tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

De minimis αποζημίωση των αγροτών ανά στρέμμα ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

Την άμεση κάλυψη των ζημιών που προκάλεσαν σε αγροτικές καλλιέργειες της Ημαθίας και κυρίως στη ροδακινοπαραγωγή, η θεομηνία που σημειώθηκε στις αρχές Αυγούστου και κυρίως οι συνεχείς και σφοδρές βροχοπτώσεις, μέσω de minimis αποζημίωσης ανά στρέμμα, για όλους τους πληγέντες αγρότες της περιοχής, ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μαυρουδή Βορίδη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Για τον λόγο αυτό, τους έστειλε και σχετική επιστολή όπου αναφέρει τα εξής:

"Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε την Κεντρική Μακεδονία από τις αρχές Αυγούστου και κυρίως οι συνεχείς και ισχυρές βροχοπτώσεις, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε γεωργικές καλλιέργειες και της Ημαθίας, ειδικά στη ροδακινοπαραγωγή.

Δυστυχώς, όπως το έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα, ο απαρχαιωμένος και αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει καταστροφές σε καλλιέργειες εξαιτίας βροχοπτώσεων και για μια φορά ακόμη, οι αγρότες βρίσκονται απροστάτευτοι και φυσικά είναι μπροστά σε μια νέα χαμένη χρονιά, με ότι συνεπάγεται αυτό για το εισόδημά τους και το άμεσο μέλλον των οικογενειών τους.

Για τους λόγους αυτούς ζητώ την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου να ξεκινήσουν το ταχύτερο, διαδικασίες de minimis αποζημίωσης ανά στρέμμα, για όλους τους πληγέντες αγρότες και βασίζομαι στην αποφασιστικότητα και στη διάθεση που έχετε δείξει έως σήμερα υπέρ του αγροτικού κόσμου και των δίκαιων αιτημάτων του.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τις ζημιές που προκλήθηκαν, όπως τις αναφέρω παραπάνω και βρίσκονται πλήρως στη διάθεσή σας".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69