tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με το Πλατύ Ημαθίας άνοιξε η φετινή σεζόν στα τεύτλα

Τις πρώτες παραλαβές τεύτλων κάνει από τα ξημερώματα της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου το εργοστάσιο της ΕΒΖ, στο Πλατύ Ημαθίας, ξεκινώντας κι επίσημα την καμπάνια ζάχαρης για τη σεζόν του 2016. Η επεξεργασία των τεύτλων, ωστόσο, θα αρχίσει από την Πέμπτη 7 του μήνα το πρωί, καθώς χθες και σήμερα η μονάδα έχει σε εξέλιξη τα απαραίτητα δοκιμαστικά τεστ.

Η διαδικασία της συγκέντρωσης και μεταφοράς της πρώτης ύλης προς το εργοστάσιο προχωρά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όπως αναφέρουν παραγωγοί, αλλά και στελέχη της ΕΒΖ και φαίνεται πως καλλιεργητικά η χρονιά είναι πολύ ικανοποιητική. Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνεται ότι οι αποδόσεις, τουλάχιστον στα πρώτα δείγματα, κινούνται γύρω στους 7 τόνους το στρέμμα, ενώ και το poll, ο ζαχαρικός τίτλος που υποδηλώνει την ποιότητα του τεύτλου, προμηνύεται υψηλό. Πιο καθαρή εικόνα θα υπάρξει από την επόμενη εβδομάδα, όταν το δείγμα των τεύτλων που θα έχει συγκομιστεί θα είναι πιο αντιπροσωπευτικό.

Οι εξαγωγές τεύτλων έχουν ξεκινήσει στη Θεσσαλία, με τη Λάρισα να έχει οριστεί ως τόπος συγκέντρωσης από όπου η μεταφορά τους θα γίνεται με το σιδηρόδρομο στο Πλατύ, αλλά και στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και Θεσσαλονίκης, από τους οποίος οι παραγωγοί τα πηγαίνουν στο εργοστάσιο με δικά τους μέσα.

Σε ό,τι αφορά το νομό Σερρών, όπου επίσης οι αγρότες ειδοποιήθηκαν να συγκομίσουν τη σοδειά τους, η μεταφορά αναμένεται να αρχίσει από το απόγευμα της Τετάρτης και θα πραγματοποιηθεί με φορτηγά. Για να αποφευχθούν, μάλιστα, τυχόν παράπονα σε σχέση με το χρόνο και τον τρόπο παραλαβής των τεύτλων από την κάθε περιοχή η βιομηχανία έχει διαμορφώσει σχετικό αναλυτικό πρόγραμμα, στο οποίο περιγράφεται τί θα παραλαμβάνει το κάθε κατά τόπους κέντρο συγκέντρωσης, πότε θα το διοχετεύει στο Πλατύ και τί όγκους θα αφορά η κάθε αποστολή.

Εφόσον δεν προκύψουν προβλήματα είτε από τον καιρό, είτε στην ίδια τη λειτουργία του εργοστασίου, η καμπάνια στο Πλατύ θα διαρκέσει για περίπου 20-25 ημέρες, ενώ άλλες περίπου 15-20 ημέρες ενδεχομένως θα κρατήσει η καμπάνια στη μονάδα της Ορεστιάδας η οποία, βάσει του υφιστάμενου προγραμματισμού, θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου.

Πηγή: www.agronews.gr

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69