tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βεσυρόπουλος: "Απαράδεκτη και εκτός λογικής η απόφαση του ΕΛ.Γ.Α. για τους βαμαβακοπαραγωγούς"

vesiropoylos

Να υπάρξουν άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις στους βαμβακοπαραγωγούς που επλήγησαν από τις βροχοπτώσεις, καθώς και να τροποποιηθεί η απόφαση του ΕΛ.Γ.Α. που υποχρεώνει τους παραγωγούς να αφήσουν ως «μάρτυρα», τέσσερις (4) ασυγκόμιστες σειρές στο μέσον του αγροτεμαχίου σε όλο το μήκος μιας διάστασής του, ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, επισημαίνει την αναγκαιότητα να επανεξεταστεί η απόφαση του ΕΛ.Γ.Α. όσον αφορά τους «μάρτυρες» που υποχρεούνται να αφήσουν οι παραγωγοί, ζητώντας να εφαρμοστεί η πρακτική των προηγούμενων χρόνων, που απαιτούνταν ως μάρτυρες 2 ή 4 σειρές σε μήκος 10 μέτρων ενώ ταυτόχρονα ζητά να δεσμευτεί ο Υπουργός για το χρονοδιάγραμμα που απαιτείται για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων, καθώς όπως επισημαίνει, εκκρεμούν για τους βαμβακοπαραγωγούς οι περυσινές αποζημιώσεις των βροχοπτώσεων.

Σε δήλωση του ο Βουλευτής Ημαθίας αναφέρει:

«Οι βαμβακοπαραγωγοί δυστυχώς λίγο πριν τη συγκομιδή της παραγωγής τους, την είδαν να καταστρέφεται από τις έντονες βροχοπτώσεις. Είναι δεδομένο, ότι πρέπει να υπάρξουν άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις, σε όσους υπέστησαν ζημιά. Θα πρέπει το Υπουργείο και η διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. να διαθέσουν άμεσα το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι εκτιμήσεις και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί. Η απόφαση του ΕΛ.Γ.Α. που ζητά να αφήσουν οι παραγωγοί σημαντικό μέρος της καλλιέργειας τους ασυγκόμιστο, ώστε να εκτιμηθεί η ζημία, είναι επιεικώς απαράδεκτη. Δεν είναι δυνατόν σε αυτή τη δύσκολη χρονιά για τους βαμβακοπαραγωγούς να θέτουμε προσκόμματα που οδηγούν αποδεδειγμένα σε νέα μείωση της παραγωγής τους. Ζητώ από τον Υπουργό να υπάρξει η τροποποίηση αυτής της υπερβολικής απόφασης».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69