tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Στον ΕΛΓΑ οι Αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας και Πέλλας για αποζημιώσεις σε κεράσια, μήλα και αχλάδια

Τον ΕΛΓΑ επισκέφθηκαν σήμερα, Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, οι Αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης και Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, με βασικό σκοπό τη διεκδίκηση αποζημιώσεων για τις σοβαρές οικονομικές ζημιές που υπέστησαν το έτος 2025 πολλές δενδρώδεις καλλιέργειες όπως κεράσια, μήλα, αχλάδια κ.α, από αίτια μη καλυπτόμενα ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α..

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι δύο Αντιπεριφερειάρχες έθεσαν μετ’ επιτάσεως το ζήτημα των συγκεκριμένων καλλιεργειών, οι οποίες, παρά το γεγονός ότι το έτος 2025 επλήγησαν σημαντικά από προανθικό παγετό και ακαρπία, δεν ήταν δυνατό να καλυφθούν ασφαλιστικά από τον ΕΛ.Γ.Α. και ως εκ τούτου έμειναν εκτός της διαδικασίας αποζημίωσης, σε αντίθεση με άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες όπως τα ροδάκινα, τα νεκταρίνια και τα βερίκοκα.

Οι κ.Καλαϊτζίδης και Τζαμτζής τόνισαν ότι πρόκειται για μια σοβαρή αδικία εις βάρος των παραγωγών της Ημαθίας και της Πέλλας, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με σημαντική απώλεια εισοδήματος και αυξημένο κόστος παραγωγής. Ζήτησαν την άμεση επανεξέταση των στοιχείων, την αναγνώριση των ζημιών και την ένταξη των καλλιεργειών σε καθεστώς οικονομικών αποζημιώσεων.

Όπως υπογράμμισαν, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και των αγροτών της περιοχής αποτελεί προτεραιότητα και θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους προς κάθε αρμόδιο φορέα, μέχρι να δοθεί δίκαιη και ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.

color feel banner

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69