tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκπρόσωποι των αγροτών με τον βουλευτή Γ. Ουρσουζίδη στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στον ΕΛΓΑ και στο Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων

oursouzi athen

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αντώνιο Μωϋσίδη είχε στις 19-1-2016 η «πρωτοβουλία αγροτών» εκπροσωπούμενη από τους οι κ.κ. Θ. Παπακωνσταντίνου, Α. Χαλκίδη και Ι. Βράνα, παρουσία του βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργου Ουρσουζίδη. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός σε σχέση με την έγκαιρη και έγκυρη αξιολόγηση των δεδομένων. Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι:

● Η «συνδεδεμένη» για την καλλιέργεια βάμβακος, θα καταβληθεί εντός του μηνός Φεβρουαρίου.

● Η καταβολή των επιδοτήσεων για τις «Βιολογικές» καλλιέργειες εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί, επίσης εντός Φεβρουαρίου.

● Σε ό,τι αφορά στις αγροτικές επιδοτήσεις (Β΄ δόση), εκτιμάται ότι οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν περί τα τέλη Μαρτίου, - και όχι τον Φεβρουάριο, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί - λόγω του μεγάλου όγκου της επεξεργασίας δεδομένων. Οι υπηρεσίες εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να πιστωθούν οι λογαριασμοί των αγροτών. Μέχρι στιγμής, από τον έλεγχο περίπου 700.000 αγροτών, δεν έχουν εντοπιστεί λάθη. Η διαδικασία των ενστάσεων προχωρά επίσης ικανοποιητικά, για τις οποίες δόθηκε παράταση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έως την 1η-2-2016.

● Για τις περιπτώσεις στις οποίες, στην Α' δόση της επιδότησης το αναλογούν ποσό ήταν μικρότερο των 250 ευρώ, και δεν είχαν καταβληθεί - όπως προβλέπεται από τον κανονισμό – θα καταβληθούν, εφόσον μαζί με το «πρασίνισμα» ξεπερνούν το ποσό των 250 ευρώ.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.κ. Φ. Κουρεμπέ και Αθ. Ζαννιά, επίσης παρουσία του Βουλευτή Πέλλας Ι. Σηφάκη και Ξ. Τσέντη και Δ. Δημητρίαδη από την Λακωνία, στους οποίους τέθηκε το ζήτημα της αδυναμίας πληρωμών ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΕΛΓΑ, εφόσον δεν καταβληθούν οι ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

● Ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος έδειξαν κατανόηση, ως προς την αντιμετώπιση του ζητήματος, με αντίστοιχη χρονική παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΕΛΓΑ.

● Οι ζημίες που αφορούν στα ροδάκινα για την καλλιεργητική περίοδο του 2015, θα καταβληθούν σταδιακά, ανάλογα με την πρόοδο των απαραίτητων πράξεων, κατά τον μήνα Φεβρουάριο.

● Σε ό,τι αφορά, στις φήμες, περί μείωσης των αποζημιώσεων, της τάξεως του 20% στα ροδάκινα και του 30% στα δαμάσκηνα και βερίκοκα, ο ΕΛΓΑ θα εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου, αποκαθιστώντας την πραγματικότητα, προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι αγρότες.

● Τέλος, τέθηκε για μία ακόμη φορά, η ανάγκη αναθεώρησης του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να εκσυγχρονισθεί και να διευρυνθεί η γκάμα κάλυψης των ζημιών.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Τάσο Πετρόπουλο, προκειμένου να του εκθέσουν την αντίθεσή τους στις προτάσεις της Κυβέρνησης στο Σχέδιο Νόμου το οποίο αφορά στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα εξής αιτήματα :

● Να υπολογιστούν στο κόστος παραγωγής τα ημερομίσθια των μελών της αγροτικής οικογένειας, κατά τα διεθνή πρότυπα φορολόγησης των Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων, μια άμεση λύση θα ήταν η θέσπιση «τεκμαρτής» δαπάνης.

● Να δοθεί λύση στο ζήτημα της εργατικής δαπάνης των εποχικών εργατών, που δεν είναι δυνατόν να δηλωθεί σήμερα, λόγω ανεπάρκειας του συστήματος.

● Αποσβέσεις επενδυτικών κεφαλαίων που κρίνονται αντικειμενικά απαραίτητες και αποτελούν πραγματική προϋπόθεση στην αγροτική δραστηριότητα, να υπολογίζονται στις δαπάνες παγίως.

● Σχετικά με το αφορολόγητο όριο, να ισχύσει για τους αγρότες, όπως για τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

● Το αφορολόγητο όριο, για επιδοτήσεις/ αποζημιώσεις, μέχρι 12.000 € να συνεχίσει να Ισχύει.

● Το κόστος ασφάλισης να αντιμετωπισθεί με τρόπο, που να μη δημιουργεί «νέα γενιά» ληξιπρόθεσμων οφειλών.

● Εφόσον ενταχθούν σε ενιαίο σύστημα ασφάλισης, να απολαμβάνουν την ελάχιστη «Εθνική Σύνταξη» των 384 € με τα σημερινά επίπεδα ασφαλιστικών εισφορών, και να παραμείνουν στον ασφαλιστικό τους φορέα.

● Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να ρυθμιστούν και να είναι ανεξάρτητες από τις τρέχουσες εισφορές.

● Να έχει τη δυνατότητα ο ασφαλιζόμενος, να καταβάλλει μέρος των ετήσιων ασφαλιστικών εισφορών, έτσι ώστε όταν συμπληρώνει το ποσό που αντιστοιχεί στο ετήσιο ασφαλιστέο εισόδημα, τότε να προσμετράται το έτος στον ασφαλιστικό του βίο. Έτσι αφενός, το ταμείο θα γίνει προσιτό για όλους και θα έχει μεγαλύτερα έσοδα, ο δε ασφαλιζόμενος θα μπορεί να ελπίζει, ότι θα μπορεί να αντιμετωπίσει μια δύσκολη χρονιά. Εννοείται ότι ο κλάδος Υγείας θα καταβάλλεται ανελλιπώς κάθε χρόνο.

Ο κ. Τάσος Πετρόπουλος επιφυλάχτηκε να μελετήσει και λάβει σοβαρά υπόψη του τις προτάσεις που κατατέθηκαν.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69