tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τα ροδάκινα υπήρχαν στη Γη πριν την «εμφάνιση» του ανθρώπου

rodakino

Θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι το ροδάκινο που κρατάει στο χέρι του «κουβαλάει» DNA 2,5 εκατομμυρίων χρόνων; Και όμως, παλαιοντολόγοι στην Κίνα απέδειξαν ότι το ροδάκινο, το φρούτο που ευδοκιμεί και στη χώρα μας, υπήρχε στη Γη πολύ νωρίτερα από την εμφάνιση του Homo Sapiens, της μορφής δηλαδή του σύγχρονου ανθρώπου. Για την ακρίβεια, βρέθηκαν οκτώ απολιθώματα από ροδάκινα ηλικίας 2,5 εκατ. ετών στην περιοχή Κουνμίν.Τρία από τα απολιθώματα που βρέθηκαν.

Όπως ανέλυσε ο επικεφαλής των ερευνών, Τάο Σου, η χρονολόγηση των ευρημάτων έδειξε ως χρόνο προέλευσης την εποχή του Πλειόκενου, γεγονός που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς μέχρι τώρα, είχε δημιουργηθεί η πίστη ότι τα ροδάκινα και άλλα φρούτα, εξελίχθηκαν μετά την εμφάνιση του ανθρώπου και μέσω παρεμβάσεων του τελευταίου.

«Στείλαμε τα δύο από τα ενδοκάρπια των ροδάκινων που βρήκαμε για ειδική εξέταση και πιστοποιήσαμε ότι είναι 2,5 εκατ. ετών», δήλωσε ο Τάο Σου, εκφράζοντας την έκπληξή του. Και δικαίως, καθώς το παλιότερο έως τώρα εύρημα ροδάκινου, πήγαινε μόλις 8.000 πίσω στο χρόνο

Πηγή: www.protothema.gr  

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69