tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βεσυρόπουλος: "Να καταβληθεί άμεσα στους αγρότες η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης"

vesiropoylos

Την πρωτοφανή καθυστέρηση της πληρωμής της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, στους αγρότες, αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, μαζί με άλλους Βουλευτές.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, επισημαίνει την ανάγκη να καταβληθεί στους δικαιούχους άμεσα η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαιοειδών, καθώς η πλειοψηφία των αγροτών περιμένει να εισπράξει την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου.

Στην ερώτηση τους, προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι Βουλευτές σημειώνουν χαρακτηριστικά, ότι η Κυβέρνηση δεν έχει καταβάλει τα οφειλόμενα παρελθόντων ετών στους αγρότες, τη στιγμή που τριπλασιάζει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο από τα 66 ευρώ στα 200 ευρώ το χιλιόλιτρο για την περίοδο από 1.10.2015 έως 30.9.2016, ενώ από 1η Δεκεμβρίου 2016, θα το καταργήσει πλήρως. Ακόμη, ζητούν από τους Υπουργούς, να δεσμευτούν για το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών.

Σε δήλωση του ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρει:

«Το ότι η Κυβέρνηση έχει κηρύξει άτυπα στάση πληρωμών προς επαγγελματίες και αγρότες είναι πασιφανές. Το γεγονός όμως, ότι έχει επιλέξει να αφήσει τους αγρότες σε δεύτερη μοίρα, εγείρει σοβαρούς προβληματισμούς, μαζί με το γεγονός ότι τους στοχοποιεί πλέον απροκάλυπτα ως φοροφυγάδες και βασική πηγή φοροδιαφυγής, προκειμένου να δικαιολογήσει την υπέρμετρη φορολόγηση που ετοιμάζει για τον Έλληνα αγρότη. Οι αγρότες δεν έχουν πληρωθεί την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο, δεν έχουν πληρωθεί περυσινές αποζημιώσεις και δεν τους έχει καταβληθεί ούτε η προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης που πάντοτε καταβάλλονταν στα μέσα Οκτωβρίου. Η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του αγροτικού πετρελαίου στους δικαιούχους αγρότες, αποτελεί επιβεβλημένη κίνηση. Είναι απαραίτητη, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα υψηλά καλλιεργητικά κόστη και να έχουν τη δική τους παραγωγή. Περιμένουμε από το Υπουργείο αναλάβει τις ευθύνες του και να καταβάλλει τα οφειλόμενα».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69