tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μείωση αποζημιώσεων με ευθύνη ΕΛΓΑ φοβούνται οι ροδακινοπαραγωγοί

rodakino

Περικοπές στα τελικά ποσά των επιδοτήσεων που θα λάβουν στο μέλλον οι παραγωγοί επιτραπέζιων ροδάκινων και βερίκοκων φέρνει απόφαση που φέρεται να έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΛΓΑ και σύμφωνα με την οποία μειώνεται η μέση παραγωγή σε κιλά, που λαμβάνεται υπόψη από τον οργανισμό στον τύπο, με βάση τον οποίο προκύπτουν οι αποζημιώσεις.

Το θέμα έφερε στην επικαιρότητα ο επικεφαλής των Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας, Νίκος Δημητριάδης, τονίζοντας πως έτσι επέρχεται «ένα ψαλίδισμα στα επιτραπέζια 20% και στα βερίκοκα-δαμάσκηνα 30%».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η πληροφορία αυτή έχει ξεσηκώσει τους αγρότες δέντροκαλλιεργητές της Πέλλας και της Ημαθίας, οι όποιοι πληρώνουμε την εισφορά μας όπως ορίζει ο κανονισμός και απαιτούμε τη δίκαιη αποζημίωση μας».

Σημειωτέον ότι στη Φυτική Παραγωγή η αποζημίωση προκύπτει ως εξής:

  • Ως ανώτατο ετήσιο όριο αποζημίωσης, που μπορεί να καταβάλλει αθροιστικά για φυτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο ο ΕΛ.Γ.Α. στον ασφαλισμένο, ορίζεται το ποσό των εβδομήντα χιλιάδων (70.000) ευρώ.
  • Ως ανώτατο ετήσιο όριο αποζημίωσης ανά αγροτεμάχιο ορίζεται το 80% της ασφαλιζόμενης αξίας της παραγωγής του αγροτεμαχίου που ζημιώθηκε.
  • Η εκκαθάριση της ζημιάς γίνεται μετά την οριστικοποίηση του πορίσματος πραγματογνωμοσύνης, χωριστά για κάθε οριστικό πόρισμα και εφόσον το ποσοστό ζημιάς στη συνολική παραγωγή είναι μεγαλύτερο του 20%.
  • Το ποσό της ασφαλιστικής αποζημίωσης, υπολογίζεται σε συνάρτηση με:
  • Την κατά στρέμμα παραγωγή και τον αντίστοιχο αριθμό στρεμμάτων, τα οποία προσδιορίστηκαν με το πόρισμα πραγματογνωμοσύνης
  • Το ποσοστό της ζημιάς, το οποίο προσδιορίστηκε με το πόρισμα πραγματογνωμοσύνης.
  • Την τιμή ανά μονάδα προϊόντος όπως αυτή καθορίζεται στην υποβληθείσα Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής.

πηγή: www.agronews.gr 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69