Άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους μηλοπαραγωγούς για ζημιές 2022-2023
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης

Άμεση θα είναι η πίστωση των αποζημιώσεων ΚΟΕ στους λογαριασμούς των πληγέντων μηλοπαραγωγών για τις ζημιές που υπέστησαν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών την περίοδο Δεκεμβρίου 2022 – Μαρτίου 2023, όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σχετική εντολή πληρωμής έχει ήδη αποσταλεί στις τράπεζες και τα ποσά θα καταβληθούν εντός των επόμενων ωρών.
Ο κ. Τσαβδαρίδης υπογράμμισε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, υπό την πολιτική ηγεσία του Κώστα Τσιάρα, προχώρησε στην κατάρτιση ειδικού ad hoc προγράμματος συνολικού ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση των παραγωγών που επλήγησαν, μεταξύ άλλων και στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, καθώς οι συγκεκριμένες ζημιές δεν καλύπτονταν από τον υφιστάμενο κανονισμό του ΕΛΓΑ.
«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν αφήνει και δεν θα αφήσει απροστάτευτους τους παραγωγούς μας. Κατανοούμε τις ανάγκες τους και δρούμε στοχευμένα, μεθοδικά και – κυρίως – αποτελεσματικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Ανάπτυξης.