tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επιτάχυνση των διαδικασιών για την καταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης στους αγρότες ζητά ο Βεσυρόπουλος

vesiropoylos

Tην έντονη ανησυχία του για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή της προκαταβολής της Ενιαίας Ενίσχυσης (Βασική Ενίσχυση) στους αγρότες της Ημαθίας, η οποία θα έπρεπε ήδη να έχει καταβληθεί, εκφράζει με ερώτηση του ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο κ. Βεσυρόπουλος στην ερώτηση του τονίζει, ότι η κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα φέτος για πρώτη φορά να καταβάλλει το 70% της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες εγκαίρως, καθώς ο Κανονισμός της ΕΕ έδινε αυτή τη δυνατότητα λόγω της οικονομικής κρίσης, όμως δεν το έκανε.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Ημαθίας, στην ερώτηση του, επισημαίνει τον κίνδυνο να υπάρξει πρόβλημα με την προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης καθώς βάση του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η 30η Νοεμβρίου είναι η καταληκτική προθεσμία που μπορεί να καταβληθεί η προκαταβολή στους παραγωγούς. Ταυτόχρονα, τονίζει ότι δεν έχουν αναρτηθεί τα προσωρινά δικαιώματα βάση των οποίων θα δοθεί η ενίσχυση, κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει από τον Αύγουστο.

Σε δήλωση του ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρει:

«Οι αγρότες βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική θέση καθώς ακόμη δεν τους έχει καταβληθεί η προκαταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης.

Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Κάθε χρόνο στα μέσα Οκτωβρίου γινόταν η ομαλή καταβολή της Ενιαίας Ενίσχυσης.

Φέτος αν και βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου, οι αγρότες δεν γνωρίζουν όχι μόνο αν θα πληρωθούν και πότε αλλά και το ακριβές ποσό που θα λάβουν, αφού δεν έχουν αναρτηθεί τα προσωρινά δικαιώματα τους.

Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι πρέπει να κυβερνήσει και να αφήσει τους αυτοσχεδιασμούς.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οφείλει να επιταχύνει τις διαδικασίες, προκειμένου να καταβληθεί η Ενιαία Ενίσχυση στους δικαιούχους και να προλάβει τις προθεσμίες που θέτουν οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαφορετικά θα τεθεί σε κίνδυνο η επιβίωση χιλιάδων αγροτών».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69