tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εξαγγέλθηκε η διεπαγγελματική φρούτων (φωτογραφίες)

Την ίδρυση της διεπαγγελματικής οργάνωσης φρούτων εξήγγειλε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού γεωργίας Βαγγέλη Αποστόλου την Τετάρτη στο ξενοδοχείο Αιγές η Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών. Την κεντρική παρουσίαση έκανε ο Χρήστος Γιαννακάκης.

apostoloy vagel

Αποστόλου: "θα είμαστε δίπλα στον αγρότη"

Στην ομιλία του ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου εξέφρασε την υποστήριξη του στην προσπάθεια που ξεκινούν οι Ομάδες Παραγωγών και εμπλεκόμενοι φορείς για την δημιουργία της διεπαγγελματικής οργάνωσης φρούτων. Στην ομιλία του αναφέρθηκε σε όλα όσα είπε στην συνέντευξη τύπου για την κυβερνητική διαπραγμάτευση σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ξέφυγε από το πρόγραμμα της για να κρατήσει το ηθικό του Έλληνα ψηλά και ότι στην συνέχεια θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. "Θέλουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας στην ποιοτική παραγωγή προϊόντων και την συνεργατικότητα των εμπλεκόμενων φορέων. Θέλουμε να μην χαθούν κοινοτικές ενισχύσεις" σημείωσε μεταξύ των άλλων" σημείωσε.

Ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία των γνωστών στεκιών στην διακίνηση των ροδάκινων, πρόσθεσε ότι λύθηκε το πρόβλημα με τις μετακλήσεις των αλλοδαπών εργατών γης.

Για την διεπαγγελματική οργάνωση που πρόκειται να ιδρυθεί, υπογράμμισε ότι το υπουργείο στηρίζει αυτή την προσπάθεια. Πρόσθεσε ότι υπάρχει μια πλήρη απαξίωση του συνεταιριστικού συστήματα και γι αυτό το υπουργείο φέρνει ένα νέο νόμο γι αυτό, για να δώσει μια ζωντάνια με την δημιουργία ισχυρών ομάδων παραγωγών. Ο κ. Αποστόλου είπε ακόμη ότι σε λίγες ημέρες το νομοσχέδιο για το συνεταιριστικό σύστημα σε λίγες ημέρες θα δοθεί για διαβούλευση.

Πρέπει να ανταποκριθείται σε αυτή την προσπάθεια και εμείς θα είμαστε υποστηρίξουμε για να πάρει ο αγροτικός χώρος αυτό που του ανήκει".

Ο επικεφαλής της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών Χρήστος Γιαννακάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη οργάνωσης στον αγροτικό χώρο και ανήγγειλε την ίδρυση της διεπαγγελματικής οργάνωσης στα φρούτα λέγοντας ότι στόχος είναι να αποτελέσει την ατμομηχανή ανάπτυξης στον αγροτικό τομέα. Ο κ. Γιαννακάκης έκανε γνωστό ότι έδρα θα είναι η Βέροια και συμπαραστάτης το υπουργείο.

Ο Χρήστος Γιαννακάκης εξήγησε στο κοινό τι είναι η διεπαγγελματική και ποιες οι δυνατότητες της, στοιχεία που παρουσίασε την Δευτέρα σε συνέντευξη τύπου.
"Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα εργαλείο, που θα φέρει οφέλη στον αγροτικό τομέα" είπε κλείνοντας ο κ. Γιαννακάκης.

"Η κατάσταση έχει φτάσει στο...δεν πάει άλλο" σημείωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Αγοράς Θεσσαλονίκης Δημήτρης Χαμπίδης και πρόσθεσε: "Η διεπαγγελματική οργάνωση δεν έγινε μέχρι σήμερα λόγω συμφερόντων που είχαν και την πολιτική στήριξη του συστήματος".

 

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69