tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας θα συμμετάσχει στην κατάληψη του ΟΓΑ

agrotes ver mak

Στην απεργιακή κινητοποίηση των αγροτικών συλλόγων στα γραφεία του ΟΓΑ στην Θεσσαλονίκη (την Τετάρτη 13/1) θα συμμετάσχει και ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας. Αυτήν την απόφαση έλαβαν τα μέλη του Συλλόγου την Τρίτη, σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Μακροχώρι. Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο της διαφωνίας του αγροτικού κόσμου στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα φέρει για ψήφιση η κυβέρνηση και προβλέπει κατάργηση του ΟΓΑ και ένταξη των αγροτών σε ένα μεγάλο ταμείο με άλλους επαγγελματίες αλλά και αύξηση εισφορών.

agrotes ver mak1

Ο Τάσος Χαλκίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας τόνισε ότι με τον αγώνα το φορολογικό και το ασφαλιστικό πήγαν πίσω. "Το ασφαλιστικό θα είναι η ταφόπλακα μας.

Ενημερώσαμε τους βουλευτές ότι αν περάσουν αυτά τα μέτρα, θα είναι ανεπιθύμητοι στο νομό".
Ο κ. Χαλκίδης ανέφερε ακόμα ότι η ενίσχυση Καρασμάνη για το εμπάργκο δεν θα δοθεί φέτος ενώ ακούγεται ότι θα επιστραφούν αυτά που δόθηκαν πέρσι. "Εμείς συνεχίζουμε να διεκδικούμε και φέτος αυτή την ενίσχυση για να μπορέσουμε να ζήσουμε" είπε ο κ. Χαλκίδης και ζήτησε την συμπαράσταση των αγροτών στις κινητοποιήσεις. "Πρέπει να υπάρχει συμμετοχή. Όλοι έχουμε τα ίδια συμφέροντα".

agrotes ver mak2

Ο Θοδωρής Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στο θέμα του ασφαλιστικού. "Είδαμε βιασύνη στις ενέργειες του Κατρούγγαλου και αντιδράσαμε για να παραμείνει ο ΟΓΑ. Μπορεί ο ΟΓΑ να παραμείνει όπως είναι σήμερα και να είναι ο ασφαλιστικός οργανισμός των αγροτών. Αν αλλάξει το καθεστώς με τους αλλοδαπούς μπορεί να δημιουργηθεί ένα σημαντικό έσοδα για τον ΟΓΑ" είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Επίσης σημείωσε ότι προτάθηκε στον Υπουργό να μειωθούν οι δαπάνες που καταβάλει σήμερα ο ΟΓΑ για αλλά ζητήματα. "Δεν μπορούμε να καταλάβουμε την φιλοσοφία του Υπουργείου Εργασίας να συμπεριλάβει τον ΟΓΑ σε ένα ευρύτερο ταμείο. Δεν πήραμε καμία απάντηση σε αυτό και γι αυτό αύριο όλοι οι αγροτικοί σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία και κατάληψη των γραφείων του ΟΓΑ στην Θεσσαλονίκη" είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

agrotes ver mak3

Η μετακίνηση των αγροτών της Βέροιας θα γίνει από την Κουλούρα με λεωφορείο στις 8πμ. Ένα λεωφορείο θα ξεκινήσει από Νάουσα κι ένα από Αλεξάνδρεια. 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69