Ξινόμαυρο Π.Ο.Π Νάουσα με αλκοόλ 13,5%, παλαίωση18 μήνες σε δρύινα βαρέλια.

Βαθύ ρουμπινί χρώμα με σκούρες ανταύγειες πορτοκαλί. Αρώματα ελιάς, ντομάτα, κόκκινα φρούτα και μπαχαρικά. Καλό στόμα με επαρκή οξύτητα, ισορροπημένες τανίνες και επίγευση πικάντικη.
Σερβίρεται στους 18oC με ψητά κρέατα,κυνήγι και δυνατά τυριά.
Εσοδεία: 2007

  sampanitsa

Σαμπάνιτσα: Ερυθρό Ημίγλυκο (βιολογικό κρασί),100% Ξινόμαυρο Π.Ο.Π Νάουσα με αλκοόλ 13%, παλαίωση 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια.

Βελούδινη γλυκιά γεύση,μπορείτε να την απολαύσετε ασυνόδευτη ή να την συνοδεύσετε με φρούτα,γλυκά,ξηρούς καρπούς.
Σερβίρεται στους 14oC, μπορεί να πίνεται ως επιδόρπιο.
Εσοδείας: 2012

  arothimies

Αροθυμίες: Ερυθρό ημίξηρο (βιολογικό κρασί) Ξινόμαυρο, Merlot, Syrah με αλκοόλ 14,5%, παλαίωση 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια.

Έχει χαρακτήρα δυνατό με ιδιαίτερη γεύση & πλούσιο άρωμα. Συνοδεύει ελαφρά πιάτα, μαλακές κόκκινες σάλτσες, ζυμαρικά, πίτσες, τυριά και φρούτα. Σερβίρεται στους 16oC,
Εσοδεία: 2013

 eyodeas red

Ευωδέας: Ερυθρός ξηρός,(απο σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας) Ξινόμαυρο, Merlot, Syrah με αλκοόλ 14%, παλαίωση 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια.

Έχει χαρακτήρα δυνατό,με ιδιαίτερη γεύση, ισορροπημένες τανίνες και πλούσιο άρωμα.Ένα τέλειο ταίρι για πικάντικα πιάτα, κρέας, τυριά και φρούτα.Σερβίρεται στους 18oC
Εσοδείας: 2008

 eyodeas white

Ευωδέας: Λευκός ξηρός, (βιολογικό κρασί) 100 % Μαλαγουζιά: με αλκοόλ 14,5%.Έχει χαρακτήρα νεανικό με πλούσια αρώματα φρούτων.Πίνεται στους 8-12oC.

Συνοδεύει: θαλασσίνα, ψάρια, απαλά τυριά, πουλερικά, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες και φρούτα.
Εσοδείας: 2015

Κτήμα Κελεσίδη

Στον 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου "Berliner Wein Trophy 2012", που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στις 27-29 Ιουλίου 2012, τα κρασιά του Κτήματος Κελεσίδη από το Γιαννακοχώρι, απέσπασαν ένα χρυσό κι ένα ασημένιο μετάλλειο. Πρόκειται για τα κρασιά «Μέρχαλι» (ασημένιο βραβείο)και «Αροθυμίες» (χρυσό βραβείο).

Ο διαγωνισμός Οίνου "Berliner Wein Trophy” είναι ο μεγαλύτερος της Γερμανίας, με συνολικά 7.200 δείγματα κρασιών, 4.500 δείγματα τον Φεβρουάριο και 2.700 τον Ιούλιο του 2012.

Κτήμα Κελεσίδη

Στο "Κτήμα Κελεσίδη", μπορείτε επίσης να βρείτε αμπελόφυλλα από ξινόμαυρο σταφύλι και σάλτσα ντομάτας (προϊόντα βιολογικής γεωργίας) ενώ κάθε χρόνο, από το Σεπτέμβριο έως το Νοέμβριο, λειτουργεί στο οινοποιείο το καζάνι όπου παράγεται το παραδοσιακό τσίπουρο “τραγουδόσπορος”.

Κτήμα Κελεσίδη

Τώρα μπορείται να παραγγείλετε τα κρασιά της αρεσκείας σας, για την προσωπική σας συλλογή ή για κάποιο δώρο μέσω ίντερνετ. Η αποστολή γίνετε με courier και τα έξοδα επιβαρύνουν το τελικό κόστος των προϊόντων. Η εξόφληση της παραγγελίας γίνετε με την αντικαταβολή των χρημάτων ή με προηγούμενη συνεννόηση με το τμήμα πωλήσεων.

Για οποιοδήποτε λόγο ή σκοπό μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε μέσω τηλεφώνου είτε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Kάποιος εκπρόσωπός μας θα χαρεί να σας εξυπηρετήσει άμεσα.

ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ

Οίνοι Βιολογικής Καλλιέργειας ΚΤΗΜΑ ΚΕΛΕΣΙΔΗ

Τηλ. 2332051066

Website: www.ktimakelesidi.gr

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.